Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ráda bych se zeptala, jaké máte zkušenosti s výběrem velikosti podle návodu na stránkách výrobce (konkrétně se dívám na Nolen).
Chci objednat malé capáčky a jsem z toho lehce zmatená. Mám totiž špatnou zkušenost od malého, kdy jsem se držela návodu, opravdu jsem ho dobře a důkladně změřila a capáčky byly šílené - točilo se mu to na noze, jak ještě nestál pevně apod. Že byly asi o dvě čísla větší, jsem pochopila až za půl roku, kdy mu byly konečně dobré (a už normálně chodil
).
Teď u malé mám stejné dilema. Protože se mi šije a na papír je neobkreslitelná (ale zkusím ještě s asistencí), poměřila jsem ji v měřítku od Deichmanna, co máme doma. Tam mi to ukazuje, že by měla mít vel. 17, je asi ve 3/4 toho políčka, tak bych možná vzala 18. Když to změřím, je to 10,4 cm, takže když podle toho jejich návodu přičtu 1 cm, dostanu 11,4, což se podle tabulky rovná velikosti 19. A to mi teda přijde jako blbost a mám strach, že koupím další capáčky s prominutím k… ničemu ![]()
Jak jste měřily a nakupovaly vy?
Tak vezmi tentokrát o dvě čísla menší a trefíš se
ne vtip - podle deichmanna bych to neměřila, každej má trošku jiný číslování.. třeba ozkoušet to asi nikde možnost nemáš viď?
Právě ozkoušet to možnost nemám… Kdybych si tak aspoň pamatovala, jakou velikost jsem brala tehdy Samíkovi
Aha, našla jsem to, 21, tak z toho nepoznám nic ![]()
Ale právě mě zajímá, jak se to zdálo ostatním, vidím, že u Lamů stejně, jak u nás
Bych to právě vzala kdyžtak podle toho, co jsem skutečně naměřila nebo připočetla třeba jenom 0,5 cm ![]()
Ja brala Zuzce 20ky, nosila je tedy v zime (na tlustsi ponozku) a o moc vetsi nebyly, pri objednavani jsem se drzela navodu, nozicku jsem nasilim pridrzela u pravitka a udelala si carku. Ale objednaci lhuty pred Vanoci byly skoro mesic, tak kdyz o tom premyslim, tak ji mozna za tu dobu povyrostla noha ![]()
Mmch ty 20ky nosila dcera od cca 11 do 13 mesicu, jestli to pomuze (a mela spise vetsi nozicky nez vrstevnici) ![]()
Díky, to by mohlo tak odpovídat, Samíkovi jsem to brala někdy v 10 nebo 11 měsících a měl mít tak tu 19. Nohu má takový průměr…
Tak ještě rozuzlení, kdyby to někoho někdy zajímalo
Objednala jsem nakonec 18 a 19. Určitě by mohla mít i tu 17, otázka je, jak dlouho by vydržela. Tu 18 má větší, ale tak snesitelně - má tam tak 0,5 cm rezervu, kolem nožičky to má volnější, takže rezerva mi přijde více než dostatečná. 19 ještě neměla na noze, ale od pohledu by jí byla obrovská. Využijem na podzim na teplou ponožku ![]()
Tož tak
Díky za rady ![]()