Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
POMOC!!! Mame tritydenniho plne kojeneho chlapecka. Problem je, ze pokazde, kdyz se pocura, tak to bud neudela do pleny, ale volne, kdyz ho prebaluju, coz jeste jde. Ovsem kdyz to do pleny udela (Pampers new born), tak mu to ztece nevim kudy, ale na zadicka a ma tam mokra kola jak na bodycku tak na dupkach. Dnes uz jsem byla zoufala, protoze mi normalne dosli ciste dupky!!! Cim to je? Poradite? Je to tema pamperskama? Mne prijde, ze nesajou, proste jak to z nej vyjede, tak se to zalije za zada a pak jsme u prebalovani ricni oba - on chudacek, ze ho furt prevlikam a ja z toho, ze ho trapim… Mam si poridit lepsi jednorazovky? Existujou i specialni pro kluky?
Ahoj,
nevím jestli poradím, napíšu jen možnosti, čím by to pročůrávání podle mých zkušeností mohlo být:
1. málo plínku utahuješ (tj. má ji moc volně a proteče)
2. nemáš správnou velikost ( nevím, jak je tvoje mimi velké, ale mně se u „starých Pampers“ osvědčilo přejít na větší dřív, než dosáhl max. uvedené váhy. A newborn jsme používali opravdu jen tak do 3kg, pak jsme přešli na větší velikost)
3. značka plínek: na Pampers jsme vydrželi hodně přes rok, pak se ale objevily nové Active baby a ty nám úplně přestaly z mnoha důvodů vyhovovat. Zkusili jsme ledacos, na pročůrávání se nám osvědčily Huggies Superflex (modrozelené), mají kolem pasu gumičku.
Tak ať to vyřešíte ![]()
nepřihlášená Vvv
Ahoj,
nevím jestli poradím, napíšu jen možnosti, čím by to pročůrávání podle mých zkušeností mohlo být:
1. málo plínku utahuješ (tj. má ji moc volně a proteče)
2. nemáš správnou velikost ( nevím, jak je tvoje mimi velké, ale mně se u „starých Pampers“ osvědčilo přejít na větší dřív, než dosáhl max. uvedené váhy. A newborn jsme používali opravdu jen tak do 3kg, pak jsme přešli na větší velikost)
3. značka plínek: na Pampers jsme vydrželi hodně přes rok, pak se ale objevily nové Active baby a ty nám úplně přestaly z mnoha důvodů vyhovovat. Zkusili jsme ledacos, na pročůrávání se nám osvědčily Huggies Superflex (modrozelené), mají kolem pasu gumičku.
Tak ať to vyřešíte ![]()
nepřihlášená Vvv
Ahoj, o spesl plinkach pro kluky jsem neslysela, a ze by to bylo Pamperskama si nemyslim ba naopak myslim ze to jsou jedny z nej plinek, taky je pouzivam. Napada me jestli je treba malo utahujes. Jinak ohledne Pampers tu uz diskuze byla, pravda o necem jinem ale muzes juknout:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Sany.
ahoj,
taky mame ten problem, maly to ale zacal delat az kolem mesice a pul (asi moc male plenky ?). Tak jsem presla na vetsi, ale v noci mi to dela alespon jeste dvakrat…! Nelamu si s tim hlavu a kdyz je tuhy a ja taky, tak mu dam na mokry misto plenku pod bodicko a je to. Netrapim ho prevlikanim. Nebo ho zabalim do teple deky, aby nenastydl. Jinak zkus teda dat vetsi velikost, myslim. Mne to maly dela hlavne v noci (neni tak casto prebalovany a vytece to ven), ale i ve dne treba v klokance (je to tam nejak zmackle, ze to vyjede), coz je horsi ted v zime. Ale nekdy, jak pises, plena ani neni mokra a je to jen venku (pindik asi miri jinam) ![]()
nebo mu zkus dat plenu na zada pod obleceni preventivne, mas o jedno prevlikani min…
ahoj Sona
Marion 28mes., Mathis 2 a pul mes.
Jestli muzu poradit tak zkus plenky helen harper..modry…jsou sice po ranu nasakly jak houba ale na povrchu suche a neprotecou nam ani za celou noc ![]()
Ahojky:O)
Mohlo by to možná být tím, že Pampersky nemají vzadu gumičku. My používáme fialové Tesco pleny, ty mají vzadu gumičku dobrou a vůbec nám moc vyhovují. Jestli chceš zůstat u Pampersek, tak bych asi taky volila větší velikost.
Papa a ať se vám to podaří vyřešit:O)
Jaa
Ahojky, taky bych se klonila k tomu, že je mu plinečka už malá. My jsme měli s Pamperskama problémy zas s přetíkáním hovňousků, měl pořád žluté fleky na kabátcích a dupajdách. Přešli jsme proto na TESCO fialové a Huggies superflexy, mají na zádičkách bezva gumičky. Ještě mě napadá, nedáváš malého na boček? Syn se vždycky v noci přepíjel, pokládala jsem ho na bok, kdyby si ublinknul a za chvíli byl totálně promočený, že jsme to museli řešit dáváním ještě plenkových kalhotek přes plenku. Ale píšeš, že malý je mokrý na zádičkách, tak nevím. Brzké spaní v suchu přeje Alte
Ahojky nečetla jsem reakce ostatních ale asi se už budu opakovat:o)
Pampers na úplnýho prcka se nám vůbec neosvědčily stejně tak jak fixies. nejlepší jsou plenky s gumičkou vzadu na zádech - vůbec pamperskám nejpodobnější - krom toho že jsou silnější jsou Babylove z DM drogerie. Papírové a mají na zádech gumičku - od té doby co jsem je používala tak byla záda suchá - a jak říkáš vždycky byl mokrej na zádech - u nás na pravé straně - poté co jsme změnili plenky se ještě občas přihodilo - ale tak už 2× do týdne - což bylo oproti 2× za den boží…
Ted už zase dávám na střídačku Babylove a Pampersky - protože ať si říká kdo co chce ale Babylovka mu vydrží celou noc a je ráno suchej - pamperska má už po 5ti hodinách problémy a dítko je vlhké - ale zase jsou pampersky tenčí takže se mu v nich dle mého dojmu musí líp lézt, tak mu je dávám přes den a na spaní babylove.
Ať už se rozhodneš jakkoliv tak změna značky plínky za takokvou co má vzadu gumičku určitě pomůže - nehledě na to že jak Michal začal víc jíst - cca 1,5 měsíce tak i víc kadil a v pamperskách to měl vždycky až za krkem.. Opravdu nechápu proč tam tu potroublou gumičku nemaj:o)
tak pá a přeju co nejmíň pročůraných plen
Ahojka Nat77, víš, možná to přijde některým maminkám směšné, ale kontroluješ si při zabalování mimča kde má pindíka? Všichni tu rozebírají plínky, ale já měla stejný problém jako ty a bylo to pouze a jenom tím, že jsem zapomínala dát pindíka dolů a malej ho měl buď nakřivo, nebo prostě si přímo v plínce čůral na bříško. Hele, třeba jsi zkušenější máma než já, ale kdyby to bylo jenom tohle, budu ráda, že ti to pomohlo…
Radka
Ahoj,
já si myslím, že to asi nebude tím umístěním pindíka. Já mám holčičku a ta měla období, kdy taky mívala počůraná zádíčka a to skoro uprostřed. Jak se ji to podařilo, to prostě nevím. Taky jsme měli asi do věku 3 měs. potíže s tím, že Pampersky nějak nestačily. Opravdu se to vyřešilo tak, že jsme kupovali ty o 1 vel. větší. Ale teď už má normálně dle váhy. Zkoušeli jsme i jiné druhy plenek, ale ty my nemůžeme, protože malá má velmi citlivou pokožku a ty ostatní plenky ji nepasují. Přebaluju sice velmi často, ale v těch jiných plenkách mívala po chvilce dokonce zpocený zadeček. Jedině Pampersky jsou podle mého názoru víc prodyšné.
Zdá se mi, že výrobci dělají plenky (různé druhy) dost široké ale krátké na výšku.
Míša
Ahoj
Mě se to stávalo jen občas a pak jsem přišla, že musím pořádně upravit tu plenku na mimču, tj. upravit pořádně gumičky, pořádně utáhnout plenu, pořádně upravit po stranách, ale je fakt. Zkoušeli jsme i jiné druhy Newbornek, ale bohužel to bylo to samé a u Huggiesek ještě k tomu utíkal ten gel, takže měl na sobě takové krupičky. Zůstala jsem proto u Pampers a teď už se jen málokdy stane, že něco unikne.
holky, diky moc za rady! zkusim i jiny pleny, i dat pindika dolu, akorat nevim, neni to neprirozene, kdyz ho ma normalne nahoru? No zkratka, Kubajs je takovej mini prutokovej ohrivac mleka
Ma totiz i takove chvilky, ze se procura 4krat do hodky…
nat77 píše:
holky, diky moc za rady! zkusim i jiny pleny, i dat pindika dolu, akorat nevim, neni to neprirozene, kdyz ho ma normalne nahoru? No zkratka, Kubajs je takovej mini prutokovej ohrivac mlekaMa totiz i takove chvilky, ze se procura 4krat do hodky…
Ahoj
To je normální, že takhle hodně čůrá. Já si taky užívám s přebalovaním, protože malý v té plínce, i když není moc počůraná prostě nevydrží, takže přebalují denně 10× až 15×.
A když ho nechám přeba rozbaleného 20 minut, tak se klidně vyčůrá pětkrát ![]()