Můžu si vybrat dovolenou po 6 letech?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Můžu si vybrat dovolenou po 6 letech?
Zdravím, nyní jsem na mateřský s druhým dítětem, za chvíli mi končí a budu přecházet na rodičák, mezitím jsem si chtěla vybrat dovolenou z práce, kterou mám v zaměstnání ještě ale před prvním dítětem, takže asi 3 roky starou.. ale napadlo mě, můžu si ji vybrat až mi skončí rodičák i s druhým dítětem, takže po nějakých cca 6 letech? Nebo po takové době propadne? Dcera je narozená teď v červnu do školky ji plánuju dát až v září 2028, takže bych byla asi 2 měsíce na neplaceném volnu, takže se mi bude hodit každý další den, než nastoupím. Snad jsem to napsala dost srozumitelně 😁
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tu ti měli proplatit, pokud sis ji nevybrala před mateřskou nebo před rodicakem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše: Více
Určitě jí dovolenou proplatili, akorát i toho nevšimla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se zapomene proplatit mezi MD a rodičákem ( u nás bylo třeba zažádat) pak propadne po nějaké době (tuším že červen následujícího roku, ale to nechci kecat) po šesti letech ani náhodou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď to čtu pořádně- zazadej si o proplacení teď- za dobu 2. MD ti nějaký nárok na dovolenou naskočil, takže je možnost ho vyplatit… vybrat určitě ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já po RD po druhém dítěti měnila zaměstnavatele, a musel mi proplatit dovolenou za obě MD a nevybranou za odpracovanou dobu. Chtěla jsem se toho vzdát, a paní účetní tvrdila, že to bohužel nejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napiš si do občanské poradny s konkrétními daty. Dovolená ti nepropadla, naopak naběhla možná i částečně za rodicak. Pokud trvá pracovní poměr, tak ji nemůžou proplatit, musíš čerpat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kunikula Strhana no tak řádná dovolená se čerpá mezi mateřskou dovolenou a rodičovskou dovolenou. Souběžně s jejím čerpáním může pobírat rodičovský příspěvek. Jen tak proplatit ji neproplati. Musí se požádat o čerpání.
Ale jak je to s tou úplně starou dovolenou před prvním dítětem, to netuším. Zde se obávám, že buď jsi ji zakladatelko mezi mateřskou a rodičovskou s prvním čerpala a nebo ti už propadla. Ale chodí sem uživatelky, které jsou účetní. Určitě se ozve někdo, kdo tomu rozumí lépe než já. Já účetní nejsem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše: Více
Nemeli, dovolena se proplaci pouze pri konci pracovniho pomeru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kunikula Strhana píše: Více
Co kdyby lidi, co o tom nic nevi, neradili… Bylo by to fajn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu píše: Více
Dovolena nepropadne, když je zamestnanec stale na MD či RD, takže pokud ji necerpala, tak ma stale i tu z pred první mateřské. Ale kolik toho bude mit, to bez presnych datumu nikdo nespocita.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nykyky píše: Více
Nepropadne a pokud si ji necerpala po prvni MD, tak ji stale mas. Plus si muzes nechat i tu za aktualni MD a vycerpat to až hned po navratu z RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
chápu, je to pracovní právo, my jsme ale třeba pod jiným zákonem, nám ji po roce proplatit musí… takže se šlape na to, aby do konce února, max. března každý rok měli všichni starou loňskou dovolenou vybranou… asi není u zakladatelky nic snadnějšího, jak se zeptat AL, najde to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Neni lepsi cerpat mezi MD a RD, z duvodu dani?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit