Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj všem ráda bych věděla jestli prodáváte boty po dětech. Syn má vrozenou vadu nohy ( měl dlouho ploché noho trošku šmajdal, ale už vše směřuje k tomu, že budo nožky v pořádku)
Mám doma 4 páry bot které prakticky nestihl unosit měl je max. 10× na noze a to ještě převážně v kočárku - jsou to 2× celoroční progres,1× zimní fare a jedny sandálky Sante. cena všech bot se pohybovala okolo 700 kč - takže za všechny celkem jsem dala pomalu 3 tis
,včera jsem se je chystala všechny vyhodit ( jsem tvrdým zastáncem, že dítě má mít nový, kožený kotníčkový boty - nedala bych je ani dalším svým dětem),ale byla u mě kamarádka ( nejsou na tom finančně nejlíp, ale zase ne nějak špatně a nabídla mi za všechny 4 boty 1200 kč, že je jejich syn ještě unosí - byla nadšená, že bude mít taky značkový botičky a ne od vjetví a kožený, že nový by mu nikdy nekoupila. Domluvila jsem se s ní, že si pro ně dneska příjde, koupila jsem do bot takový ten dezinfekční sprej boty vyčistila a nastříkala i ochranou na kůži. Ale mám furt strašný výčitky, přeci jen jsou boty už prošláplý i když ne moc, syn měl nohy špatný - TO VŠE KAMARÁDKA VÍ, VÍ JAKÝ MÁ SYN NOHY VIDĚLA HO BEZ BOT I TAK SI CHCE BOTY KOUPIT. Chlap tvrdí, že furt lepší boty od nás ( kožený, zdravotní) než od větví a ať nad ničím nepřemýšlím a prodám jí je. JENŽE JÁ JSEM Z TOHO TAKOVÁ NESVÁ - TAK SE TEDY PTÁM
CO JE LEPŠÍ NOVÝ OD VĚTVÍ NEBO PROŠLÁPLÉ OD NÁS I KDYŽ SPÍŠ NENOŠENÉ ![]()
No kdyz to nevadi tvoji kamaradce, tak bych se tim netrapila. Ja osobne kupuju detem boty nove a stare neprodavam, ale rozdavam. Kdyz je nekdo chce, tak at si je vezme, je to jeho vec, co da diteti na nohy, jeho volba.
Klidně jí je prodej, část peněz se ti vrátí, výčitky mít nemusíš..Je spousta maminek, co boty prodává i kupuje pro své děti, vč. mě.
@tetma píše:
Ahoj všem ráda bych věděla jestli prodáváte boty po dětech. Syn má vrozenou vadu nohy ( měl dlouho ploché noho trošku šmajdal, ale už vše směřuje k tomu, že budo nožky v pořádku)
Mám doma 4 páry bot které prakticky nestihl unosit měl je max. 10× na noze a to ještě převážně v kočárku - jsou to 2× celoroční progres,1× zimní fare a jedny sandálky Sante. cena všech bot se pohybovala okolo 700 kč - takže za všechny celkem jsem dala pomalu 3 tis,včera jsem se je chystala všechny vyhodit ( jsem tvrdým zastáncem, že dítě má mít nový, kožený kotníčkový boty - nedala bych je ani dalším svým dětem),ale byla u mě kamarádka ( nejsou na tom finančně nejlíp, ale zase ne nějak špatně a nabídla mi za všechny 4 boty 1200 kč, že je jejich syn ještě unosí - byla nadšená, že bude mít taky značkový botičky a ne od vjetví a kožený, že nový by mu nikdy nekoupila. Domluvila jsem se s ní, že si pro ně dneska příjde, koupila jsem do bot takový ten dezinfekční sprej boty vyčistila a nastříkala i ochranou na kůži. Ale mám furt strašný výčitky, přeci jen jsou boty už prošláplý i když ne moc, syn měl nohy špatný - TO VŠE KAMARÁDKA VÍ, VÍ JAKÝ MÁ SYN NOHY VIDĚLA HO BEZ BOT I TAK SI CHCE BOTY KOUPIT. Chlap tvrdí, že furt lepší boty od nás ( kožený, zdravotní) než od větví a ať nad ničím nepřemýšlím a prodám jí je. JENŽE JÁ JSEM Z TOHO TAKOVÁ NESVÁ - TAK SE TEDY PTÁM
CO JE LEPŠÍ NOVÝ OD VĚTVÍ NEBO PROŠLÁPLÉ OD NÁS I KDYŽ SPÍŠ NENOŠENÉ
určitě od váso, dvetnamcu to stojí za ho.no,jedny boty ma holka maj díru už
Pokud jsi je chtěla vyhodit a kamarádka je chce, dala bych zdarma. Víš, jak jsou sekáče narvané dětskými botami a jsou hned pryč? U větví to také kupují o sto šest. Zase na druhou stranu dítě není tak těžké a nevyšlape to tak, jako osmdesátikilový chlap a pokud nejsou moc nošené, neřešila bych ![]()
My jako děti - dědila jsem jedině, půlku ZŠ trávila v „jarmilách“ a mám prý výstavní nožku - dle ortopeda, žádný problém.
Botky schovávám ![]()
Já osobně bych radši koupila boty od větví, než nošený, ale kupuje je kámoška, ne já.
Když je chce, tak bych to neřešila a dala jí je nebo prodala, co bys s nima jinak dělala?
Sviňárna by bylo jí zatajovat, jaký má syn nohy, nebo tajit nějaké vady těch bot, ale když to všechno kámoška ví, můžeš mít svědomí čisté. Když jí boty nedáš ty, stejnak nový nekoupí a bude shánět někde na MMB nebo v sekáči
tak což.
@kozisek píše:
Pokud jsi je chtěla vyhodit a kamarádka je chce, dala bych zdarma. Víš, jak jsou sekáče narvané dětskými botami a jsou hned pryč? U větví to také kupují o sto šest. Zase na druhou stranu dítě není tak těžké a nevyšlape to tak, jako osmdesátikilový chlap a pokud nejsou moc nošené, neřešila bych![]()
My jako děti - dědila jsem jedině, půlku ZŠ trávila v „jarmilách“ a mám prý výstavní nožku - dle ortopeda, žádný problém.
Botky schovávám
dAROVAT JÍ JE NECHCI - JINÝ BYCH DAROVALA ALE JÍ NE - ona totiž ty peníze nevloží do dětí, ale do sebe ( ano cigarety a můž pivo
NIC PROTI KUŘÁKŮM JSME KUŘÁK),ale to je už na jiný povídání - to bych sem nazatahovala
@tetma tak jestli jí znáš až takhle, tak jí je prodej
to zase nevím, jak se chová jinak.
aspoň na tom vyděláš, litr v popelnici nenajdeš ![]()
Já bych je kamarádce prodala. Ona bude ráda za 4 páry málo nošených, zdravotních bot a ty budeš mít peníze na jiné, pro své dítko.
Já teda svým dětem kupuji nové boty, snažím se zdravotní. U vietnamců maximálně plátěnky za 80Kč na rozdrbání na odrážedlo. Mladší po starším boty nedědí. Obnošené boty dávám do sběru šatstva.
Přesně, jak píše @74paja
ty to neřeš, veškeré informaci jsi jí dala…volba každého, do čeho dítě obuje.
jinak já naše prodávám dál, vždy vše nafotím, popíšu, nikdy ale pro mladého nekupuji staré. jen nové, kvalitní, kůže. jožin může mít hadry za pět kaček ze sekáče nebo poděděné, ale na boty vždy zbude.
Upřímně řečeno, já bych jetý boty klukovi nikdy na nohy nedala a taky je, po něm hned vyhazuji do popelnice. Sousedka mi chudák přinesla po malým zadarmo krabici at si vyberu a já si ze slušnosti, vzala jedny a nikdy mu je neobula. Takže, tě chápu, že se z toho cítíš nesvá. Ale pokud kamarádka na tom trvá, její boj. ![]()
Ty jsi muj clovek
, taky bych se citila stejne. Boty po dceri syslim a nevim co s nimi, jsou to vsechno superfity, ve velmi dobrem stavu, dcera ani vadu nohy nema…vyhodit mi je jich lito (teda do kontejneru na charitu), ale nejaka korunka by se za ne sikla, ale taky mam cerne svedomi prodavat neco, co bych sama nekoupila.
ani na druhe je nebudu schovavat, jen jedny zimni, ktere mela dcera jen jednou na noze.
nejake boticky jsem treba dostala od kamaradky, ale pouzila jsem jen jedny, parkrat k sukni.
taky mi lidi rikali at neblaznim, ze superfity urcite rad nekdo koupi.
@suik píše:
Ty jsi muj clovek, taky bych se citila stejne. Boty po dceri syslim a nevim co s nimi, jsou to vsechno superfity, ve velmi dobrem stavu, dcera ani vadu nohy nema…vyhodit mi je jich lito (teda do kontejneru na charitu), ale nejaka korunka by se za ne sikla, ale taky mam cerne svedomi prodavat neco, co bych sama nekoupila.
ani na druhe je nebudu schovavat, jen jedny zimni, ktere mela dcera jen jednou na noze.
nejake boticky jsem treba dostala od kamaradky, ale pouzila jsem jen jedny, parkrat k sukni.
taky mi lidi rikali at neblaznim, ze superfity urcite rad nekdo koupi.
Jsem na tom stejně. Taky mám plno superfitů po synovi a nevím, co s nima. Asi poputujou do charitativního kontejneru
. Malé je dávat nechci.
Já jsem na tom podobně. Holkám kupuju nový kvalitní boty, ono to ani jinak nejde. Obě dvě mají vysoký nárt a hodně širokou nohu, takže se mi na ně dost špatně shání boty.
Boty po Lucce dávám kamarádce, ať si s nima dělá co chce a po Ele jsem je taky darovala, byť mi to bylo líto, ty zimní byly fakt pořád krásný, ale nosila je celou zimu, tak černý bych měla černý svědomí je prodávat. Pokud si to někdo chce kupovat nebo prodávat, tak je to jeho věc, ale já to dělat nebudu. radši koupím oblečení v senkáči, ale boty jenom nový.