Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No ja myslim, ze to normalni je(v ramci moznosti a hlavne asi ne u kazde), ale nezavidim kamaradce ![]()
Urcite by stalo za to nechat vysetrit hladinu zeleza v krvi. Za silne menstruacni krvaceni muze prave nedostatek zeleza. ![]()
To mi přijde šílené.
Já mám za sebou jednu nepříjemnou zkušenost z dubna. V únoru jsme přišli o miminko a mě pořád nepřicházela MS, tak jsem v dubnu dostala injekci na vyvolání a MS přišla v takové síle, že nejsilnější tampon byl proteklý dřív než jsem ho vůbec stihla zavést, tekla jsem jak vodovodní kohoutek, skončilo to kolapsem u mé gynekoložky a následně mě odvezla rychlá do nemocnice na kapačky.
Ale to je trochu mimo…MS jsem mívala vždycky silnou a nakonec to „vyřešila“ antikoncepce ale ještě mě napadlo něco. Tento cyklus jsem začala pít kontryhelový čaj, je dobrý celkově na ženské orgány, pije se od 1.dne cyklu do ovulace (u těch co se snaží otěhotnět, jinak je to asi jedno). A tento cyklus se mi nejspíš díky tomu čaji MS zkratila, měla jsem ji sotva 3 dny a byla velmi slabá. Takže zkus kamarádce poradit tohle, je to záležitost pár kaček, pije se 2× denně jeden hrnek, za zkoušku to stojí ![]()
A neni možné, že známá trochu přehání? Mě to moc normální nepříjde, že si musí měnit silné vložky každou půlhodinu. Pokud se na to gynekolog tváří tak, že je všechno v klidu, zašla bych k jinýmu, abych znala více názorů. Popřípadě bych nasadila HA už jen kvůli velice silné MS. Musí to být docela obtížné třeba při cestování mít každou půlhodinu čas a dojít někam na WC.
Příspěvek upraven 29.09.14 v 21:53
Mám za sebou dva porody, když po druhém přišla MS žasla jsem. Vložky i tampony mi pomalu protékaly po půl hodině, musela jsem nakoupit ty silnější a i ty šly teda ve velkém. Nikdy jsem to tak neměla, takže jsem byla docela v šoku. Takže věřím, že to možné je.
Já jsem vždycky měla slabou menstruaci trvající 3-4 dny, vystačila jsem si se slipovkama nb tampony mini. Po prvním dítěti OK, žádná změna, ale po druhém je to masakr! Vždy mám minimálně 7 dní, i déle a z toho 4-5 den velmi silně krvácím. Tampony měním každou 1,5h a to používám Super plus, nb tak nějak, nejsem si jistá názvem.. Nenapadlo mě s tím jít za doktorem, prostě jsem to brala, že po porodu se to hold může změnit..a je to teda dost otravné
( a nejvíc v noci!)
D. (přece jen je to intimní..)
Holky, určitě si nevymýšlí. Není to sice až tak blízká známá, ale není to takový ten typ, co všechno zveličuje.
Mě to šokovalo… vždycky jsem si myslela, že mám menstruaci silnou, ale tohle… mě se naopak po dvou porodech spíš zmírnila a odezněli mi bolesti, které jsem před tím bez přášků nedávala…
Zatím děkuji za reakce.
zakl.
Mozne to je, taky mam po dvou porodech - MS trva se spinenim pred a po nekdy i 10 dni, tak 2-3 dny jsou fakt husty, uz temer rok teda pouzivam kalisek, ale kdyz jsem pouzivala vlozky, tak ne vsechny, ale opravdu nektere byly za pul hodiny durch, hlavne mam silne bolesti - v podstate skoro kazdy mesic mam pocit, ze se mi opet rozjizdi porod ![]()
zelezo jsem si zkontrolovat nechala - je to v poradku
podle moji doktorky je resenim pouze HA
mam koupene i nejake bylinkove caje a v kapkach drmek obecny, ale to chce asi uzivat dlouhodobe a pravidelne, coz se mi nedari ![]()
Po kazdem porodu, jsem to mela silnejsi, casem se to srovnalo ![]()
Možné to je, ale já bych si nechala zkontrolovat hormony a výšku děložní výstelky. Někdy se takhle může vynořit problém s přerůstáním děložní sliznice.
Já mám podobné problémy, časem se mi menstruace alespoň zkrátila tak na 5-6 dní. Nevím jaké tvoje kámoška používá vložky, nelze to jednoduše srovnávat, protože různé značky dělají různé velikosti i savost. Já když zkoušela tampóny, tak mi vydržel 15 minut. Mám i kalíšek a tenhle měsíc, když jsem byla rozjetá, tak i kalíšek nevydržel dýl než půl hodiny. ![]()
@Verca1989
V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEPÍT PŘI PROBLÉMU S VELKÝM KRVÁCENÍM KONTRYHEL!!! Alespoň pokud není spolehlivě zjištěno, co to způsobuje.
Pokud má žena silné menstruace, může pití kontryhelu v nesprávnou dobu = od konce menstruace do ovulace, sílu menstruace ještě zvýšit! Byliny nejsou sranda a mohou i škodit, když tomu člověk houby rozumí.
Na utlumení krvácení je daleko lepší řebříček, ale musí se dávat pozor na hustotu krve. Nesmí ho lidi, kteří mají vysoký tlak, problémy se srdcem nebo cévama, nebo přirozeně vysokou srážlivost krve.
Nevim jestli je to normalni, ale asi spis ne.Ja mela pred otehotnenim taky strasne silnou menstruaci. A ty prvni 3 -4 dny nejhorsi. Trvala mi 7 dni az 9.Ale nejak jsem si na to zvykla.Sice jsem ten tyden byla uplne odkrvena, ale nejak jsem to nikdy s nikym neresila. Vlozky jsem taky musela menit hodne casto. Nejvic me ale stvaly ty menstruacni bolesti.Ty jsem mela fakt kazdej mesic hrozne silny.No uvidim jak to bude ted po porodu.Ale 9mesicu bez mesicku je fakt docela uleva. Pokud se to po porodu vrati do starych koleji, asi to uz radeji budu resit. Prece jen ty bolesti a silny krvaceni jsou neprijemny. ![]()
No, mě docela pomáhá vývar z kontryhele a mateřidoušky. Jinak bych určo šla i doktorovi
@KackaDoup píše:
Po kazdem porodu, jsem to mela silnejsi, casem se to srovnalo
jj mela sem to podobne, az bylinkove caje to zmirnily
@TehotnaTerezka O kalíšku jsem jí říkala, sama ho používám už asi 3 roky, ale nevím, jestli by ho neměla hned plný…
Jinak HA ji doktor taky nabízí, ale podle mě to rozhodně není řešení…
Ahoj všem, píšu za známou, tak prosím o zachování anonymity, radši smazat, kdyby to někomu vadilo. Bavila jsem se teď se známou a šokovalo mě, co mi řekla. Má po dvou porodech a menstruaci má tak silnou, že jí trvá 7 dní a 2-5 den mění silné vložky každou půlhodinu, jinak proteče. Já tvrdím, že to normální není, její gynekolog je v klidu (mimochodem je to uznávaný doktor). Já mám dobré zkušenosti s homeopatií, ale než ji tam poženu, chci si poslechnout vaše názory. Ideálně někoho se stejným problémem, který ho vyřešil…
Děkuji moc všem.