Věci na sušení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2919
23.9.24 14:12

Mam kombinovanou pracku se susickou. Ta zdaleka neni dokonala, macka. Takze tam susim veci u kterych mi tohle nevadi. Spodni pradlo a ponozky, domaci obleceni povleceni, prosteradla, rucniky, detske obleceni. Pripadne na kratoucke programy kdyz neco potrebuji dosusit. Nikdy mi to nic neznicilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
23.9.24 14:17
@klaris123 píše: Více

Hm, divné. Buď jsi někde pochybila (s některými přístroji se člověk musí naučit zacházet), nebo ta sušička stojí za prd. Ať ti poradí nějaká kámoška, která sušičku má a může zhodnotit sušení přímo u tebe doma.

Jinak tedy já mám taky svůj systém a prádlo mám v cajku:
Cejchy, ručníky suším běžně, bavlněné oblečení je většinou taky v pohodě. Někdy se něco trochu srazí, ale většinou žádná tragédie. Největší rozdíl ve velikosti je asi vidět, když koupíš něco nového a hned to strčíš do sušičky. Věci se často postupně malinko sráží i v pračce, ale tam ten rozdíl tak snadno nepoznáš.

Nesuším bundy, další zateplené věci a věci ze syntetických materiálů a funkční oblečení - proč bych to dělala, když na šňůře je to suché stejně rychle jako ze sušičky. A na šňůře se mi to tak neopotřebuje. Třeba vůbec nechápu, že někdo strčí do sušičky plavky. To jsou pak po jedné sezóně jak pavučinka a na vyhození. Jo a taková ta pogumovaná prostěradla tam taky nestrkám. Tím teplem se z pogumování stane žvejka a udělají se tam díry, takže třeba proti dětskému počurávání je to pak zcela k ničemu - tady jsem tedy chybu udělala, ale už ji víckrát nezopakovala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
23.9.24 14:23

Počkej, a co konkrétně se ti srazilo? Píšeš, žes tam dala svoje prádlo - to znamená co?

Potom, že ses podívala, co můžeš sušit v sušičce, ale i na cejchách jsi našla ceduli, že ne. Takže ty cejchy jsi tam nesušila, je to tak?

Jak jsem psala já i další, bavlnu tam většinou strčit můžeš, i když čím dál víc výrobců označuje své produkty cedulkou „nesušit v sušičce“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
23.9.24 16:21

To bude spíš tou kombinací pračka se sušičkou.
Samostanou sušičku používám už skoro 18 let, mám druhou. Na štítky nekoukám, výrobci se jistí podobně, jako „boty nejsou určeny pro pravidelnou chůzi“ :nevim: Suším vše, občas i to, co jsem nechtěla, a krapet se za ty roky srazily jedny velelevné pyžamové kalhoty. Dítko na své věci už přes rok používá ve škole další sušičku a v létě vyzkoušelo i americké rychlé. Nic se nesrazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
23.9.24 17:04

Děkuji za názory! Někdo má, jak koukám, zkušenost podobnou a někdo úplně opačnou a sušení je v cajku. Kdyby to šlo, samostatná sušička by byla fajn, ale nejde to. Měla jsem tam svoje trika, ponožky, kalhoty. Žádné Pepco apod. nevlastním. Šla jsem se podívat na cedulky na oblečení a ložním prádle a fakt na všem je to škrtnutý (výjimkou asi tři věci, kde je možno sušit pouze studeným vzduchem. Výrobci se ofiko sichrujou. Trika udám dceři, některé ani jí ne :D Vlastně vidím, že jsem ani nevznesla dotaz, ale fakt díky za slušné připomínky. Vrátíme nový stroj a koupím pračku bez sušičky, aspoň bude menší a v pohodě se vejde. Díky :mavam:

Příspěvek upraven 23.09.24 v 17:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
23.9.24 17:07
@Kockazvysocan píše: Více

Hmm, Tchibo, HM, Lindex, Naketano, Orsay. Jasně, chyba je v oblečení :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
23.9.24 17:10
@unuděná píše: Více

Podívej se na cedulky, dost bych se divila, kdyby to u vás doma bylo jinak :roll: Co je tohle za komentář? Jak někomu, kdo se slušně ptá pomůže arogance?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
23.9.24 17:17

Tak pak nekvalitni kousek. Rika se uz mnoho let, ze kombinovana pracka se susickou jsou na prd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3422
23.9.24 17:21

Máme kombinaci Bosch již 7 let a nikdy se nic nesrazilo. Dávám téměř vše, na cedulky nehledím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21627
23.9.24 17:23

Chyba může být klidně v kombinaci nekvalitní přístroj a špatně zvolený program. Mě na začátku také pár pokusů trvalo, než jsem to odladila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9037
23.9.24 19:13

My máme teda samostatně pračku a samostatně sušičku. Nemám ráda ty stroje 2v1. Na sušičku nedám dopustit. Mám celkem velkou zahradu a pergolu, že bych tam hody mohla pořádat. Ani v létě venku sušit nebudu. Nejsem otrok haldy mini kousků prádla. Nás je moc. A někteří nosí ultra mini věci. Absolutně neřeším, co patří a nepatří do sušičky. Na cedulky nehledím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
23.9.24 19:16
@Kelsey1 píše: Více

Drsna zena :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9037
23.9.24 19:23
@Baba píše: Více

Jen těch ponožek a na titěrné kalhotky jsme tři :roll:. Moje kolegyně si pořídila před lety sušičku, že absolutně kašle na věšení ponožek, že není švihlá na hlavu. Měla tehdy doma tři dospělé chlapy (dva studující, jezdící domů jen na víkend). Už bydlí jinde. Sušička zůstala velká kamarádka. Prosím pěkně paní těsně před důchodem. Včera zapínal syn prvně sušičku a byl instruovaný po telefonu :pankac:. My jsme totiž skoro 2,5 h seděli v nemocnici a před nemocnicí a čekali jsme, až si dcera splnila návštěvu u svého kluka. Syn jediný nejel, nechtěl, tak zůstala sušička na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
23.9.24 19:42

Někdy je nedovolené sušení na oblečení jen alibismus výrobce. Je to o materiálu. Pokud máš znicene vše, tak bude problém asi v susicce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
23.9.24 21:34

:lol: některé příspěvky aspoň pobaví, jinak všem děkuju.
Máte pravdu, pokud někomu například Bosch dělá službu dobrou, pak ten drahej Haier pofrčí zase zpět :cert: Akorát máme fakt málo místa a takhle úzké byly jen Haier a LG. No nic..
Dost pobavila noční košile v délce trika - původně nad kolena. To je mazec!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí