Večerníčky v 70. letech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Večerníčky v 70. letech
Ahojky, mám velkou prosbu. V pátek mám jít k astroložce. Potřebovala bych vědět, v kolik hodin chodil večerníček v roce 1979?
Mamka říkala, že když ji vezli na porodní sál, tak slyšela z chodby znělku večerníčku. Má pocit, že to bylo 18.30, ale není si jistá.
Víte to náhodou někdo? Moc by mi to pomohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jestli potrevujes presny cas tveho narozeni, zavolej do porodnice, at ti to najdou v archivu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vermilion no to jsem zkusila, ale oni to archivují jen 30 let a mně je 36. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že ho dávali v sedm, nebo chvíli po…zprávy začínaly v půl osmé a Večerníček byl tak nějak před nima, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaarynka Tvoje mamka neví v kolik jsi se narodila?
Jsem ročník 1976 a co si pamatuju, tak večerníček začínal v 19h, ale jistá si úplně nejsem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Etcetera78 Dívala ses v tu dobu nebo je to jen domněnka? Ale asi ses těžko dívala. Máš u jména 78, tak to bude pravděpodobně datum narození. Zkusila jsem se zeptat lidí co tenkrát měli 6 - 10 let, ale nepamatují si to. No třeba. to bude vědět astroložka. ![]()
Psala jsem i do Č. tel., ale nikdo mi neodpověděl. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Večerníček v 19:00 byl 100% v 1980, dříve si to nepamatuji, neb jsem neuměla hodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Narodila jsem se o 2 měsíce dříve, ale to tenkrát byl mazec. Některé děti i umřeli. Takže mamka moc hodiny nesledovala. Bála se jak to dopadne se mnou. Hned mě převezli do inkubátoru a dva dny se nevědělo, jestli to přežilo. Měla jse 1 kg 80g. Teď je to ok, ale v 70. Letech moc ne. Pobyla jsem si tam skoro 2 měsíce a naštěstí to zvládla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaarynka no já si pamatuju, že Večerníček v sedm byla taková životní jistota, nikdy se nemluvilo o tom, že by dřív býval jinak…ale napsala jsem mámě, jestli si nevzpomene (mám dva starší sourozence, takže na Večerníček se u nás koukalo odedávna) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Etcetera78 Děkujíjí MOC, že jsi k vůli tomu napsala mamince! To je neuvěřitelné, jak se najdou v dnešní době ještě ochotní lidé. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac v rodném listu to není a na matriku musíš poslat žádost a do 30 dnů ti údajně odpoví. Já tam jedu v pátek. Ale pár holek se tu shodlo, že to bylo v 19h, tak uvedu 19h.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaarynka ptala jsem se šéfa v práci a ten si myslí, že býval vždycky v sedm. Respektive nepamatuje si čas, ale myslí, že byl pořád ve stejnou dobu, že až v nedávné době se s tím začalo hýbat
a matička má byla dotazem poněkud zaskočena
a je toho názoru, že dřív bývaly zprávy od sedmi a Večerníček před nimi, tedy zhruba 18:50. Později pak začaly být zprávy od půl osmé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit