Vejcovod a oplodnění

936
9.8.10 18:05

Vejcovod a oplodnění

Ahoj holky,
o mimi se snažíme 3roky.
Mám za sebou prvním IVF, které nevyšlo.
Koncem loňského roku jsem byla na laparoskopii a hysteroskopii, při níž Dr. zjistili, že levý vejcovod je pokroucený, místy srostlý a je tam endometrióza.

V CARu mě Dr. řekl, že pokud nevyjde 2. až 3tí KET, doporučí mně do nemocnice na odstranění právě toho levého vejcovodu. Protože právě on, může způsobovat znemožnění uhnízdění se blastocystů.
Dle Dr. způsobuje zničení zárodků, které se nestačí zahnízdit přirozenou cestou ani po zavedení embryí po embryotransferu. Samozřejmě jsme mluvili i o endometrióze, kterou nevylučuje jako další zádrhel. Nicméně hlavním faktorem pořád zůstává levý vejcovod :-((

Nikdy jsem o tom neslyšela, proto bych Vás chtěla poprosit, jestli se některá z Vás s tímto setkala a nebo něco o tom ví.

Děkuju Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
9.8.10 18:12

ahoj, ano, pocula som o tom, z podobneho dovodu aj kamoske odstranili vajcovod a ide teraz na prve IVF.
a ze aj endometrioza je problem, lebo sa pri nej vylucuje nejaka tekutina, co brani pohybu spermii a uhniezdeniu a oplodneniu vajicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
9.8.10 18:20

Ahoj, porušený vejcovod spíše vadí, kvuli tomu aby se do něj vajíčko nezavrtalo,to je pak průšvih,je jistější když tam není. S endoškou mám velké osobní zkušenosti,je to svinstvo. Velké riziko mimoděložního oplodnění,což se mi stalo právě při 3IVF. Radila bych jít ještě na laparku, před II.IVF, je mnohem větší šance na uspěch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
9.8.10 18:29

ajulka, a do ktoreho caru chodis?

mne to tiez pride zbytocne ist na ivf s poskodenym vajcovodm. jedine, ze by prave z neho chceli robit punkciu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
9.8.10 18:34

Holky moc děkuju za odpovědi. Endometrióza je skutečně svinstvo, nevím na co mám byt naštvaná víc, jestli na ni, nebo na vejcovod :pocitac:

Hm, tak říkáte raději ho nechat odstranit? …no co nadělám…zkusím druhé IVF a asi skutečně pujdu na odstranění vejcovodu.
Předtím byl srostlý k pánevní oblasti, ke střevu, sám v sobě… no když mě toto Dr. řekla, zeptala jsem se jí proč mně ho zrovna teda neodstranili??? Měla bych teď pokoj!! :evil:
Její odpověď byla, že částečně průchodný byl a tak by bylo škoda mě ubírat šance na oplodnění (ve zkutečnosti mě ho vzít nemohli, protože mě nedali podepsat reverz, že když něco objeví, mohou ho odstranit úplně - na to ale v nemocnici přeci mají myslet, ne??) … a já dnes přijdu s CARu a tam mě Dr. řekne, že odstranění by po nezdařeném druhém IVF doporučoval …když ironie, tak pořádná!
Už jsem to mohla mět za sebou :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
9.8.10 18:36

…chodím do Arlety v Kostelci n.O.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
9.8.10 18:42

ahoj, já po prvním nezdařeném IVF (už jsem měla jenom jeden vejcovod po mimoděložním přirozeném otěhotnění),kdy v tom druhém, částečně průchodném byla zánětlivá tekutina bránící uhnízdění, jsem si nechala odstranit i ten druhý, pak byl nepodařený ket s jedním embryem a pak podařené 2. IVF s dvěmi embryi a povedlo se :wink: určitě na tom něco je, mě se do toho hodně nechtělo - být totál neplodná,ale vyplatilo se mi to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
9.8.10 18:44

..takže říkáte, že bez obou vejcovodů to taky jde?
(mně by snad jeden zůstal) ..a jak se bez těch dvou cítíš? ..myslím, jestli nemáš zdravotní potíže?

Děkuju ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
9.8.10 18:46

A ty už stimuluješ,že jdeš na IVF? Já bych šla nejdřív na tu operaci, věř je to opravdu lepší a tolik neriskuješ mimoděložní. Jsou to blbci,že ti ho tam nechali, když už je jednou poškozenej, tak to páchá akorát špatnosti. A na IVF vejcovod nepotřebuješ. Já mám jen jeden vejcovod a vaječník. Endošku mám všude, hlavně na střevech. Už jsem po třeti operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
9.8.10 18:48

vejcovody nepotřebuješ,akorát nedocházi k uvolnění vajíčka na oplodnění při normálním početí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
9.8.10 18:51

ajulko - to nepoznáš, že jsi bez :wink: hormony fungují dále stejně a MS mám taky, protože roste a uvolňuje se děložní sliznice, zralá vejce padají do břicha a tam se rozloží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
9.8.10 19:14

…holky moc děkuju za informace, já jsem dnes jak v Jiříkově vidění… trochu mimo ze všeho :-/

…23.7. jsem byla na svém prvním IVF - asi jako každá, jsem počítala, že to vyjde, ale bohužel :-( …a dnes jsem byla na kontrole, aby Dr. zjistil, jak to dopadlo

…já asi ještě zkusím jedno IVF i s tím rizikem mimoděložního oplodnění a dál už nebudu čekat na 3.tí IVF a pujdu na odstranění vejcovodu rovnou…

..ale přiznám se, že jsem trochu srab :-/ ..dobře si vzpomínám jak jsem si po operaci myslela, že už nic horšího prožít nemůžu jak mě bylo blbě ..jenže co mně zbude, když chci dítě… že? :-/ ..jestli se v příštím životě narodím, tak chci být chlap! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
9.8.10 19:37

Ajul, s tím mimoděložním to není sranda. Nechci na tebe tlačit,ale já bych šla nejdřív na to odstranění. Já měla mimiděložní,zavrtalo se mi do ložiska endošky, operace komplikovana díky zkrvavené sliznici a tak se stalo,že mi při odstranování endošky ze střev aby se dosatali do dělohy, střeva poškodili,to se ale zjistilo až po 7dnech když mě vezla rychlá a okamžitě na sál, kde mi vzali 10cm tlustého střeva a dok.mi řekl,že mužu být ráda,že žiju. Tak i takle může dopadnout mimo.těhotenství. Samozřejmě tě nechci strašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
9.8.10 19:45

Axino… já jsem teď tak nahlodaná… abych pravdu řekla, začínám uvažovat o tom, že zitra brnknu do CAR, domluvím se s Dr. jestli mně napíše doporučené a tak, protože je fakt, že je to hra i na psychyku… pujdu na 2.hé IVF a zase to nevyjde, ale co je nejhorší… ubíhá mně čas! Je mně 31 let a nechci mít své první dítě v 35! …všechno se totiž tak táhne! Asi máš pravdu… začínám se s tou operací smiřovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8516
9.8.10 19:50

Ajul,věk máš v poho. mě je taky 31,to mi nedělá starost. Důležitý je,že to řešíte. Nejlepší,je jít na operaci a hned jít do IVF,když je děloha vyčištěná. Kdy si byla na operaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí