Věci pro maminku do Podolí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
52
1.5.13 13:59

Věci pro maminku do Podolí

Ahoj holky, rodila jsem v Podolí v srpnu 2010 a bylo tam pro miminka vše krom plenek. Co tak čtu, tak tak to je i teď. Tentokrát ale budu používat vlastní oblečení pro mimi. Bylo tam ale také vše pro maminky. Vložky, vložky do podprsenky, síťované kalhotky… Když ale teď na něco narazím, tak píšete, že si to máme brát své. Tehdy byly u každého wc lordny a v tom bylo stále plno všeho potřebného. Rodila jste tam některá teď v poslední době? Tím myslím převážně rok 2013. Jak to tedy je? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20777
1.5.13 14:21

Ahojky, rodila jsem pred necelymi dvema tydny. Bacha pro mimi mi dali plen jen prvni den dva pak uz me zadali o svoje!
Pro maminku tam je balik vlozek, coz teda na celou dobu nestaci.. Jedny sitovane kalhotky.. Vlozky do podprd zadny… Takze asi tak..
Mmch ja tam rodila poprve listopad 2010 a ani tenkrat vlozky do podprdy nebyly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
1.5.13 14:35

@Moni25 Jj, však píšu, že pleny tam museli být vlastní. Dávali mi je tehdy asi dva dny a pak chtěli moje, ale tak to problém není. No já měla tedy do podprdy svoje, ale tehdy tam ještě byly… jinak tedy vše solidně ořezané… Ani tak nejde o to, že by mi vadilo to kupovat, ale jsou to balíky jak hrom a zabírají místo v tašce…ach jo… No nic, tak moc děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
1.5.13 15:29

Já rodila před rokem a to mi dali jen jeden balík vložek na první den. Jinak kalhotky, vložky, pleny… vše musíš mít vlastní, ale když jsem něco neměla a nebyla otevřená lékárna, tak jsem hodila na sestry smutné oko a vždy mi něco poskytly. A oblečení mají pro miminka hezké, značkové, svoje bych si nenosila, může se ti stát, že bude dítě u sester, pročůrá se nebo tak a oni ho nevědomky převlečou a o oblečení příjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
1.5.13 15:32

Tady jsem ti našla, dole je napsáno, co s sebou ;)

http://www.upmd.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
1.5.13 15:47

@LadyTommy No my tam tehdy v roce 2010 měli oblečení právě šílené.. Košilky na zavozování jak za krále klacka a pak jen plenku kolem pasu… jim to drželo, když ho balily sestry… mě z toho vypadával… neuměla jsem to a poslední den jsem to vzdala a dala si ho právě do svého a byl klid…Ale tak třeba se to změnilo a nakonec to zase nevytáhnu… to se uvidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
1.5.13 16:00
@steri píše:
@LadyTommy No my tam tehdy v roce 2010 měli oblečení právě šílené.. Košilky na zavozování jak za krále klacka a pak jen plenku kolem pasu… jim to drželo, když ho balily sestry… mě z toho vypadával… neuměla jsem to a poslední den jsem to vzdala a dala si ho právě do svého a byl klid…Ale tak třeba se to změnilo a nakonec to zase nevytáhnu… to se uvidí…

to už tam teď není, normálně tam jsou bodýčka, overaly ;) ale pro klid duše si klidně vem svoje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
1.5.13 17:38

@LadyTommy Tak aspoň že tak… aspoň budu mít doma míň praní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
1.5.13 21:21
@steri píše:
@LadyTommy No my tam tehdy v roce 2010 měli oblečení právě šílené.. Košilky na zavozování jak za krále klacka a pak jen plenku kolem pasu… jim to drželo, když ho balily sestry… mě z toho vypadával… neuměla jsem to a poslední den jsem to vzdala a dala si ho právě do svého a byl klid…Ale tak třeba se to změnilo a nakonec to zase nevytáhnu… to se uvidí…
@LadyTommy píše:
to už tam teď není, normálně tam jsou bodýčka, overaly ;) ale pro klid duše si klidně vem svoje ;)

Stale jeste v Podoli maji na miminka i ty obycejne kosilky - zalezi dost na velikosti mimca. Ja mela pidi mimco, tak mi sestry holku obleky do bodynka a dupacek a dokonce cxepicku pridaly a naopak holcicka od pani, co se mnou lezela na pokoji mela prave jen tu zavazovaci starodavnou kosilku.

A jeste jedna moje zkusenost - v roce 2011 mi dali jedny sitovane kalhotky hned na sale a druhe pak byly v nocnim stolku v pokoji.
V roce 2012 me prevezli - na sale uz sitovane nedavali a ja je mela zabalene az v tasce na sestinedeli, tak jsem musela z porodniho salu na pokoj prejit ve svych normalnich a az na sestinedeli jsem si vzala sitovane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4143
2.5.13 12:17

Ahoj! Přidám se taky s dotazem, jestli můžu. Měla bych teď v květnu taky rodit v Podolí, věci mám nachystané, ale mám toho nějak moc, mi přijde. Potřebovala bych aktuální info, co s sebou přímo k porodu na sál, protože v tom jejich seznamu na webu mají např. napsáno vlastní košile 2×, 1-2 ručníky, porodnické vložky na 3 dny, síťované kalhotky. Opravdu musím mít přímo k porodu vlastní košili, 2 ručníky a tolik vložek? A ty kalhotky tedy už na sále nedávají? Potřebovala bych si to nějak utřídit ještě. Moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
2.5.13 13:27
@steri píše:

Jednu takovou košilku malej dostal, před rokem a půl. A měla krajky, a bylo naprosto koouzelná, ale nepraktickááá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
2.5.13 13:30
@Bobisek166 píše:
Ahoj! Přidám se taky s dotazem, jestli můžu. Měla bych teď v květnu taky rodit v Podolí, věci mám nachystané, ale mám toho nějak moc, mi přijde. Potřebovala bych aktuální info, co s sebou přímo k porodu na sál, protože v tom jejich seznamu na webu mají např. napsáno vlastní košile 2×, 1-2 ručníky, porodnické vložky na 3 dny, síťované kalhotky. Opravdu musím mít přímo k porodu vlastní košili, 2 ručníky a tolik vložek? A ty kalhotky tedy už na sále nedávají? Potřebovala bych si to nějak utřídit ještě. Moc děkuji za odpovědi.

HAHAHA, to mi připomnělo mojí sistuaci, srpen 2011. Tehdy na seznamu nebylo vlastní tričko. :cert: Já vůůůůůl jsem si tedy žádné nevzala! Musela jsem rodit ve svém celkem pěkném těhu tričku, v kterým jsem tam přijela, protože tam opravdu žádné erární neměli. :mrgreen: Takže radši víc věcí než míň. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
2.5.13 20:19
@Bobisek166 píše:

Vlastni kosile i rucniky si urcite vem - rodis ve sve kosili/tricku a behem porodu muzes chodit do sprchy - pri prvnim porodu mi sprcha dost pomahala od krizovych bolesti a lezla jsem do ni porad. Rucnik budes mit urcite durch mokry - a ten druhy pak uzijes pro sprchu po porodu pred odchodem na sestinedeli a po te sprse prave uzijes tu druhou kosili.
Vlozek na 3 dny mit na porodni sal snad nemusis - teda aspon loni v cervenci vlozky na sale byly (po prasknuti vody jsem mela stale nejakou mezi nohama a spotrebovala jich dost, ale byly od nich). Podle me by stacil na sal jeden balik vlozek (teda pokud to zase nezmenili)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikkinka
10.5.13 18:59

Holky mám dotaz takže košile si mám vzít svoje 2? Víc ne? Potom dávají nějaký erární? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
898
10.5.13 21:00
@Nikkinka píše:
Holky mám dotaz takže košile si mám vzít svoje 2? Víc ne? Potom dávají nějaký erární? :nevim:

Ty 2 kosile je mysleno na porodni sal - doporucuje se mit 2 tasky, jednu na sal a druhou pak na sestinedeli. Tu tasku na sestinedeli jsme nechali v aute a po porodu, kdyz me presunuli z porodniho salu na sestinedeli, tak mi ji manzel hned donesl. V ni jsem pak mela dalsi nocni kosile a veci, ktere nepotrebujes primo k porodu, ale az pak na sestinedeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková