Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, první mimčo plánované 23 let a druhé nyní tzn. 28 let. Myslím, že na otázku,kdy si mimčo pořídit, se hrozně těžko odpovídá, je to každého věc. Já jsem si našla parntera(nyní manžela),na kterého se můžu 100% spolehnout, ve všem! A to je podle mě jedna z nejdůležitějších věcí, mít spolehlivého partera! Potom jsme si začali budovat bydlení a pak jsem se domluvily na prvním mimi. Stěhovali jsem se v srpnu a první mimčo se narodilo v září. ![]()
Já mám první dítě ve 28, manžel 29. A situace - už 5 let splácíme úvěr na barák a k tomu ještě další 2 menší půjčky, do toho spoření a běžná režie baráku - elektrika, uhlí, benzín atd. Kdyby jsme čekali až splatíme úvěr, tak se snad nedočkáme - je to až za 8 let. Teď se budeme muset dost uskromnit, až to půjde najdu si práci na doma (snad nějakou seženu) a nějak to přežijeme. Za broučka jsem ale strašně ráda. ![]()
L.
Ahojky,
tak prvni dite jsem mela ve 26 letech, proste tehdy jsme citili, ze nam neco chybi - brali jsme se, kdyz nam obema bylo 21. Ale studovali jsme, potom jsme hledali byt, nasledne praci…
Druhe dite cekam ted - je mi 32, nechteli jsme deti hned po sobe, proto kdyz Michalkovi bylo 5 - zacali jsme se snazit, ale bohuzel nevyslo nam to - zamlkle tehotenstvi, tak za pul roku jsem otehotnela zase a vysledek bude uz za chvili - koncem prosince!!!! ![]()
A situace? Porad neco splacime, mame hypoteku, uvery, „stavebka“…ale zijeme…kdybychom meli cekat, az bude idelani financni situace, tak se dockame az ve ctyriceti ![]()
Ahoj,
mně bylo v létě 25,manželovi 26 a první mimčo čekáme za pár týdnů…
Taky splácíme hypotéku a menší půjčku,plus spoření a režie na velký byt,ale dá se to zvládnout.
Záleží na partenrovi,jak moc si rozumíte a jestli si mimčo přejete oba......
Ahoj,
první dítě ve 30, druhé ve 33 a třetí bude 4 měsíce před mými 35. narozeninami. První dítě předpokládané vzhledem nepoužívání antikoncepce, obě další již vyráběné cíleně pouze s ohledem na aktuální bytovou situaci. Manžela jsem poznala dost pozdě, proto ten startovní věk 30 let
Splácíme úvěry, k tomu živíme pár velkých psů, které jsme si pořídili coby svobodní a nezávislí, žijem od sociální dávky k sociální dávce, od výplaty k výplatě, ale jsme v pohodě, máme kde bydlet, zatím ještě občas co jíst… Další dítě bude až upravíme finanční poměry. Ovšem to bude možná tak v padesáti a to mi asi příroda nedovolí ![]()
D
Ahoj!
My jsme dítě plánovali, je to už 3 roky, ale bohužel se nedařilo, teď čekám první dítě a když se narodí bude mi 28 let, manžovi 41 let. Já věděla, že chci děti už asi od 20 let, ale plánovala jsem ja tak kolem 24 let. Zaleží spíš na tom, jak se cítíš, není to dané věkem, ale opravdu tím, jestli chceš!
Kati
Ahoj,
prvni dite ve 30, ted se chystam nastoupit do prace kvuli praxi a penezum, takze dalsi tak za dva roky(to mi bude 34, do 35 bych to druhe rada stihla, snad to pujde). Prvni dite jsme si porizovali relativne pozde a bez bydleni, auta a manzel studoval, takze i bez penez. Financni situace se vlastne doted moc nezmenila, manzel sice pracuje, ale mame byt s hypotekou az do smrti, auto jen obcas sluzebni, ale jsem spokojena(mame vlastne vsechno, co potrebujeme
) Myslim, ze vhodny vek na 1. mimino je mezi 20 a 30 a zalezi samozrejme na okolnostech(studium, zamestnani, bydleni.....), ale nikdy nevis, jak douho na nej budes cekat a co vsechno se muze nahle v tvem zivote zmenit. Takze nejlepsi vek na dite je jen osobni a pocitova zalezitost. Proste to poznas(a manzel by mel souhlasit) a na ostatni bych se az tak moc neohlizela.
Mroe
To skutečně nezávisí na věku, ale na tom, jestli už se na miminko cítíš. Já třeba tak před 2rokama neměla na dítě ani pomyšlení a loni touhle dobou sem otěhotněla - plánovaně. Najednou mi prostě ten můj život přišel nějakej fádní a chtěla jsem někoho, o koho bych se starala. Přítel ten mě už po půl roce známosti lámal na miminko. Ale vydržela jsem to 3 roky než jsem mu podlehla. Dostudovala jsem a našla si práci. Když sem otěhotněla, neměli jsme ještě vlastní bydlení. Takže taky - hypotéka a rekontrukce baráku, která trvá doteď. Naštěstí jsou tu podmínky k bydlení.
Doma mi rodiče říkali, že už čekali, kdy jim něco oznámíme, protože mamka prý viděla, že už jsem na to zralá a poznala to na mém chování. Dokonce i ségra řikala, že jsem najednou začala koukat do kočárků a na mimi věci. A to jsem si to v tý době ještě ani sama neuvědomovala. Takže ono to prostě přijde a pak si budeš jistá, že to chceš.
Ahoj, miminko se nám narodilo v mých 20, manžel měl 27. Sice jsem studovala, ale nějak to přišlo přirozeně, prostě jsem si už nechtěla dávat pozor, tak jsme teď tři a studuju dál. Neměli jsme téměř nic, manžel si našel práci před rokem, bydlíme v podnájmu, ale hlavní je být šťastný a to jsem. Už mi v životě nic zá:,–(ního nechybí.
Nenapsalas kolik je tobě ![]()
Tak mně se první dítko narodilo týden před mými 22. (manželovi 27) a druhý čekáme 2-3 týdny po mých 24. narozeninách (manželovi 29).
Obě děti byly plánované a byli jsme zajištěni. Meli jsme byt (na hypotéku - ale nízký splátky), auto, oba dobrou práci. Něco našetřený. Nemůžu si stěžovat.
Ale asi bych si mimi nepořídila, kdyby jsme neměli byt. Ten je nejdůležitější.
Tak páček Erika
Myslím že nezáleží na tom kolik ti je, ani co máš a nemáš … např. jedna moje býv. spolužečka prohlásila, že si musí ušetřit 50 tis. aby si mohla pořídit dítě, aby mu vše potřebné mohla koupit
. Každý má na to jiné měřítko … mě stačil přítel, byt v baráku tchánovců, příjem tak akorát … a miminko se narodilo v necelých mých 25 a přítelovi bylo čerstvých 30
. Samo že pořád se odkládá koupě toho či onoho, protože ty peníze jdou na našeho raubíře …
… Záleží na tom, zda chcete oba dva … a nebo chceš nejdřív všechno ostatní a pak mimčo do hotovýho … ![]()
Ahoj já neplánovaně 21 let první a druhé bylo plánované trošku ozději, takže taky maličko neplánované ve 24 letech.
Teď plánuji třetí ![]()
Ahojky, obě plánované Péťa se narodil v 25 letech, druhé se narodí v 28 letech.
Hlavní je bydlení a alespoň minimální finanční zázemí.
Alča.
Asi je to pripad od pripadu jine. Se mnou materske pudy zamavaly uz ve 22 letech, kdyby bylo s kym, byla jsem ochotna dokonce prerusit studium VS. Kariera pro me nikdy nebyla dulezitejsi. Jenze ten „pravy“ se nasel az pred 4 lety, k tomu 2,5 roku marneho snazeni. Takze pokud vse dobre dopadne, me prvni miminko se mi narodi ve 33 letech.