Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosímm o radu. Budou nám na domku překládat plynovou přípojku a plynoměr přestěhují ze sklepa na fasádu. Kvůli tomu plynoměru na fasádě se má zřídit věcné břemeno. Manželovi kolegové z práce mu řekli, že by si to břemeno nedali, že se dům pak hůř prodává. Je to vůbec možné ho odmítnout a jak to pak bude?
@Lidym A řekl jim, že je to věcné břemeno od RWE? My i všechny domečky okolo to naprosto bez problémů máme - to věcné břemeno pro RWE a nemyslím si, že by byl problém s prodejem. Odmítnout samozřejmě můžete, ale když vám přestanou dodávat plyn, jak to uděláte?
No my máme věcné břemeno od ČEZu (na přípojku elektřiny), jinak budeme asi bez proudu. Pokud je ta přípojka plynu vaše, tak nevidím problém.
Já jsem taky neviděla problém, ale ti chlapi musí mít ke všemu haldu připomínek ![]()
Tak jsem si říkala, jaké s tím má kdo zkušenosti. přípojka bude jejich.
@Lidym píše:
Já jsem taky neviděla problém, ale ti chlapi musí mít ke všemu haldu připomínek
Tak jsem si říkala, jaké s tím má kdo zkušenosti. přípojka bude jejich.
A nemyslí třeba věcné břemeno obecně? Tam bych to pochopila, ono mít v domečku babičku s věcným břemenem na dožití, tak to asi jen tak taky neprodáš ![]()
Klídek, věcná břemena pro společnosti poskytující energie nejsou problém. I případní kupci budou toto potřebovat.
Prodej zbržďují věcná břemena nevyřešených spolumajitelů, užívání příjezdové cesty apod.
Není to problém, ba dokonce je to většinou výhoda - tedy v případě energetických společností.
My si dělali plynovou přípojku za svoje, takže je naše a věcné břemeno nemáme(mohli jsme ji RWE prodat, ale je to spousta papírů, tak jsme se na to vykašlali, ale kdyby se něco pokazilo, tak opravujeme na své náklady), přípojku elektřiny dělal ČEZ, takže je jejich a protože zasahuje na náš pozemek tak máme věcné břemeno. Jestli tu přeložku dělá RWE za svoje, tak ta přípojka pro váš dům bude jejich a proto potřebují věcné břemeno, když je jejich přípojka na vašem.
@Keyllah píše:
A nemyslí třeba věcné břemeno obecně? Tam bych to pochopila, ono mít v domečku babičku s věcným břemenem na dožití, tak to asi jen tak taky neprodáš
Jo, jo, babičky nikdo nechce
, jsou s nima špatný zkušenosti.