Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak jsi měla třeba ovulaci o den později..o nic nejde…můžeš rodit tříkilove nebo klidně čtyřkilove dítě-je to individuální…já mám taky víc termínu tp-jeden o 9 dní posunutý než termín dle ms-a vím jistě, že jsem tu ovulaci opravdu později měla…klidek ![]()
@warita příště tady bude dotaz že je embryo o půl hodiny menší.
@Pišťuchaa píše:
Ahojky holky.
Na screeningu jsme byli 13+2tt, velikost 64mm. Na ultrazvuku v číslech vyšel prcek o den menší, dokonce se mi i TP posunul o ten jeden den.
Je mi jasné, že každé dítě je jiné, každé jinak roste. Ale mě by zajímalo, jak jste na tom byly vy, co jste měly taky takovou délku, jestli se Vám mrňous vytáhl do porodu nebo byl menší, když šel na svět? Nic nehrotím, jen mě to zajímá
Já si tyhle věci vůbec nepamatuju. A dokonce u porodu mně řekli, že to gyn špatně spočítala, že jsem termín porodu měla mít ještě o týden později. Jinak takhle málo to stačí jeden klik na utz a měření je jiné. To se takhle předpovědět nedá. Důležité je, že ti poroste a potom uvidíš. Ono taky vůbec nemusíš rodit v termínu.
@Pišťuchaa píše:
Ahojky holky.
Na screeningu jsme byli 13+2tt, velikost 64mm. Na ultrazvuku v číslech vyšel prcek o den menší, dokonce se mi i TP posunul o ten jeden den.
Je mi jasné, že každé dítě je jiné, každé jinak roste. Ale mě by zajímalo, jak jste na tom byly vy, co jste měly taky takovou délku, jestli se Vám mrňous vytáhl do porodu nebo byl menší, když šel na svět? Nic nehrotím, jen mě to zajímá
Ten jeden den nemá šanci dohnat, bude malý
Pro mne je toto dotaz dne ![]()
Pokud si to některá z Vás špatně přečetla, psala jsem, že nic nehrotím… A hned jsou tu odpovědi, jako kdybych si měla podle toho trhat vlasy hrůzou… ![]()
Jen se ptám, jak pak která dopadla. Zajímá mě to úplně stejně, jako normální diskuze na téma jaká se Vám líbí barva, jestli máte kluka nebo holku a nebo jaký typ kočárku jste koupily. Nic víc. Jestli máte problém odpovědět na to, na co se ptám, tak to nemusíte ani komentovat ![]()
@Pišťuchaa já teda jen 64mm? Ne náhodou 6,4cm tedy 640mm? Jako 64mm je hooooodně málo
a jinak první syn byl stále menší o týden a pak ve 30tt odpovídal. Narodil se 41+0tt a gestačí staří odpovídalo 40+0tt a je to zdravý téměř 3 letý kluk - PV 3360g a 51cm. Dcerka byla o 2 dny mladší a narodila se 40+4tt - PV 3250g a 48cm.
Měření plodu v 14tt vůbec nic nepředznamenává o dalším vývoji, v 21-22tt může být menší nebo větší než průměr, to samé na dalším a dalším a dalším měření atd atd. Odchylka den není nic, i se divím, že posouvali den porodu. Týden rozdíl nahoru dolu je braný jako běžná normální odchylka. Kromě toho to měření na milimetry je hodně nepřesné, ve stejný den by jiný gynekolog na jiném UZ naměřil klidně o pár dní jinak. ![]()
Je to v podstatě pořád začátek těhotenství, takže tady může napsat ženská, co se jí při stejném CRL v 14tt narodil 4kg macek a ženska, co se jí při stejném CRL narodilo drobek. A taky ženská, co třeba rodila předčasně a dítě nemělo ani kilo. atd atd atd atd atd. Takže i to ptát se, jak kdo dopadl u porodu s takovou CRL na 1.trimestrálním screeningu je prostě kapku mimo mísu… To se zas tady na ty, co odpovídají nemůžeš zlobit. Milimetry na konci 1. trimestru nic nepředpovídají o porodní váze. Maximálně o tom, jestli je vývoj plodu v daném čase plus mínus v normě.
Příspěvek upraven 09.10.19 v 11:48
@Kristyna.Vechtova píše:
@Pišťuchaa já teda jen 64mm? Ne náhodou 6,4cm tedy 640mm? Jako 64mm je hooooodně máloa jinak první syn byl stále menší o týden a pak ve 30tt odpovídal. Narodil se 41+0tt a gestačí staří odpovídalo 40+0tt a je to zdravý téměř 3 letý kluk - PV 3360g a 51cm. Dcerka byla o 2 dny mladší a narodila se 40+4tt - PV 3250g a 48cm.
tady někdo neumí převádět jednotky…
64 mm = 6,4 cm! Kdyby to bylo 640mm tak by ten plod na konci 1. trimestru měl 64cm
to je zas trošku hodně ![]()
@Kristyna.Vechtova píše:
@Pišťuchaa já teda jen 64mm? Ne náhodou 6,4cm tedy 640mm? Jako 64mm je hooooodně máloa jinak první syn byl stále menší o týden a pak ve 30tt odpovídal. Narodil se 41+0tt a gestačí staří odpovídalo 40+0tt a je to zdravý téměř 3 letý kluk - PV 3360g a 51cm. Dcerka byla o 2 dny mladší a narodila se 40+4tt - PV 3250g a 48cm.
nooooo. 1cm ma 10mm. Cili 64mm deleno 10 je 6.4cm. Co se ti na tm nezda?
@Kristyna.Vechtova sice o hodně později… Ale prosím? A to jste chodila na ZŠ?🤣 🤣 🤣 6,4cm, že je 640mm?🤣 🤣 🤣no tak to snad ne.