Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 6 ti měsíční holčičku. Od malá bývalá hodná, ale to, co dělá poslední týden je k nevydrženi. Celý den kňučí. Dřív to dělala, když byla dlouho na bříšku a nebavilo ji to už. Teď kňučí pořád, ať už na břichu, na zádech, na rukách i když si s ní hraju. Když kňučení ignoruju začne plakat, někdy se to vyvrbí do úplné neutišitelné hysterické scény
v noci spí krásně. Přes den relativně taky, sice se někdy vzbudí po 10 minutách spánku, ale jindy spí i 3 hodiny v kuse. Jenže hned co se vzbudí začne kňučet
najezena je, žízeň taky nemá, hraček všude plno, věnovat se jí můžu i celý den ale stejně bude kňučet.
dokonce už má i 2 zuby dole, takže podle mě to zuby nebude. dělá to už týden v kuse a já jsem už opravdu bezradná
@Czerepakadaniela Jen tyden? U nas to vydrzelo asi 4 roky
![]()
Neboj, to zvladnes ![]()
Mně to teď začala dělat čtyřměsíční
. Mám plné pochopení, je to leckdy k nevydržení. Sotva vstane, začne a nepomáhá nic, vůbec nic.
@Czerepakadaniela to, že má 2 zuby neznamená, že se ji neklubou další. Byt tebou, tak ji namazu celou pusu něčím na zuby a uvidíš, jestli se neuklidni. A když zase bude knourat, tak ji vem ven, bude koukat z kocarku a bude mít úplně jiny ppdtext než knourani ![]()
Byla jsem chůva kluka, který takhle kňučel celé dny. Byl teda už starší, ale cca tři týdny pořád nespokojený, pořád ten otravný ukňičený zvuk. No a pak se jednoho dne naučil konečně chodit bez opory a v tu chvíli kňučení přestalo a byl zase spokojené miminko. U vás to chození nebude, ale třeba ji taky rozčiluje, že něco už by ráda dělala, ale neví přesně jak na to a je z toho frustrovaná. No ale taky to můžou být zuby nebo cokoli jiného
každopádně je to pěkně otravné, to kňučení. Přeju pevný nervy ![]()
My tohle meli x mesicu nez se maly rozlezl, coz u nas bylo hodne pozde, az v roce. Asi kombinace toho, ze uz chtel ten posun vpred na kolenou, zuby, i kdyz clovek to zrovna nevidel, ze neco roste, nevyzralost CNS, nevim. Musi se to jen preckat, zkusit zmenit prostredi, at mas Ty alespon jine podnety a vidis, ze svet je vetsi nez vase domacnost a ukvicene dite
je to na budku, ale podle me se nesnaz za kazdou cenu to nejak zastavit. Pokud je dite najezene, napite, prebalene, dobre oblecene, ma kolem sebe podnety, tak si uvar kafe, klidne si delej chvili neco “sveho” a zkus to nevnimat, ono nemuzes cele dny nosit a resit, proc to dela. Ze dne na den to prejde. Mne to dlouho neslo a trapila jsem se tim. Ted ma maly dva roky, nekdy se vzteka, vetsinou je milionovej uz, ale kdyz ma knourave dny, tak proste se ujistim, ze ma vse, co potrebuje, necham ho, at si hraje, kdyz me zavola, jsem s nim a kdyz knoura, tak obejmu, dam pusu, zkontroluju, ze mu nic zasadniho nechybi a zkusim treba zmenit prostredi nebo tak, ale uz se z toho nehroutim. Chce to jen cas, bude lepe, a v pul roce se toho dockas uz mozna fakt brzy ![]()