Jak zvládáte dvě práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
5.8.25 08:09

Jak zvládáte dve práce?

Ahoj. Jak to zvládáte, kdy máte HPP a přivýdělek k tomu? A nedajbože ještě studium? To asi ani není možné ne?
Mam školu ještě na 2 roky, střední, dálkově. Je to každá streda od 13 až do večera.
Potom mám práci na na dopoledne, zkrácený úvazek, HPP. Někdy po mě poprosí o přesčas a jsem tam až do 16 hod. A to je když kolegyně chybí.
No. Ty přesčasy jsou prostě nepravidelne a můj příjem není nicmoc. Mam psychické problémy, ADHD a těžkou sociofobii, která mě hodně ve všem omezuje. Dělám úklid. Žádný supermarket ani fastfood bych nedala. To jsem kdysi zkusila a musela odejít.
Prostě mezi lidma být nemůžu. Jenže nevím, na cenu si hledat další úklid? Jen na 2 hod denne? Brigádu?
Ale to bych musela chodit buď hodně brzo ráno nebo večer. Ale nevím, jak bych to pak zvládala. Třeba kdybych měla z přesčasy v současné práci a ještě školu.
Potom se bojím toho, co třeba když chci volno nebo budu na neschopence? V současné práci si samozřejmě dovolenou vybírat mohu. Ale co brigáda? Prostě když chci neplacené volno, jak často ho můžu mit? Ale koho by tam za mě poslali uklízet nebo musím hledat zástup sama?
Jde o to, že v současné práci jsem spokojena, dlouho si zvykám na kolektiv a tady je to fajn. Zažila jsem i jiné úklidy a někde to bylo ok a nekde hrůza, že jsem odešla. Tak nerada bych měnila tuto práci.
Ale má cenu zkoušet tu brigádu nebo ne? Já se totiž velmi špatně rozhoduji ve všem. Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16187
5.8.25 08:16
@Anonymní píše: Více

To musíš vědět sama, co jsi schopná zvládnout :nevim: Jinak brigada neni o neplacené volnu, nebo dovolené. Jsi placená za odpracovane hodiny. Když pracuješ, máš hodiny. Když ne, nemáš nic přece. Naplánuješ si směny tak, aby to vyhovovalo oběma stranám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8657
5.8.25 08:18

Pokud by to nebylo nutné, tak bych do toho nešla. Ja mam praci na HPP, taky zkrácený úvazek, do toho studium, státnice me čekají ted v červnu. A mela jsem jeste přivýdělek, na IČO, ale to jsem na jare přerušila, protože se to nedalo stíhat. Mam 3 deti, k tomu práce, studium, tak bych nekdy chtěla i nejaky volný čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
5.8.25 08:31

Tipuju poloviční úvazek? Nemohla bys u stávajícího zaměstnavatele jít na 6 hodin třeba?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.25 08:47

Chodím na 6 hodin. A když je potřeba tak více hodin.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.25 09:08

Jestli nemáš děti, tak by to určitě šlo. Co třeba úklid chodeb v paneláku? To by bylo jen jednou týdně a něco to určitě hodí.
Já pracuji na 6 hodin a pak mám brigádu z domova na PC, tomu věnuje cca 1 hodinu večer. Mám 2 děti.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
5.8.25 09:13

Zvládala jsem to 6 let. K HPP DPČ (většinou 16 hodin týdně ).
K tomu děti a rodina.

Ke studiu VŠ moje děti mají částečný HPP běžně. Zvládají taky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.25 09:18

Já mám práci na hlavní, klasicky cca 8 hodin denně, pak v pátek odpoledne mám jednu brigádu kde chodím do penzionu uklízet apartmány a obsluhovat wellness a pak jeden den o víkendu chodím zase uklízet chaty, to je cca na 3-4 hodiny. Občas něco odpadne, občas zase nemůžu já.. Ale plánujeme si to dlouho dopředu a informuju je o dovolený stejně jako v klasický práci, nebo spíš dám vědět, který dny nebudu moct.
A jako někdy to je náročný, že bych třeba chtěla ten pátek večer volný, nebo si ten den o víkendu přispat. Ale zase na druhou stranu, kdy jindy si přivydělat než takhle v mládí. V podstatě bych ty brigády ani nemusela mít, ale díky tomu se mi daří kolikrát ušetřit i 50% svého běžného platu, mohli jsme si v klidu koupit novější auto a plánujeme hypo, takže se to všechno hodí.
Chápu, že tvoje nemoci mohou být omezující, ale je potřeba si srovnat co vlastně chceš..

• Citovat
  • Upravit
41069
5.8.25 10:51

Po-pá? co něco na víkendy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.25 11:08

Ano, pracuji po-pa. 7-13, ve středu 6-12 když jdu do školy abych tam byla ve 13.
No jedine nejaký úklid jen 1-2× týdne odpoledne? Nevím jak bych to zvládala tam jít každý den brzy ráno nebo večer? Podívám se na inzeráty a uvidím. Ale nevím jak se to řeší, když bych chtěla dovolenou celý týden nebo nedej bože musela na neschopenku. Kdo tam půjde místo mě na tu brigádu?

• Citovat
  • Upravit
1194
5.8.25 11:37

Kdo půjde místo tebe? No to jw problém nás zaměstnavatelů. Většinou se snažím mít v zásobě nějaké další brigádníky, nebo lidé na HPP si vezmou přesčas. Nebo to proste bohužel udělám já. Je běžná praxe (bohužel), že brigádník prostě nepřijde. Ti zodpovědní napíšou den dopředu SMS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.25 11:40

Aha tak ja bych samozřejmě dovolenou hlásila dopředu.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
5.8.25 12:25

Když to máš takhle, proč si nenajdeš něco v obchodě na jedno, dvě odpoledne nebo o víkendu? Obchody hledají pořád. A neřeš furt dovolenou a neschopenku. To je věc zaměstnavatele, aby si zajistil náhradu, když nemůžeš ty. Nebudeš první ani poslední brigádník, co bude potřebovat volno.

• Citovat
  • Upravit
1194
5.8.25 12:38

Dle zákoníku práce bys měla mít plán směn 2 týdny předem. Ja byla se zaměstnanci (hlavně s těmi na na brigádě) domluvena rámcově, jak budou chodit (napr, čtvrtky a liché středy). Definitivní tabulku směn jsem posílala několik dní předem. Normalni zaměstnavatel ti nenařídí směnu v čas kdy nemůžeš - pak bys mu nepřišla a byl by to problém.
Jinak já mela holky s různými handicapy (hlavně psychika) ve výrobně (male bistro a kavárna) a všechny to docela bavilo. Některé si pak i troufly na plac. To ke jen motivace, kdybys chtěla zkusit něco jiného než obyčejný uklid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
5.8.25 17:54

Tak asi zalezi, kolik si vlastně potřebuješ privydelat.
Ja mela dlouhou dobu, několik let, druhou práci k HPP, zacinala jsem asi na 80 hodinach navic, postupne to snizovala, jak se mi zlepšoval prijem(ruzne brigady na DPP, DPČ). Posledni rok jsem chodila uklizet, k soukromé osobě, pres znamost, penize na ruku. Ve finale to bylo nejlepší. Chodila jsem nárazově dle domluvy, dvakrat az trikrat za mesic, dovolenou jsem proste nešla, po dohode, s nahradnim terminem.
Me to na privydelek stačilo, známí znamych spoko, ze nemusí řešit věčně se střídající „divnolidi“ přes uklidovou firmu. Win win.
Co si sehnat něco takového?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat