Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ano, teoreticky jo.. moc nechápu - máme taky sousedy důchodce, malé dítě, nikdy si nikdo nestěžoval.. není moc normální, že je proti Tobě celý barák.. ![]()
Mmchdm, pokud děláš bordel v 9 večer, tak se nedivim, to bych Tě poslala do tmy též..
Co na to majitelka bytu? Opravdu jsi jim nedala zadny duvod, proc te nemaji radi?
Proc nevrtas o vikendu?
Ja jsem treba dost nervni, kdyz venku rezou stromy po sedme vecer, natoz kdyz by nekdo v devet vecer vrtal…
Nocni klid je od 22h do 6h, vrtani ve 21h neni jeho rusenim, ale chapu, ze mnohe muze nastvat, vc. me.
Vrtat neco v 9 vecer je velka chyba, pusobi to asocialne. Pokud je proti Tobe cely dum, tak bych si takove chovani tuplem odpustila. Proc jim jinak vadis? Jestli Te mohou vystehovat netusim, ale problematickemu najemnikovi bych neprodlpuzila smlouvu.
Podle vseho nebude vadit ze jsi samozivitelka, ale to ze nerespektujes sve okoli. Pochybuji ze se proti tobe vsichni jen tak domluvili a nesnasi te spolecne jen protoze nemas muze
@jahuhudka píše:
Podle vseho nebude vadit ze jsi samozivitelka, ale to ze nerespektujes sve okoli. Pochybuji ze se proti tobe vsichni jen tak domluvili a nesnasi te spolecne jen protoze nemas muze
přesně.
Montovat něco v 9 večer? a jsi normální? ano není večerka, ale je to fakt nemorální..
jestli nebyla jiná možnost, tak si puldenní dovolenou..nebo víkend
Jinak myslím že k tomu aby se dal pronajímat družstevní byt, je třeba souhlas družstva, takže dle mě tě můžou i na popud družstva vystěhovat..( tedy říct majitelce aby smlouvu neprodloužila )…ale to by byl dotaz asi na nějakou právnickou poradnu nebo přímo majitelku, či družstvo.. ![]()
Nešlo přímo o vrtání jen skládání, bohužel jindy nebyl čas a bylo to výjimečně. To si uvědomuju, že byla chyba a měla jsem brát ohled. Hluk na který si stěžují přímí sousedi je televize a obyčejný hovor.. Majitelka neřeší vůbec nic, za celé 3 roky jsem ji viděla tak max.4 když jsem ji poprosila ať si přijede pro poštu. Noví sousedé mají psa na vozíčku a sousedka, která bydlí pod nimi je u nich pořád se stížností, že přes to ježdění koleček neslyší televizi. Já chápu, že chtějí mít klid, ale já se denně vracím domu kolem 20 hodiny a mám i nějaké povinnosti. Prostě mě jen zajímá, zda je možné, že jen podepíšou papír a já skončím na ulici? Zakl.
Myslím a možná se pletu, že pokud je ten byt družstevní, tak ona ti ho bez souhlasu družstva správně ani nemůže pronajímat. O to bude snazší tě vyhodit. Jinak pokud byt nevlastníš, vyhodit tě může kdokoli kdykoli i z bytu v osobním vlastnictví (nedružstevním) a soudit se pak můžeš x let. Ale to už jsi asi pochopila.
Upeč jim koláč, roznes ho po baráku, zahraj na city, že jsi sama s děckem a nutně potřebovalo třeba postýlku nebo se mít kde koupat po havárii sprcháče a omluv se.(To byl vtip, ale určitě ti to tu někdo poradí ![]()
Jinak úplně si neumím představit, jakou pákou půjde družstvo po té tvé pronajímatelce - leda by jí řekli, že jí seberou podíl za nějaký hrubý porušení stanov a to není úplně sranda. Záleží na ní, jestli je posera nebo ne. Ne na tobě. Já bych chvíli stála za podnájemníkem, pokud by byl jinak slušný a platil. Pokud by mi ostatní volali často a prudili moc, vyhodila bych ho. A vrtáním večer situaci nezlepšíš.. Jinak, podle mě, družstvo na ní může jen „teoreticky“ - bylo by to na příliš dlouhé soudy a na to nemá nikdo chuť ani prachy. Pokud už je neštveš vážně moc. I tak by se to táhlo roky. Ale nejsem právník.
@martinca píše:
Myslím a možná se pletu, že pokud je ten byt družstevní, tak ona ti ho bez souhlasu družstva správně ani nemůže pronajímat. O to bude snazší tě vyhodit. Jinak pokud byt nevlastníš, vyhodit tě může kdokoli kdykoli i z bytu v osobním vlastnictví (nedružstevním) a soudit se pak můžeš x let. Ale to už jsi asi pochopila.
Upeč jim koláč, roznes ho po baráku, zahraj na city, že jsi sama s děckem a nutně potřebovalo třeba postýlku nebo se mít kde koupat po havárii sprcháče a omluv se.(To byl vtip, ale určitě ti to tu někdo poradí
Jinak úplně si neumím představit, jakou pákou půjde družstvo po té tvé pronajímatelce - leda by jí řekli, že jí seberou podíl za nějaký hrubý porušení stanov a to není úplně sranda. Záleží na ní, jestli je posera nebo ne. Ne na tobě. Já bych chvíli stála za podnájemníkem, pokud by byl jinak slušný a platil. Pokud by mi ostatní volali často a prudili moc, vyhodila bych ho. A vrtáním večer situaci nezlepšíš.. Jinak, podle mě, družstvo na ní může jen „teoreticky“ - bylo by to na příliš dlouhé soudy a na to nemá nikdo chuť ani prachy. Pokud už je neštveš vážně moc. I tak by se to táhlo roky. Ale nejsem právník.
Mám nájemní smlouvu ne podnájemní, takže má byt v osobním vlastnictví…
@Anonymní píše:
Mám nájemní smlouvu ne podnájemní, takže má byt v osobním vlastnictví…
tak v prvním příspěvku máš že to je družstevní byt a ted zase že je v soukromém vlastnictví…tak se rozhodni protože to je sakra rozdíl..
ze soukromého tě žádní sousedé vyštípat nemůžou..tam můžeš být klidná, záleží na vlastníkovi a jeho rozhodnutí..z družstevního můžou, protože vlastník je družstvo..a to rozhoduje
@smurfka píše:
tak v prvním příspěvku máš že to je družstevní byt a ted zase že je v soukromém vlastnictví…tak se rozhodni protože to je sakra rozdíl..
ze soukromého tě žádní sousedé vyštípat nemůžou..tam můžeš být klidná, záleží na vlastníkovi a jeho rozhodnutí..z družstevního můžou, protože vlastník je družstvo..a to rozhoduje
Dům jako takovej je družstevní, ale vzhledem k tomu, že mám nájemní a ne podnájemní smlouvu a majitelka se nikoho neptala komu může byt pronajmout, tak předpokládám, že je v osobním vlastnictví. To mě trochu uklidňuje. Platím vždy včas a s majitelkou jsem problémy nikdy neměla. Mám zde i trvalé bydliště a nerada bych se stěhovala.
Hezký večer všem, mám dotaz ohledně možného vystěhování. Prosím o zachování anonymu. Už tři roky bydlím v pronájmu v družstevním bytě. Paní od které si byt pronajímám je majitelkou bytu čili vlastníkem podílu v družstvu.. Moc tomu nerozumím. Jde o to, že od nastěhování si na mě sousedi stále stěžují. Bydlí tu samí důchodci a já jako samoživitelka s malým dítětem jsem jim trnem v oku. Ať už jde o úklid společných prostor, hluk apod. Vyhrožovali mi i policií. Nedávno jsem potřebovala něco namontovat a jedinou možností byl večer…Nebyl to extra velký hluk, ale i přes to si přišla sousedka ve 21 hod stěžovat, že nemůže spát…
Můj dotaz zní. Je možné na základě např. petice docílit toho, aby mě vystěhovali? Nebo by to muselo vzejít z popudu majitelky, kdyby už neměla zájem mi byt pronajímat?
Asi jsem paranoidní, ale je toho teď na mě moc a nechci ještě řešit problémy s bydlením. Předem děkuji za reakce. M.