Jak zvládáte dvě práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Já mám dvě práce, ale ne 2 plné úvazky, takže pohoda. Reálně tedy úvazek asi 1,4. Školu k tomu mám, ale budu na rok přerušovat (nelze to dálkově, mám to jako denní Mgr. studium a se současnou hlavní prací to dře, potřebovala bych tak 4 dny měsíčně HO, než to lepit dovolenou, takže nejdřív nová práce, pak dokončím VŠ). Děti už jsou samostatné, takže tam problém taky není.
Důvody k druhé práci - částečně peníze, ale hlavně mě to baví. ![]()
- Citovat
- Upravit
Musíš posoudit sama, jestli máš energii a jak moc extrémně nutně to potřebuješ.
Já mám málo energie, nezvládám přílišnou zátěž (nikdy bych nedokázala to, čím se tu občas někdo chlubí - děti, práce, škola, přivýdělek, domácnost dohromady), ale teď třeba musím mít HPP (plný úvazek) a k tomu přivýdělek kvůli penězům a nad vodou mě drží jen to, že je to dočasně (teda dočasně cca na 8 let). Ten pocit, že nic jiného stejně nezbývá, mi jaksi nedovoluje nemít energii.
Možná by to u tebe taky fungovalo? Nebo tu brigádu můžeš zkusit, a když to fakt nepůjde, tak to zase prostě ukončíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky. Tak jdu na pohovor v úterý a uvidím. Byl by to úklid jen 2× týdne večer. Zkusit to chci, kdyby to nešlo, musela bych skončit, ale chci to aspoň vyzkoušet. Studium střední je ještě na 2 roky, dálkově.
- Citovat
- Upravit
Myslím si, že 2× týdne stačí, nedala bych to po-pá, jelikož i v současné práci mívám přesčasy, třeba teď do konce měsíce budu chodit každý večer na kanceláře místo paní.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Co zkusit roznos letáku, já vím není to na zbohatnutí, ale si svým pánem času a nějaká kačka za to je
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím, než se strhat, přebíhat dvě zaměstnání škola, hledala bych si lépe placenou práci. Domluvit si dřívější odchod ve středu a ostatní dny si to nadpracovat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Větší smysl mi dává najít si novou a lépe placenou práci, kde dovolí plný úvazek HPP - 8 h denně.
Domluvit si s nimi školu ve středu a dřívější odchod s tím že ty hodiny si napracujete jiný den. Většina studentů dálkového studia to takto má.
Už teď bych hledala novou práci v oboru, který studujete teda pokud se tomu chcete věnovat, protože teď i potom bude náročné najít práci bez praxe.
Předpokládám, že školu děláte, protože chcete lepší uplatnění v budoucnu. A škola neni výmluva proč už teď nemít lepší práci.
Znám řadu lidí, kteří už při plném studiu SŠ měli práci v oboru. Stejně jako lidi, kteří ani SŠ nemají a pracují v administrativě a v dalších oborech a vydělávají hezké peníze. Škola vám nic praktického nepřinese většinou jen teorii, která se od praxe liší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To není špatný nápad, jen musím takovou práci kde nemusím jednat s lidmi
- Citovat
- Upravit
Jedna práce na plný úvazek by byla řešením. Jen tu středu bych potřebovala jít dřív, další dny bych klidně tam mohla být déle.
- Citovat
- Upravit
A řešíte to nějak v tomhle to bude strašně těžké. Jste zařazena do nějaké psychologické skupiny, kde se scházejí za tímto účelem? Je spoustu lidi co mají sociální fobii a pracuji mezi lidmi (zvedají telefony, atd.). Život je o překonávání překážek a vystupování z komfortní zóny, abychom mohli růst.
U úklidu taky potkáváte lidi a pracujete mezi nimi stejně jako ve škole. Tak něco kde vám to do určité míry nebude vadit. Taky záleží, co můžete nabídnout znalostmi (počítač, jazyky, jiné).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No chci zkusit nějakou psychoterapii, mám sociální fobií a žádné sebevědomí
- Citovat
- Upravit
Ahoj, jak to zvládáme? Teď jsem jela vš- denní studium, 2 brigády jedna na víkendy a druhá po škole.
Školu natahuju a stojí mě to víc, než jsem na těch brigádách vydělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud to zvládáš, už bych další práci nehledala. Priorita by pro mě byla dodělat školu, aby byla lepší šance na lepší zaměstnání. A řešila bych ten zdravotní stav. Pokud to se zátěží přeženeš, tak to nedopadne dobře.
- Citovat
- Upravit
No zatím jsem odpověděla na jeden inzerát, úklid 2× týdne. Uvidím, jestli se ozvou. Mě stačí aspoň pár tisíc navíc. V současné práci bohužel pro mě není práce na víc než 6 hod, tak proto beru přesčasy, jakmile někdo chce volno, šéfová se mě ptá jestli jsem ochotná jít a já jdu. Nyní chodím už tretí tyden večer na kanceláře místo jedné paní na 2 hod.