Večery - s dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6396
13.7.24 10:07

Já mám 8 letého a 4,5 roku a uspávám oba. Jenže si to ulehčuji, jdu si lehnout a oni se připojí. Spíme všichni společně.
Někdy se stane, že mi buď jeden nebo oba, usnou při cestě z výletu. Pak se jim nechce jít spát, tak si hrajou vedle a až se jim chce, tak přijdou.
Já to beru tak, že můj spánek je priorita, a nenechám si ho vzít, jen kvůli tomu, že se dětem nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
13.7.24 10:22
@anavi13 píše: Více
:mrgreen: to mě pobavilo, už deset let čekám, kdy to dítě začne podle všech rad a prognóz spát ráno dýl…
Pravidelný budíček v šest, když spí do půl sedmé slavíme 😁
Usíná kolem deváté půl desáté…
Přes den je jak motorová myš, x kilaku na kole v horském terénu, koupaliště, na zahradě běhá do půl deváté a hurá ráno v šest čilý jako ryba 🐟
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24848
13.7.24 13:48

@blumen tak ono taky každé dítě je nastavené jinak. Plus fakt já mám děti malé. Věřím, že se to bude ještě měnit. V šest už povětšinou jsou opravdu vzhůru u nás všichni. Spíš vstávají v kolem páté. Akorát prostřední je trochu víc spáč. Do školky jsem je budila letos tak třikrát :lol: já jsem ráda, že chodí spát brzy. Raději vstanu v pět ráno než aby tu běhali do desíti :lol: jsem taky spíš ranní ptáče. Ségry syn chodí spát taky takto pozdě večer. Mezi tou devátou a desátou, ale vstávají v osm. To jsem ještě nikdy nezažila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24848
13.7.24 13:55

@Menton :D tak vstávat v pět a bude usínat o hodinu dřív, :D u nás to má takto první syn 5 let. Teď poslední dny vstává s nejmladším po čtvrté hodině. Tak doufám, že si to kluci upraví na tu pátou :lol: my máme celkem večer pořád pevný režim, takže pravidelně po pohádce jdou spát ve stejný čas. Ani na dovolené my nevydrželi dýl vzhůru. Ale to zase hodně ušli. Ono i ten roční mi nespí špatně :D ale nejde mu posunout režim skrz velkou nemocnost. Klidně by chodil spát v šest večer a vstával by 3:45. Teď se to daří trochu posouvat. Takže už skoro chodí spát v sedm a vstává po čtvrté. :pankac: čekám zlepšení po přechodu na jeden spánek :pankac:

V pubertě budou spát do desíti po tahu stoprocentně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
13.7.24 14:54

Mu se ta puberta blíží, pořád nic. Funguje nepřímá úměra, pokud ponocuje vstává ještě dřív, ale na tvoje ranní časy, respektive tvých děti bohudík nemáme :mrgreen: zlatá šestá ráno :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
13.7.24 15:13

@anavi13 Aktuálně mi 3.5 let spí 22-6.30 hod. Po obědě nespí od 2 let. Pokud chci mít čas pro sebe / manžela chodím spát 24.00-1.00 hod.
Ale on je extra nespavec už od mimina.

• Citovat
  • Upravit
24848
13.7.24 20:03

@Menton :lol: tak to je teda špatný :D šestá už mi přijde v pohodě. Tak pozdě jsem nevstávala několik let :D

@kocourGarfield taky slušný :pankac: ale to je prostě jak můj první. Ten od dvou let už přes den nespal. Usnul teda v osm, ale vstal ve čtyři. V noci několikrát vzhůru ;) teď v pěti už je to lepší. Spí o něco víc. Prostřední je větší spáč. My reálně prostě zase jdeme spát velmi brzy. Většinou teda máme čas pro sebe od půl deváté do půl desáté a jdeme spát. Všechny děti se v noci ještě budí. Jen ty starší už občas celou noc dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
13.7.24 20:18

@anavi13 On se taky stále v noci budí :zed: Do 3 let i 10× za noc. Teď se to tedy trochu zlepšilo. Už spím někdy i 2 hodiny v kuse. :palec:
My ten čas nemáme, pokud nechci jít spát o půlnoci. Což zase úplně nechci, když pak musíme oba pracovat druhy den a nebo v noci dotahuji práci. Teď mě čeká 3 týdny HO s nim doma ( dítětem ), hrozně moc se těším :zed: Manžel vstává v 5.00 do práce.

• Citovat
  • Upravit
22280
13.7.24 21:10
@Svistice píše: Více

Celkem mě překvapuje, že to takhle říkáš. Většinou si na nedostatek intimity a klidu s partnerem stěžují nextky a ty tady dostanou sodu "je to dítě! Musíš mu uhnout za každých okolností, můro! :cert: " :mrgreen: Nedejbože, aby řekla, že 10 leté dítě zneužívá pozornosti rodiče a nebyla mu nastavena hranice. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33278
13.7.24 21:34
@PaníBovaryová píše: Více

Jenže rozpadla rodina je něco jiného. Tam to dítě prožije určitě trauma a navíc je tam sakra těžké vybalancovat pak tu hranici, kdy dítě ještě něco bytostně potřebuje a kdy už zneužívá situace (a ze to ty děti umí). A kolikrat ma ten tatík maslo na hlavě, protože za rozpad rodiny může z větší části on, takze pak to taky s „výchovou“, když jsou děti u něj vypadá všelijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
13.7.24 23:30

Sice už mám děti nad 10, ale večery jsou u nás pořád peklo. Zrovna teď je desetiletý u táty, ale dvanáctiletý se mi uprostřed obýváku motá na kancelářské židli, abych se nemohla dívat na televizi. Já jsem po včerejšku a dnešku v práci úplně servaná a hodinu se překecávám, abych šla do sprchy. Fyzicky mu v tom zabránit nemůžu, začal by mlátit věcmi a dveřmi, byl by velký řev, což v tuhle hodinu nelze. Tohle je situace, se kterou si nevím rady. Kdyby se aspoň umyl, vzal si léky a odtáhl do pokoje, ale tam on sám nebude, protože se bojí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6901
13.7.24 23:44

Já tě tedy moc neuklidním, my máme devítileté dítě a doteď vlastně uspáváme. O školní režim je to dobrý, jdu číst pohádku, chvilku si povídáme a do půl deváté usne. Kdybych jen poslala do pokojíčku, usnul by až klidně kolem 11. Mám vyzkoušeno. Peklo je teď o prázdninách, kdy chodí spát klidně až kolem půlnoci. Když zaženu, každou chvilku chodí do obýváku. Takže s manželem soukromí žádné. Intimita minimální. Teď jsem ho tedy poslala na tábor, takže nám odpadlo toto. U nás se často stává, že manžel jde zahnat do postele a usne s ním. Radu nemám, já tedy začala budit i o prázdninách v 8.00, ale stejně usne tak kolem 23.00. Já si zkrátka zvykla, že o prázdninách a víkendech máme s manželem smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85896
14.7.24 08:33

Ja jsem sova. Muzu jit spat ve 22 nebo ve 23, klidne vyjimecne i v 9 (coz se nestane), ale vzdy musim spat idealne do 7:30-8:00, abych byla vyspana. Bohuzel do prace vstavam 5:30 a jsem tim padem permanentne nevyspana :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24848
14.7.24 08:55

@kocourGarfield vy to máte fakt těžký. My prostě taky jdeme spát. Chlap vstává do práce v 4:20. Takže prostě to jinak nejde. Ale nějak nám to až tak nevadí. Prostě jsou děti malé. Ono je fajn, že nechodím do práce. Upřímně bych to momentálně nezvládla.

@blumen to chápu. Mě teď nechal manžel dva dny dospat do osmi a je to mnohem lepší. Už jsem nemohla :zed: jako nevadí mi vstávat kolem páté, hodiny, ale jak se nespí celou noc, tak je to hodně těžký.

Intimitu teda my máme. Ale musíme se hodně snažit a jít večer přes únavu :lol: což je teda někdy opravdu těžké. Ještě nespíme s manželem spolu. Já spím s ročním a on ve vedlejší místnosti. Chodí v noci ke starším dětem, tak aby jsme se vyspali všichni. Ale jsme s tím ok, tak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
14.7.24 09:44

@anavi13 mně nanapadlo, že to šílené nespaní může trvat tak dlouho. Ten starší taky nebyl Spáč ale spal víc hodin celkem, tak se to dalo.
Tohle dítě tím počtem hodin a ještě frekvenci buzení je pro mě novinka. Navíc to trvá 3,5 roku. Do těch 3 let to bylo peklo úplně, to těch 7× až 10× jsem už nechápala. Nikdy bych nevěřila, že to vydrží tak dlouho …
Něco taky samozřejmě máme, přes mou únavu. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová