Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@GenieInABottle Tak bylo psáno podzimní/zimní, pod tím já si představím nějaké trochu zateplené kotníčkovky a takový typ bot já využiju i v létě.
@j.a.n.i1 no právě, je to hodně individuální, my využijeme zateplené boty opravdu jen v zimě. Takže boty bych si všechny prohlédla a vybrala z nich ty univerzální, které mohu využít téměř v každém ročním období.
@GenieInABottle Tak to my celoročně… na táboře jsem využila už i kulicha a rukavice, natož lehce zateplené boty (nemyslím tedy takový ty vyloženě s kožíškem), zejména s membránou… což je občas boj, když je člověk nechce kupovat moc dopředu aby byla dobrá velikost a v červnu je nikde nemají. Ale je fakt, že to závisí na životním stylu a tom, kde člověk žije, já zas třeba vůbec nevyužiju sněhule, neb starší sníh nesnáší…
Kdyžtak je prodáš zase dál. Malá měla víc jak rok velikost 26 a pak najednou skok o dvě čísla. Takže se dá říct, že do těch dvou to bylo 4 čísla za rok a po tom druhém roce dvě čísla za rok. Ovšem během pár týdnů ![]()
@j.a.n.i1 jo tak..já boty s membránou už považuju za normu, jiné (kromě sandálů) snad ani malému nekupuju, takže je samozřejmě taky využijeme celoročně. Pod pojmem zateplené boty si představím něco s kožíškem…Jak říkáš, je to prostě na každém, jaké má na boty nároky, na životním stylu atd. Rozhodnout si to musí stejně zakladatelka sama. Jen jsem chtěla přidat svou zkušenost s růstem nohy, já si třeba netroufnu ani teď koupit sandále na léto, natož abych kupovala boty půl roku (a víc) dopředu.
@GenieInABottle Me se ted taky nechce kupovat boty na prazdniny, i kdyz pak zas bude problem neco sehnat.