Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Po létě jsem s hrůzou zjistila, že malá vyrostla ze všech bot. Za dva měsíce jí poskočila nožička tipuju o dvě čísla. Tak mě napadlo, bude stejnou rychlostí pokračovat i dál? Teď podzimní botičky obuje ještě na jaro, nebo jsu zas na dva měsíce? Teď jsem kupovala 24… jestli to tak půjde dál, bude z ní závodní plavec - ploutve nebude potřebovat ![]()
Jak to bylo s vašima dětma? Zpomalil se jim někdy růst nožičky?
Ještě doplním, že má 21M a je celkem prcek - 11 Kg, výšku nevím - ale asi 80 cm…
@neschopná mamka hele, to je tak individuální.. ![]()
Dneska šel syn do školky v bačkůrkách, který nosil už před prázdninama, což je divný…ale hurááá ![]()
@neschopná mamka Skokový růst je normální, moje dítko má tedy nožičky malé (velikost co tvoje má ve 3,5 letech), ale jinak teď taky poskočil skoro o 2 čísla, ale před tím skoro rok nic.
No na jaře nejspíš budete kupovat nové
Děti mají takovou legrační vlastnost, že jim vyroste noha vždycky, když to člověk nejmíň potřebuje ![]()
Asi takhle, syn měl před prázdninama 21, teď má 24
takže taky nevím, jak to bude dál… je mu 14 měsíců ![]()
@Etcetera78 píše:
No na jaře nejspíš budete kupovat novéDěti mají takovou legrační vlastnost, že jim vyroste noha vždycky, když to člověk nejmíň potřebuje
Tak to sedí ![]()
Legrační vlastnost… trička nosí na 9M, ale nohu má jak tříletá… jestli nasněží, bude jí to lyžovat samo ![]()
Pro mě docelá problém je i to, že kvalitní, celokožená botička za chvilku bude vážit to, co to dítě. Už teď tahá nožičky jak v lyžákách. „odlehčené“ boty jsem zatím nikde neviděla, tak doufám, že se nožička zastaví, a malá doroste váhu těch bot…
@neschopná mamka hele syn měl 21 a najednou za pár týdnů 24 a teď se mu zas tam nožka drží na 24 už asi 4 měsíce…
@neschopná mamka píše:
Po létě jsem s hrůzou zjistila, že malá vyrostla ze všech bot. Za dva měsíce jí poskočila nožička tipuju o dvě čísla. Tak mě napadlo, bude stejnou rychlostí pokračovat i dál? Teď podzimní botičky obuje ještě na jaro, nebo jsu zas na dva měsíce? Teď jsem kupovala 24… jestli to tak půjde dál, bude z ní závodní plavec - ploutve nebude potřebovat![]()
Jak to bylo s vašima dětma? Zpomalil se jim někdy růst nožičky?
Ještě doplním, že má 21M a je celkem prcek - 11 Kg, výšku nevím - ale asi 80 cm…
Tak moje dcera 34 měsíců má 27/28 boty, 15 kilo a když má legíny vypadá to hrozně. Pevně věřím, že se to ted začne brzdit. Na jaro měla 25 a jedny 26.
Jo a první boty (zimní superfit za 1300 jsme měnili po 6ti týdnech, manžela málem kleplo).
Dnes nastupovala do školky do maláčků a ty její lodě se skoro nevejdou do toho pidi botníčku:)
Tak my jsme na tom uplně stejně. Málá (18m), ještě v červenci vel.22, teď z ničehož nic jí poskočila noha rovnou na 24
.Taky doufám, že se jí to teď na chvíli zasekne.
Taky jaro-podzim nožka i děti rostou rychleji. Staršímu papuče kupované v srpnu vydržely do května. No a tyhle tipuju vydrží tak 2 měsíce a budem kupovat před vánocema další. Mladší má 2,5roku a nohu 24, podzimky má 25. Po starším mám skoro nenošené 26 zateplené kupované na podzim v jeho 2,5letech, a mladší ve stejném věku je bude mít až tak na jaře a to mu budou asi ještě větší. Nějak mi ty botky nevychází, i když jsou oba narození na jaře (květen, březen). Každé dítko je jiné, ale obvykle zas tak rychle v zimě noha neroste.
Obe deti na dvou letech velikost nozicky 25
ale pak uz to tolik neroste, starsi, temer petileta, ma nyni 28-29
takze zhruba ve dvou letech 25ky, ve trech letech 27ky, ve ctyrech letech 28ky, a ted jeste nektere z nich nosi ![]()
Tak když jí vyrostla skokově teď, tak jí teď velmi pravděpodobně min. do vánoc nevyroste vůbec. jinak se starším jsme v 15m začínali na 23, teď ve 4,5 má 30, ale má je už rok, teď mu celý rok nevyrostla, vypadá to, že unosí v zimě boty z minulé zimy
a mladší začínal v 18m na 24, a teď ve 2,5 má asi 27-28, jak který. takže na naše lodě nikdo nemá
, mají to mít po kom, já mám 44
![]()
Mym detem noha moc neroste..ve 4 a 5 letech maji oba nohu 25/26, dcerka se vytahla, ale nozka zustala stejná…
@Teruna000 píše:
Asi takhle, syn měl před prázdninama 21, teď má 24takže taky nevím, jak to bude dál… je mu 14 měsíců
Můj prcek má 21 v 2,5 letech (rok stejnou, čekám na skok)
Jinak synovec má v 5 letech nohu o 3 čísla menší, než já.