Vedlejšák a pojištění

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
629
16.6.10 10:29

vedlejšák a pojištění

Moc prosím o radu jsem zaměstnance a budu si dělat registraci na finančního poradce takže jako VPP.
Prosím budu muset něco odvádět každý měsíc nebo jak je to s placením ZP a SP? Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20656
16.6.10 10:51

u VPP se zálohyna soc.pojištění nestanovují - jen se podá na SSZ doklad od zaměstnavatele, že jsi zaměstnána na HPP, kde odvádíš potřebné dávky a až následující rok ti bude vyměřena záloha - ale pouze v případě, že si za rok vyděláš na VPP víc než +/- 54,000Kč (přesnou částku nevím, je to pohyblivé)

U zdravotního poj. to je tak, že tam nemusíš ani nic dokládat při zahájení VPP, pouze jim přineseš (po zpracování daň.přiznání) formulář s tvými příjmy za VPP a ze zisku se pak stanovuje částka, ovšem ne ta minimální, co je např. u OSVČ, ale jen ze zisku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
16.6.10 12:12

Jéva jste moc hodná..bude to smlouva o obchodní zastoupení právě.

Díky moc jste mi pomohla..takže vlastně pravidelěn každý měsíc nemusím platit nic :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
16.6.10 12:23

prosím nevykej mi :oops: :-D

mám to hned z první ruky, loni jsem si zřizovala ŽL na vedlejší činnost, takže tak :)
navíc jsem loni končila bez zisku, takže nemám žádné zálohy ani tento rok a odvádím jen za HPP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
16.6.10 12:27

a ještě mě napadlo:
kdybys měla výhledově v plánu dítě a nástup na MD, tak je na zvážení přihlásit se dobrovolně k nemocenskému poj. Pak se bude totiž mateřská vypočítávat z HPP+VPP. Tady si ale nejsem stopro jistá, jak to je, to by sis musela ještě detailně zjistit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
16.6.10 13:07

Teď mě napadlo…jo teda budu Ti tykat :srdce:

když budu mít smlouvu o obchodním zastoupení..to si musím taky vyřídit živnostenský list že? Jsem z toho zmatená dost nikdy jsem to totiž nezjiš´tovala a nepotřebovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
16.6.10 13:08

Na to už jsem stařenka :-D ..je mi 42..mladší dcerce je 6 :dance: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
16.6.10 13:48

vzhledem k tomu, že se bude jednat o tzv. soustavnou činnost tak ano, musíš mít ŽL
zaplatíš u toho vstupní polatek za zřízení 1.000,– a předpokládám, že se bude jednat o jednu z volných živností … jejich seznam najdeš na www.jakpodnikat.cz (je tam i spousta užitečných informací) konkrétně je ten seznam na: http://zakony.kurzy.cz/…n/priloha-4/

jakápak stařenka - každý je tak mladý, jak se cítí :wink: (takže já osobně ve chvílích vyčerpání na 60, jindy zas na rovno s dcerou :lol: :lol: :lol: )
ikdyž je fakt, že co se rození týká, tam ten čas už moc „oblafnout“ nejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat