Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zvážíš mrně a dáš mu větší plenky.
![]()
Teď vážně. Prostě ty velké dětem sklouzávají a ty malé se zařezávají.
treba kdyz je zacne procuravat- u nas zaruceny signal na vetsi
Tak já jsem to poznala tak,že kakání protékalo všemy směry.
Zádíčkami,kolem nožiček i na bříško.Tak to byl signál,že je čas vyměnit. ![]()
Jinak našemu cvaldovi se trochu zařezávají kolem nožiček i ty větší.A určitě mu jsou dobré,jen má trošku víc tlusté stehýnka (a nejenom je).
Ahoj, taky měníme, když začneme protékat
. Jinak se řídím těmi udanými kilogramy, ale když je tam např. 4-9kg a už se blížíme k horní hranici (8kg),tak už přecházíme na větší.Ale taky jak u které značky.
chci se zeptat jestli podle vás už máme přejít na větší velikost?
Malej má 4 410g a pořád máme jedničky - okolo nožiček má trošku otlačeniny, ale uplně se nezařezávaj, malýmu očividně nevadí. Když mu dám dvojky tak má pásky přelepený uplně přes sebe - zdají se mi tedy velký. Jedničky nám protekly asi třikrát.
Mám hodně slevových kuponku do dm na jedničky tak bych je chtěla ještě uplatnit.
Co myslíte mám je ještě koupit nebo se řídit kily a přejít na dvojky? ![]()
Syn má teda dvojky od narození, pásky přelepené přes sebe. Ale otlačeniny od gumiček bych nesnesla, on celkově plínku nerad, tak proč mu ještě dávat tu, která ho otláčí. Já bych si škrtící kalhotky taky nevzala ![]()
Já se teda řídila pocitem a ne kily ![]()
Jedničky měla jen v porodnici, pak hned dvojky (s váhou 3,74). Dvojky jí vydrželi ne moc dlouho, a šla do trojek. Od necelých 7kg nosí čtyřky (jsou až od 9kg) - prostě jsem se řídila tím jak to na ní vidím, každé dítě je jiné, jedno může mít jedničky klidně do 6kg, někdo je má jen do 3kg.
Otlačeniny by mi vadily, takže bych dala větší plínu.
Na dvojky jsme prechazeli cca ve 4 kilech, taky jsem radeji mela pasky pres sebe nez otlacene nozicky
Mimochodem ted ma Zuzka jiz 5ky, ktere jsou od 12 kil vyse a to vazi 10,3 kila. Proste ji uz jsou pohodlnejsi nez 4ky ![]()
my měli jedničky jen v porodce a zatím jsme na dvojkách, ale už jen dodělám balení a přecházíme na trojky. Majej má necelých 6 kilo
Malá měla porodní váhu 2,56 kg a do 3 kg jsem jí dávala Happy Bella 0 (pro nedonošeňátka pod 2 kg), prostě jí seděly nejlíp. Když začaly protékat, tak jsem přešla na 1. Teď má 4,5 kg a už přemýšlím nad č. 2 (od 5ti kg). I když jí jsou krapet větší, přijde mi, že ty menší už jí nestačí. Takže opravdu záleží na každém mimiškovi a možná i na značce plínek. Naší malé každá plínka sedí jinak
a já se v tom mám pak vyznat ![]()
No tak každé mimi je maličko jinak rostlé, ale pokud ho plenka kolem nožek škrtí tak bych určitě už dala větší. Lepky přes s ebe dávají i sestry v porodnici. My tedy většinou taky kilama nedonosili udanou velikost většinou jim byla plenka dřív krátkách a vajucha tekly na záda ![]()
Pokud jde o kupónky DM, tak těch ti přijde za chvíli hafo na pleny všech velikostí a nebo je tu diskuse, kde si je holky vyměňují. Někdo je třeba nevyužije… Tím bych se tedy opravdu neřídila. Já sama taky ani zdaleka ty malé velikosti nevyužila. Proto jich tam dávají tolik, protože je nevyužije nikdo, ale dobře to vypadá… Pokud má mimčo otlačeniny na nožičkách tak dej raději snad větší, než abys šetřila…
Mafina5 píše:
Pokud jde o kupónky DM, tak těch ti přijde za chvíli hafo na pleny všech velikostí a nebo je tu diskuse, kde si je holky vyměňují. Někdo je třeba nevyužije… Tím bych se tedy opravdu neřídila. Já sama taky ani zdaleka ty malé velikosti nevyužila. Proto jich tam dávají tolik, protože je nevyužije nikdo, ale dobře to vypadá… Pokud má mimčo otlačeniny na nožičkách tak dej raději snad větší, než abys šetřila…
určitě nejde o šetření
tím, že jsem to zmínila jsem je vlastně i nabídla ![]()
Jak poznám, že už jsou mrňouskovi malé plenky? Dá se to fakt určit podle těch napsaných kg? Díky