Věčně nespokojený prvňák

Anonymní
14.6.23 22:08

Věčně nespokojený prvňák

Syn je nejstarší že 3 dětí, nyní prvňák. Má povahu nespokojeného rypáka, bohužel to nejde líp napsat, ačkoliv je velmi chytrý, logické uvažování a přehled má lepší než leckdo dospělý, snažíme se dětem naplno věnovat, ale on pořád vidí tu sklenici poloprázdnou. Ať se má sebelíp, vždycky se najde důvod proč fňukat, po čem se mu stýská, co není fér, co se mu děje a neděje. Už jsem mu několikrát i narovinu vyjmenovala, kolik má důvodů k radosti a holt když je odmítá vidět, je to jeho boj a svět se nebude točit jen kolem něj. Času, blbnutí i vyžití, si myslím, že má opravdu luxusně. Teď to ovšem vyšperkoval. Chodí ze školy jak hromádka neštěstí, že nemá žádné kamarády. Podotýkám, že denně si hraje se sousedy z ulice, několikrát do týdne má kroužek a po něm se většinou jde ještě s partou rodičů a dětí na hřiště. Do družiny chodit odmítá a vyčítá mi, že k nikomu nehodíme a nikoho nedomluvám, aby šel k nám. Minimálně jednou měsíčně vyzvedáván jeho kamarády z družiny a jdou si k nám hrát, věčně nějaké oslavy nebo akce, o víkendech se vídá s podobně starými bratranci a dětmi přátel, plus má ještě sourozence a děti ze sousedství. Na mě to je až za hranou a rozhodně nehodlám provozovat nějaké kinder party častěji, nehledě na to, že nikdo nám toto vyzvedávání neoplácí. Sociálně zanedbaný mi tedy rozhodně nepřipadá, ale on nemá dost a spokojen nebude asi nikdy. :think: Další věc je, že jakákoliv jiná aktivita než machrovat před bandou kámošů je pro něj nudná a trapná. A já jsem z toho na prášky. Sám si za kamarády nedojde, protože přes obec se táhne hlavní cesta a řeka, i kdybych já ho pustila, ostatní matky děti nepustí, čili aby lítala parta dětí po vesnici úplně nelze. A abych jim neustále stála za zadkem někde na hřišti, o to nestojím ani já, ani oni. O aktivity s rodinou nestojí vůbec, sousedi už jsou ohledění. Děti ze školy jedou po většinou režim družina do 4, rychle úkoly, večeře, spát, o víkendech se vídá pár zajetých part, my mezi ně patříme tak okrajově. Takze ani není moc prostor, že by s někým jen tak běhal po venku. Syn by si představoval, že ho tak obden někdo bude hostit a bavit nebo my jeho bandu, o což asi nestojí nikdo. :lol: Napadá vás nějaké východisko ze situace jiné, než to holt nějak přetrpět a za pár let ať si chodí kam chce? :nevim: Nehledě na to, že v té třídě panují úplně „super“ manýry, nevím, jestli to je věkem nebo partou, ale neustále se jen na někoho povyšují, pokřikují přisprostlé nadávky a vymýšlí, jak se na co nejdýl dostat k elektronice nebo co zničit. Moje nervy. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30994
14.6.23 22:16

Dost jsem se pro čtení usmívala, také máme tři děti a nejstarší je prvňák. A manýry by měl podobné, ale já žádné kamarády neorganizuji. Pokud se chce s někým vidět, musí si to domluvit sám plus tedy alespoň 2× týdne jde do družiny. Dítě by tedy šlo častěji, ale je to milovník kroužku a svět se nemůže točit jen kolem nej. A tedy učím, že štěstí na kamarádech nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
14.6.23 22:35

Já mám také kluka v první a jsem z něj úplně nešťastná. Dřív to byl veselý kluk, teď ho nic nebaví, ani ta družina. Málo co mu udělá radost. Já bych tedy ráda, aby u nás i nějaké dítě spalo, ale zase je ten problém, že hodně jeho kamarádů má soustředění, o víkendu zápasy, takže je to boj. Krouzek má jen jeden den v týdnu. A to má taky kecy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
14.6.23 22:41

Mám syna staršího, zhlédl se ve skautu. Má strašně rád to bodování, soutěžení, klučičí zábavu. Občas je nějaká víkendová akce s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.23 22:44
@dedrichov píše:
Mám syna staršího, zhlédl se ve skautu. Má strašně rád to bodování, soutěžení, klučičí zábavu. Občas je nějaká víkendová akce s nimi.

Skaut jsme zkoušeli, nebyl to přímo jeho ročník, takže se nechytl. Doufám, že příští rok bude víc děti a budou otvírat skupinku mladších, to bych byla ráda, kdyby tam zapadl. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1688
14.6.23 22:45

Syn byl taky takový v první třídě Všechno byla nuda, kroužky co chtěl byly po třetí návštěvě taky nuda. Zlepsilo se věkem a komunikaci se spolužáky a kamarády. Teď je ve druhé, začal hrát fotbal. Přišel s tím sám a zatím je nadšený. Kamarády si začal domlouvat sám, v kolik kde se sejdou. Tohle já vůbec neřeším, ani je vlastně neznám. Bydlíme tady chvilku. Takže bych tomu dala čas.
A taky bydlíme u hlavní cesty, je tady pila, takže sama kladovka se dřevem. A syn teď od druhé třídy jezdí na kole, cestu tady přechází na cyklostezku do školy. A s klukama je denně nebo jede na trénink sám na kole. Jasně že se o něj bojím, ale musí se naučit dávat na sebe pozor, být opatrný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.23 22:46

@Cuddy @vejilka Díky holky, vypadá to, že hraje roli i ten věk, když píšete, že to máte podobně. Přesně no, ještě ke všemu tisíc řečí…ono jim to snad jednou dojde, jak se měli jako v bavlnce. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14377
14.6.23 22:55

Já mám syna ještě v předškolním věku a je to to samé. Jeho kamarádi nebaví, nejradši si hraje sám. Rád se vytahuje :lol: děti ho mají rádi, ale takové to pevné přátelství, které mají jiné děti, to prostě navázat neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22886
14.6.23 23:10

O nespokojenem negativistickem prvnakovi bych mohla psat romany. Tak treba potesi, ze je na tom nekdo hur. Ja bych o te druzine nediskutovala. Chce mit porad kamarady a zabavu, tak at je v druzine a tam bude mit oboje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
15.6.23 07:05

Přesně to, co ten kluk chce, mu nabídne ta družina. Nediskutovat a poslat ho tam. Syn temreddenne nadava, že nechce do družiny, ale téměř denně z ní dojde nadsenej, co tam s partou dělali. Tam si nasel kamaradyni mimo třídu, mají organizovanou partu, super druzinarku, která to nemá jen jako hlídání, ale mají fakt program. Půl odpoledne má super zábavu a zbytek dne holt pretrpi s rodinou. Čili s kamarády venku, na hřišti, na zahradě… většinou dělá to, co chce, ale i tak remca. No tak ať si remca, já to už ignoruju, protože on remca pořád a na všechno. Těžkej život malého dítěte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
15.6.23 13:20

Můj mladší je druhák, věčně nespokojený, protivný, nikdo ho nemá rád, nemá žádné kamarády, všechno je nuda a blbý. Takový starý dědek v dětském těle. :lol: V družině to stojí za prd, kroužky jsou hrozné (chodí na lego a keramiku). S kamarády ven jít nemůže, protože bydlí daleko (třeba 10 minut cesty), na nikoho nemá číslo, a stejně, co by dělali venku.. :roll:
Vlastně mi přijde, že se celé dny jen válí na gauči a nadává na život. Vymyslím výlet, nuda. Případně už tam byl s babičkou od táty (nebyl). Koná se akce pro děti, nuda.
Nabídnu mu vždy pár činností a pak se ho snažím ignorovat. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.23 21:00
@Tamtama píše:
Můj mladší je druhák, věčně nespokojený, protivný, nikdo ho nemá rád, nemá žádné kamarády, všechno je nuda a blbý. Takový starý dědek v dětském těle. :lol: V družině to stojí za prd, kroužky jsou hrozné (chodí na lego a keramiku). S kamarády ven jít nemůže, protože bydlí daleko (třeba 10 minut cesty), na nikoho nemá číslo, a stejně, co by dělali venku.. :roll:
Vlastně mi přijde, že se celé dny jen válí na gauči a nadává na život. Vymyslím výlet, nuda. Případně už tam byl s babičkou od táty (nebyl). Koná se akce pro děti, nuda.
Nabídnu mu vždy pár činností a pak se ho snažím ignorovat. :oops:

Jejda, ten je táák stejný s naším. :lol:

• Citovat
  • Upravit
30422
15.6.23 21:05
@Anonymní píše:
Syn je nejstarší že 3 dětí, nyní prvňák. Má povahu nespokojeného rypáka, bohužel to nejde líp napsat, ačkoliv je velmi chytrý, logické uvažování a přehled má lepší než leckdo dospělý, snažíme se dětem naplno věnovat, ale on pořád vidí tu sklenici poloprázdnou. Ať se má sebelíp, vždycky se najde důvod proč fňukat, po čem se mu stýská, co není fér, co se mu děje a neděje. Už jsem mu několikrát i narovinu vyjmenovala, kolik má důvodů k radosti a holt když je odmítá vidět, je to jeho boj a svět se nebude točit jen kolem něj. Času, blbnutí i vyžití, si myslím, že má opravdu luxusně. Teď to ovšem vyšperkoval. Chodí ze školy jak hromádka neštěstí, že nemá žádné kamarády. Podotýkám, že denně si hraje se sousedy z ulice, několikrát do týdne má kroužek a po něm se většinou jde ještě s partou rodičů a dětí na hřiště. Do družiny chodit odmítá a vyčítá mi, že k nikomu nehodíme a nikoho nedomluvám, aby šel k nám. Minimálně jednou měsíčně vyzvedáván jeho kamarády z družiny a jdou si k nám hrát, věčně nějaké oslavy nebo akce, o víkendech se vídá s podobně starými bratranci a dětmi přátel, plus má ještě sourozence a děti ze sousedství. Na mě to je až za hranou a rozhodně nehodlám provozovat nějaké kinder party častěji, nehledě na to, že nikdo nám toto vyzvedávání neoplácí. Sociálně zanedbaný mi tedy rozhodně nepřipadá, ale on nemá dost a spokojen nebude asi nikdy. :think: Další věc je, že jakákoliv jiná aktivita než machrovat před bandou kámošů je pro něj nudná a trapná. A já jsem z toho na prášky. Sám si za kamarády nedojde, protože přes obec se táhne hlavní cesta a řeka, i kdybych já ho pustila, ostatní matky děti nepustí, čili aby lítala parta dětí po vesnici úplně nelze. A abych jim neustále stála za zadkem někde na hřišti, o to nestojím ani já, ani oni. O aktivity s rodinou nestojí vůbec, sousedi už jsou ohledění. Děti ze školy jedou po většinou režim družina do 4, rychle úkoly, večeře, spát, o víkendech se vídá pár zajetých part, my mezi ně patříme tak okrajově. Takze ani není moc prostor, že by s někým jen tak běhal po venku. Syn by si představoval, že ho tak obden někdo bude hostit a bavit nebo my jeho bandu, o což asi nestojí nikdo. :lol: Napadá vás nějaké východisko ze situace jiné, než to holt nějak přetrpět a za pár let ať si chodí kam chce? :nevim: Nehledě na to, že v té třídě panují úplně „super“ manýry, nevím, jestli to je věkem nebo partou, ale neustále se jen na někoho povyšují, pokřikují přisprostlé nadávky a vymýšlí, jak se na co nejdýl dostat k elektronice nebo co zničit. Moje nervy. :roll:

A ty v té třídě nějak působíš, že víš přesně, jaké tam panují manýry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.23 21:13
@hanka.br. píše:
A ty v té třídě nějak působíš, že víš přesně, jaké tam panují manýry?

A ty, že se tak ptáš? 8o Kdykoliv je syn se spolužáky právě třeba na hřišti, chovají se tak. Plus nosí tady ty krásy ze školy, sprostá slova, neustále na někoho machrovat, povyšovat se atd. Možná to patří k věku, nevím, ale sama si pamatuji ze školy, že tomu se v kolektivu úplně vyhnout nedá. Akorát u syna mi to připadá takové výraznější.

• Citovat
  • Upravit
30422
15.6.23 21:16
@Anonymní píše:
A ty, že se tak ptáš? 8o Kdykoliv je syn se spolužáky právě třeba na hřišti, chovají se tak. Plus nosí tady ty krásy ze školy, sprostá slova, neustále na někoho machrovat, povyšovat se atd. Možná to patří k věku, nevím, ale sama si pamatuji ze školy, že tomu se v kolektivu úplně vyhnout nedá. Akorát u syna mi to připadá takové výraznější.

No jak jinak. Tvůj syn má sice extrémně problematickou povahu, ale má to ze školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí