Děti bez bot

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8086
8.8.12 14:23

děti bez bot

Ahoj,

do nedávna jsem všude slýchávala jak by děti měli mít doma kvalitní sandálky jako bačkůrkyy, ven kvalitní pevnou botu.Dnes to vidím trošku jinak, tak bych se ráda poptala na názory kolem jak to vidíte Vy a jak je to v praxi :)

Můj starší syn má opožděný psychomotorický vývoj je mu 21 měsíců a začíná chodit. Už od jeho roku jsem se těšila až mu koupím opravdové chodící boty. Teď je čas kdy bych mu mohla koupit pravé chodící boty ale rozhodla jsem se jinak. Moje děti budou chodit co nejvíce naboso. Takže místo pevných kvalitních botek jdu vybírat capáčky typu ROOBEZ, NOLEN atd.. ;)

Chtěla bych se zeptat jestli jsou tady nějaké maminy které nechávají svoje děti chodit co nejvíce naboso (všude tm kde je to možné)

tay pár zajímavých odkazů
http://www.mojebetynka.cz/…zdrave-obuti

http://zdravy-pohyb.doktorka.cz/chuze-naboso/

http://zena-in.cz/…gorie/zdravi

http://www.nanozicky.cz/…bouvat-deti/

poprosila bych rejpalky a ty co k tomu nemají co napsat aby nepsali a zdrželi se rejpavých komentářů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8940
8.8.12 14:27

Doma naboso, na ven kvalitní kotníčkové boty :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
8.8.12 14:28

Ahoj :mavam: Syn si sám na hřišti sundává boty a vyžaduje bosou nohu. Takže ho pokud to jde nechávám na boso 8)

Na doma taky papuče nehrozí, ale ani já je nerada nosím, tak jemu je cpát nebudu. V zimě má jen fusky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101450
8.8.12 14:28

Jojo, nechávám, malý lítá jak doma, tak po zahradě bos… pravda doma to asi není ideální neb máme dlažbu, takže doma se to snažím střídat s botičkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.8.12 14:29

Syn chodil prvni měsice jen v capačkach nebo uplně na boso, ted jsou mu 2roky a kde muže taky chodi boso, přijde mi to nejpřirozenějši myslim že se tak zapoji vic svalstvo atd, ale je to jen muj pocit nemam o tom nic načteno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
8.8.12 14:30

Dcera má hypotonii a díky tomu vybočené kotníky, našlapuje víc jako by na vnitřní stranu chodidel. Má dva roky a dva měsíce, chodit začla v 17-ti. Neurolog říkal- i na doma pevné boty s tvarovanou stélkou a ortoped nám říká- co nejvíce na boso. Není nad to, když se doktoři shodnou :pankac: Takže to střídám, půl dne třeba chodí v kožených kotníkových sandálech a půl dne boso. Na zahradě máme nerovný povrch a hodně drny, tak tam nechávám hodně boso. Teď máme jet na ko k neurologovi po půl roce, tak uvidíme. Určitě dostanu sprda, že jsem za jeho zády byla u ortopeda, ale člověk má stejně pocit, že co si nevyčte a neoběhá sám, to neví. A na podzim jí nechám do bot udělat asi už ortopedickou vložku.

Příspěvek upraven 08.08.12 v 14:33

• Citovat
  • Upravit
5635
8.8.12 14:31

Ahojky, tak moje dcerka chodi v podstate jen naboso.Mame zahradu, takze po zahrade, doma, castecne i po vesnici chodi bosa. Samozrejme po meste ma boty. Normalni sandalky s certifikaci zirafky.
Zakladam si na kvalitni obuvi, ale jestli chodi bosa, ci ne. Nechavam na ni.Ona miluje chuzi naboso a sdostat na ni boty, je nadlidsky ukol :)
Jinak doma od prvnich krucku chodila v backurkach, ale casem jsme vzdali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
8.8.12 14:32

Náš synek běhal naboso doma a má hodně plochou nožku. Za mě venku naboso, doma v papučkách nebo sandálkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
8.8.12 14:32

Ahoj, malý nosí botičky jen na procházku, doma i na návštěvách chodí bosky jen v ponožkách. Capáčky mi ale přišly zbytečné. Má dvoje kvalitní botky na ven - jedny sandálky, jedny kecky a vystačíme si s tím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
8.8.12 14:33

Starší dcera, jak může, boty sundaváa chodí bosky všude, i tady u nás po vsi po ostrých kamenech :))) boty kupuju hodně kvalitní, na tom si zakládádm, ale máme je zánovní :))) na dvorek se neobouvá ani jedno dítko. jinak na domA SE NÁZORY RŮZNÍ. venku chození naboso podporuje zdravý růst nohy, svalů a klenby, a le jak je to doma, kde je vlastně rovný povrch, tak by to mohlo podporovat tak plochou nohu.. ale nevím moje děti bačkorky ignorují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
8.8.12 14:34

Samozřejmě, že tu takové matky jsou a není jich málo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
8.8.12 14:35

@sieta.m, ono jde i nechat do papučků za cca 50 Kč vlepit klínek. U nás to dělají ve zdravotních potřebách. Tak to dělám i do školky. Jinak bych se asi nedoplatila. Jde to napsat i přes ortopeda, tam je jednou za čas nárok zadarmo. Udělají i otisk nožky a vložku vytvoří na míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
8.8.12 14:36
@Kaczenka píše:
@sieta.m, ono jde i nechat do papučků za cca 50 Kč vlepit klínek. U nás to dělají ve zdravotních potřebách. Tak to dělám i do školky. Jinak bych se asi nedoplatila. Jde to napsat i přes ortopeda, tam je jednou za čas nárok zadrmo. Udělají i otisk nožkya vložku vytvoří na míru.

Jj, ten papír od ortopeda máme vypsaný a dáme to do podzimních bot a ty klínky budeme muset taky asi využít, doufám, že se jí to spraví :?

• Citovat
  • Upravit
8086
8.8.12 14:37

Jen sem ještě hodím něco co jsem teď našla u jedňech capáčků

98 % dětí přijde na svět se zdravými nohami, ale 60% dospělých má nějaké deformace nohou. Tyto deformace se vytvářejí již v dětsví a mohou za to nevhodně zvolené boty! Téměř každý odborník souhlasí s tím, že nejlepší je chození na boso. Což není překvapující, vždyť lidstvo chodilo dlouho bosky (a na hodně místech ještě chodí) a tomu se přizpůsobily naše kosti, klouby a šlachy.

Kožené dětské botečky s měkkou podrážkou mají nejblíže chození na boso. V těchto botečkách se dítě naučí chodit tak, že používá svoje prsty na noze a svaly chodidla, což v botech s tvrdou podrážkou nedokáže. To velmi připsívá k vývoji rovnáhy a koordinačních schopností a posiluje klouby, svaly a šlachy nohy. Tyto botečky neotláčí nohu, měkká kůže dovolí malé nožičce růst a nechává ji dostatečný prostor, aby se přirozeně vyvíjela.

Reflexní zóny chodidla jsou během chození stimulované, což má velmi pozitivní účinky na celé tělo.

Nošením dětských boteček s měkkou podrážkou se dá předejít několika ortopedickým nemocem v dopsělosti a rozvíjí se koordinace pohybu dětí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
8.8.12 14:38

Holky sjem ráda že je Vás tady tolik co děcka chodí běhají na boso venku :palec: myslela jsem že budu za exota :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková