Vedoucí mi ruší směny

Anonymní
8.8.25 07:38

Vedouci mi rusi smeny

Chci se zeptat na jednu neprijemnost, ktera me potkala.

Pracuji kratky/dlouhy tyden, vedouci mi oznamila, ze jednu moji smenu me necha doma a misto me bude zaskok. Zeptala jsem se ji, jaky je na to duvod, rikala, ze chce, aby brigadnice vedela co a jak. Tak jsem ji rekla, ze z moji strany neni zadna prekazka, jelikoz ja jsem schopna jit do prace. Ze se mi tohle nezda fer, ale v takovem pripade mam narok na nahradu mzdy. A ze to chci pisemne, ze nemam v ten den chodit. Rozcilila se, ze jen delam problemy.

Ale ja nedelam problemy, pouze chci svoji smenu a pracovni fond. Pak mi rekla, ze mi da jinou smenu, kdyz bude mit kolegyne dovolenou. Ale v te dobe mam ja volno, navic taky dovolenou. S tim jsem tedy nesouhlasila.
Celkove je ted velmi napjata situace.
Zachovala jsem se dobre? Myslim, ze nema pravo mi jen tak vzit smenu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
894
8.8.25 07:47

Zaměstnavatel ti může nařídit dovolenou nebo překážky v práci, pokud je to nezbytně nutné, ale nemůže ti bez tvého souhlasu snižovat úvazek. Jestli chce zaučit brigádnici, ok, ale musí ji stejně zaučit někdo, kdo tomu rozumí a buď ji zaplatí navíc, nebo vykrývají dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.25 07:48

@ircav To ano, ale musi mi to zaplatit. Navic tohle je prekazka na jeho strane, ale dovolenou mi naridit muze, to jo. Prijde mi to cele divne.

• Citovat
  • Upravit
441
8.8.25 07:57

Jde o jednu směnu kterou chce využít k zaškolení brigádníka. V čem je problém? Dala bych si pozor aby s tvým přístupem za chvilku nezaučoval danou osobu místo tebe :think:
Jednoduše si na ten jeden den vyber dovolenou. Dojdi si ke kadeřnici, na nehty, nebo zajeď k vodě. Přeci si nebudeš ničit cévku v hlavě kvůli jednomu dni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.25 07:59

@SOVIČKA93 To si delas srandu? S mym pristupem?

• Citovat
  • Upravit
441
8.8.25 08:05
@Anonymní píše: Více

Myslím to naprosto vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.25 08:07

@SOVIČKA93 Jo tak, takze ja si mam asi nechat vsechno libit, klidne at porusuje zakonik prace :) Ok.

• Citovat
  • Upravit
16947
8.8.25 08:10

Ahoj,

a jaký ej to uvazek? HPP? Protože mě třeba zaměstnavatel nařizuje volno, dokonce když jsem končila v práci, tak jsem měla nařízené volno, když byla celopodniková akce - dobrá podpásovka. A mému muži několikrát volali SOS a zrušili mu volno - to si pak vybral jindy. :nevim: Prostě to tak je. Já sice někdy kafrám a jsem nepříjemná, ale když pak vidím, jak dospěláci si vymýšlí rýmičky a kašílky, aby mohli zůstat doma :roll: trapný, nedivím se vedení, že kolikrát prostě nedůvěřují a nejsou uplně milí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.25 08:19

@chs.jasmin Mam hpp, pracujem kratky/dlhy tyzden.

• Citovat
  • Upravit
798
8.8.25 08:19

Tady máš jedinou možnost - dát výpověď a najít si jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.25 08:21

@MartinL45 Uz nad tim delsi dobu premyslim.

• Citovat
  • Upravit
441
8.8.25 08:24

Ale v čem porušuje zákoník práce? V tom, že ti nařídí den volna? Buď si vem den dovolené bez problému nebo si ten den nedělej v den který ti nabídla.
Nebo snad vidíš v brigadnikovi hrozbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101612
8.8.25 08:45
@SOVIČKA93 píše: Více

Pokud ji naridi den volna a nezaplati ji ho, tak porusuje zakonik prace, pokud ji meni směnu méně než 14 dnu predem, stejně jako, pokud ji naridi dovolenou méně než 14 dnu predem. Takže nevidim duvod, proc by si to mela nechat libit.
Ne každý je tak po.rany ze zamestnavatele jako ty, aby si nechal vsechno libit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
8.8.25 08:47

Řekla bych ze máte pravo na náhradu mzdy průměrného výdělku je to chyba na straně zaměstnavatele vy jste pracovat chtěla on neumožni. A je dobře, že jste to chtěla písemně je to jako dukaz pokud by potom tvrdili nepřišla bezdůvodně to ji asi naštvalo.😂nenech se vyprovokovat všechno si nahrávej nebo zapisuj kdyby se to opakovalo v horší formě. Jestli nepomůže normální domluva tak řešení je inspektorát práce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
8.8.25 09:02
@j.a.n.i1 píše: Více

Zakladatelka ale nic s toho neuvádí. Neřekla o jaký den se jedná a ani jak jí ten den nahradí (dovolená, náhradní volno, atd.) Nehledě na to, že ani zaměstnavatel ji nemůže nechat doma jen tak. Já si myslím, že jí štve úplně něco jiného než den volna.. Spíš jí chce někdo nahradit a to se jí nelíbí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat