Velikost dětského pokoje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14665
22.6.17 10:55

@Monikka.89 Já s tebou zase docela souhlasím. Nedokážu tedy zatím posoudit, jak to bude s těma hračkama, my teď děláme první větší čistku po třech letech a zatím jsem akorát schovala na později asi dvacet plyšáků, se kterými si stejně ani nehrála. Ale co se týče té velikosti domu do budoucna, kvůli tomu, co píšeš, jsme s manželem upustili od budování obytného podkroví, uděláme tam akorát úložné prostory. Až bude potřeba druhý dětský pokoj, tak trochu přeorganizujeme přízemí. Mám ve svém okolí momentálně několik případů, kdy lidi cca 50+ prodávají patrové dvougenerační domy s velikýma zahradama a jdou do menších bungalovů. A to všichni mají děti i vnoučata, ale využití pro to prostě není. My nejsme zvyklí u sebe nějak přespávat, mám rodinu v okolí 15 km, takže normálně jezdíme večer domů, pokud si prarodiče berou vnoučata na prázdniny, tak s nimi jedou někam mimo. Mít dva dětské pokoje o 25 m2, to je pro děti určitě super, ale tady si to snad ani neumím představit, my máme tak velký obývák a občas si tu připadám jak v nádražní hale :mrgreen: Ale samozřejmě - každé rodině dle jejích potřeb a tužeb :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.25 11:45

Obnovuji diskuzi.
Dneska jsme se opět pohádali s dítětem. Prý má malý pokoj, nemá tam dost prostoru na trávení svého času. Nic s tím neuděláme, měnit to nebudu. Osobně si myslím, že pokoj má nadstandardní velikost, ale bohužel tchýně má stejný názor, že máme dětské pokoje zbytečně malé. Tak mi to hlídá v hlavě.
Jak velké pokoje mají vaše děti? Řeším hlavně v rodinných domech.

• Citovat
  • Upravit
15410
11.1.25 11:59
@Anonymní píše: Více

Naše dítě 10let má pokoj asi 12 m, je to menší, ale stačí. Samozřejmě když byla malá nejvíc si hrála v obýváku, tam máme prostoru hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
11.1.25 11:59

Jsme v bytovce, syn má cca 3,5m X 4,5m. Já vyrůstala v domě a pokoj byl trochu jinak dispozičně řešený, ale odhadem taky těch 15-18m2.

Z toho co píšeš si vůbec velikost pokoje neumím představit. Tobě připadá nadstandartně velký a jemu a tchýni malý… Co tak pamatuju od kamarádů, všichni jsme (krom té bohaté elity) měli pokoje +- srovnatelné.

• Citovat
  • Upravit
9153
11.1.25 12:11

Dcery mají každá 15 m2 a syn 21 m2. Jinak to rozdělit prostorově nešlo. Když jsme se stěhovali. Děcka byly malé. Ale nechali jsme je, ať si každý svůj pokoj vybere. Naše děcka mají každý přes celou jednu stěnu svého pokoje skříň udělanou na míru. Každý má postel 140×200, stůl pracovní. Křeslo na čtení. Dcera kosmetický stolek. Už mají studentské pokoje. Už si nehrají, jak to bylo dřív. Rokují jinak. Návštěvy si mají, kde zvát i na přespání.
Kolik má tvé dítě? Cokoli nad 10 m2 je super pro jednoho. Někde jsou v pokoji dva nebo i tři na takovém prostoru a musí se vlézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16456
11.1.25 12:11
@Alušáček píše: Více

Nějakých 18 let jsem byla se ségrou v pokoji, taky měl snad 12m a normálně se tam dalo fungovat i ve dvou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15934
11.1.25 12:16

Velikost je pocitově individuální, ale osobně moc nechápu lidi, co utíkají z paneláku do baráku a nechají si postavit pokoje 9-12m², to je fakt zoufalost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
11.1.25 12:17

Dvě dcery každá nějakých 12m, syn cca 18m. Tak, jak @Kelsey1, bo jinak to dispozičně nešlo vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18151
11.1.25 12:21
@Zumpa píše: Více

Tak málokde máš v paneláku třeba 5+1, k tomu dvě koupelny, obývací pokoj s kuchyní třeba 40m a další 4 pokoje o velikostech třeba 12, 12, 18 a 18 m. Tohle ti prostě panelák nenabídne. A pak tu zahradu, garáž a další věci, že?
Osobně nevidím na pokojíku 12 m pro jedno dítě nic špatného. 3×4 je fajn prostor pro jednoho. Za mě lepší 2 pokoje po 12m a každý má své soukromí, než 1 pokoj třeba 20m pro dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15410
11.1.25 12:56
@Dahlia0409 píše: Více

Tak ja nepíšu, ze se ve 12 m neda fungovat, ale nepovažuju to za velký pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16456
11.1.25 13:01
@Alušáček píše: Více

Vždy to může být větší, to jo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
11.1.25 13:02

Dcera, 15 let, má pokoj opravdu malinký. Metry nevím, ale vejde se jí tam s bídou postel, psací stůl a knihovnička. Na délku je ten pokoj asi na tri kroky. Šatník má udělaný bokem, taky vcelku malý. Nutno ale dodat, že ona si ten pokoj sama vybrala, když jsme se do domu nastěhovali..měla možnost výběru z mnohem vetsich mistnosti, ale tento se jí líbil právě tím, jak je řešeny i ten šatník. I teď, po několika letech, co tu bydlíme, jsme ji dali moznost přestěhovat se do většího pokoje, který byl volný (čekáme druhé, které tam teď bude mit pokojík), ale chtěla zůstat ve svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
11.1.25 13:02

Dcera, 15 let, má pokoj opravdu malinký. Metry nevím, ale vejde se jí tam s bídou postel, psací stůl a knihovnička. Na délku je ten pokoj asi na tri kroky. Šatník má udělaný bokem, taky vcelku malý. Nutno ale dodat, že ona si ten pokoj sama vybrala, když jsme se do domu nastěhovali..měla možnost výběru z mnohem vetsich mistnosti, ale tento se jí líbil právě tím, jak je řešeny i ten šatník. I teď, po několika letech, co tu bydlíme, jsme ji dali moznost přestěhovat se do většího pokoje, který byl volný (čekáme druhé, které tam teď bude mit pokojík), ale chtěla zůstat ve svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2594
11.1.25 13:14

Dcera má pokoj asi 13 metrů čtverečních a i když má kamarády v domcích, patří k těm větším. Normálně děti mají 120cm postel s úložným prostorem, velkou vestavěnou skříň, psací stůl s kontainerem a komodu. Toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
11.1.25 13:17

A jak velký je tedy ten pokoj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...