Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
zajímal by mne váš názor na velikost dětského pokoje. Probíráme se projekty na stavbu domu, jeden se nám moc líbí a vyhovuje…ALE… Máme dvě děti (kluka a holku) a výhledově bychom rádi ještě třetí. Chceme pro každé dítě samostatný pokoj (já i manžel jsme z dvou sourozenců v jednom pokoji a nemáme na to dobré vzpomínky). Vychází to na 10 metrů čtverečních na každý pokoj. Příjde vám to málo?
Jaká je dle vás ideální velikost pokoje pro jedno dítě?
Díky za rady ![]()
Na jedno dítě mi přijde 10m2 akorát, u nás někteří mají na 10m2 i děti 3!-)
Běžný panelákový pokojík má 7-9m, myslím že pro jedno dítě je to dostačující-záleží taky na způsobu života v rodině( holky jsou v pokoji minimálně, jen tam spí nebo si vyjímečně zaleze jedna před druhou, jinak trávíme čas všichni společně v obýváku/jídelně/kuchyni)
a taky na rozložení (jestli to bude nudle, tvar L atp)
Mně to přijde málo. Něco jiného je, když byste kupovali něco už postaveného a nešlo s tím hnout, ale v době, kdy to lze ovlivnit, fakt je to podle mě málo. Nevím, jestli budete mít vestavěné skříně, nebo šatny, ale do 10m2 kamrlíku dáš sotva skříň, postel a psací stůl a už tam nebude k hnutí ![]()
@LE.nova Pokud tam budou mít jen postel, psací stůl a pak jen hračky, tak to stačit bude. Pokud tam chcete dát ještě šatní skříně apod., tak je to tak tak (ale stačit by to taky mohlo).
Myslím, že je to akorát. Já měla pokoj asi 18 metrů a bylo to moc ![]()
Já bych řekla, že optimální je 12m2 - když tam dáš postel a skřín, tak tam ještě zbyde í místo na ostatní věci. Pokud se dobře pamatuju, tak norma pro pokoj je 9m2, což je strašlivě málo, tam není opravdu žádný prostor. My máme dvě místnosti pro dětský pokoj, jedna je 17m2 a to je už dost velké a druhá je právě těch 10m2 a to je docela malé.
Pokud stavíte novostavbu, tak bych radši udělala víc než 10m2
@Meeshab @KatkaX @spiky01 Naše děti v sučasné době v pokojíčku vlastně jen přespávají, hrajeme si v obýváku. Předpokládám, že tam budou trávit čas až trošku odrostou. Do pokojů plánuji jen malou skříň na zrovna nošené oblečení, větší skříně budou v hale a v ložnici. Velikostí pokojů už bohužel hnout nejde, je to maximum, na které se je podařilo zvětšit..jinak je dům ideální, prošli jsme už mraky projektů a tenhle se nás konečně zaujal..
Ja jsem byla moc rada ze sem se segrou mela spolecny pokojik..hrali jsme si spolu…a byli jsme kamosky i v pozdejsim veku. Kdyz se odstehovala za pritelem byla jsem z toho takova smutna..bylo tam prazdni, nemela sem si svkym vykladat a celkove me to v tom pokojiku nebavilo…ja sem byla rada za spolecnej pokojik, oddelenej bych nechtela
10m2 na jedno dítě není zrovna moc, ale není to ani nijak hrozný, jsou i menší pokoje. Být tebou uvažovala bych v tomto případě o posteli na patře v každém pokoji, dost se tím zvětší prostor když třetinu pokoje nezabere poste. Chce to potom hodně uvažovat o tom jaký dáte nábytek no.
@Renca8 já teda měla pokojík se ségrou a řezaly jsme se strašně. Neměly jsme kam si zalézt a být chvilku samy. Mým největším snem byl vlastní pokoj. Dostala jsem ho asi ve 14 letech, měl asi 6 metrů čtverečních a já byla nejšťastnější na světě (i když byl fakt strašně malej). Měla jsem prostě svoje dveře, které jsem mohla zavřít a být sama.
@Big boss díky za nápad, pouvažujeme o tom. Tím by se prostor zvětšil..
@LE.nova píše:Řekla bych, že stačí. Koupili jsme starší domek a architekt nám ho překreslil dle požadavků, ale bohužel s tam nevešly dětské pokoje větší než 10 m. Jeden má 9 a druhý 9,5m. Nejdřív mi to vadilo, ale já měla jako děcko pokoj 2×2,5 metru a jak jsem byla šťastná, že jsem sama
Ahoj,
zajímal by mne váš názor na velikost dětského pokoje. Probíráme se projekty na stavbu domu, jeden se nám moc líbí a vyhovuje…ALE… Máme dvě děti (kluka a holku) a výhledově bychom rádi ještě třetí. Chceme pro každé dítě samostatný pokoj (já i manžel jsme z dvou sourozenců v jednom pokoji a nemáme na to dobré vzpomínky). Vychází to na 10 metrů čtverečních na každý pokoj. Příjde vám to málo?Jaká je dle vás ideální velikost pokoje pro jedno dítě?
Díky za rady
@LE.nova Takové pokoje mají moje děti a připadají mi malé, větší by byly lepší, ale dá se tak fungovat. Ideál aspoň 12-15 m2.
Mně to přijde dost málo teda. Ale žít se tam dá, to zas ne že ne. Dcera má pokoj ca 24m2, druhé dítě bude mít asi o 3m2 menší a přijde mi to akorát, aby tam byl dost prostoru jak na hráči, tak spací a vzdělávací část. Za mě ideál kolem 18-20 metrů teda.