Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, jdu si pro radu 😊
Za měsíc máme letět k moři, a máme roční holčičku nevíte jak je to s jídlem a pitím pro malou? Případně mohu jí vzít v krabici kaši na noc? Aby mi tam všechno nevyhodily. Případně do příručního jestli jste brali flašku s pitím nebo tak. Jestli má nějaká z vás zkušenost. Děkuji🍀
Ano, do dvou let ti pustí cokoliv, měla jsem termosku s vodou a Sunar normálně vedle v krabičce a rozdělala jsem to v letadle. I lahvičku s pitím jsem měla.
@Nany12 Pro dite by ti vse melo projit, maximalne s tou kasi jsem slysela, ze po tobe muzou chtit, abys to pred nimi ochutnala, ale nevim, zda se to v praxi deje. Ja nikdy s takto malym ditetem neletela, ale cca pred 5ti lety mi povolili pro kluka v prirucnim 0,5l flasku i kdyz mu bylo uz 6 let… Ale predpoladam, ze se ti ozve nekdo s cerstvejsi zkusenosti ![]()
Pro deti ti projde cokoliv..bezne beru vodu, trochu sunaru, nejaky jogurt.. jakmile reknes ze je to pro dite, tak bez problemu.. naposledy v lete v Recku davali lahvicku s vodou do nejakyho scanneru,
V odbavenem kufru muzes mit uplne cokoli. A na palubu jak uz padlo je to neonemezene pro takto male dite. Mivam vodu, mleko, jogurt, ovocne kapsicky. A normalni jidlo se neresi vubec ani pro dospele. Jen “gely/tekutiny”.
Můžeš si vzít jídlo i pití pro malé dítě, ale všechno to vyndej ven a dej zvlášť do krabice a upozorni kdyžtak pracovníky bezpečnostní kontroly, že je to pro dítě - oni to buď daji do takové speciální krabice nebo potom do takového speciálního scanneru
@Nany12 píše:
Ahoj holky, jdu si pro radu 😊
Za měsíc máme letět k moři, a máme roční holčičku nevíte jak je to s jídlem a pitím pro malou? Případně mohu jí vzít v krabici kaši na noc? Aby mi tam všechno nevyhodily. Případně do příručního jestli jste brali flašku s pitím nebo tak. Jestli má nějaká z vás zkušenost. Děkuji🍀
Presne, muzes mit i lahev s mlekem ale musis to pred nimi ochutnat a rekla bych ze jsem videla i mamku v letadle ktere stevartky ohraly vodu na sunar