Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Každé těhotenství a miminko je jiné. Tudíž je možné, že to někdo tak měl a něko to měl jiné. Jedno číslo nic neřeší ![]()
Ahoj, ja jsem dneska podle utz 15+0 ale podle ms jsem mela byt 16+2 takze rozdil devet dni. Neboj, i u prvniho syna jsem to mela podobne. Mam proste ovulaci pozdeji. Prikladam fotku z ultrazvuku v 13+2 . Je tam i rozmer mimca a nemeri ani sedm centimetru. Kazda maminka to ma jinak ![]()
@Kristyna.Vechtova píše:
Na utz (screeningu) jsem byla ve 12+6tt a mimčo měřilo 8cm.
ja byla na UTZ 12+3 a mimco merilo 6,7. Podle doktorky odpovidalo mimco 13+0. Ale mozna si to nepamatuju uz uplne presne.
@warita Pamatuješ si to úplně přesně, já byla včera na screeningu v 13+0 velikost 6,72 a odpovídalo 13+0 ![]()
@warita mám to jak ve zprávě tak i na utz, ale podle mě to není až tak podstatný a navíc manžel má přes 2m takže my „malé“ děti nemáme ![]()
Na screeningu jsrm byla podle ms v 12+6, podle velikosti odpovídalo 13+2 a velikost 7,2 cm
@Kristyna.Vechtova píše:
@warita mám to jak ve zprávě tak i na utz, ale podle mě to není až tak podstatný a navíc manžel má přes 2m takže my „malé“ děti nemáme
taky si to myslim, hlavne ze ma pekne sijove projasneni, 5 prstu a organy tam, kde maji byt. Par milimetru sem a tam nehraje az takovou roli.
Dodnes si pamatuju, ze hlavicka mela 2cm prumer. Stale jsem si predstavovala toho tvorecka, jak se mi vleze do dlane, jak malinkatou hlavicku ma, ale uz ma vsechno potrebne, rty, ocicka, ouska, nosanek a pet prstiku, ktere doktorka peclive na UTZ pocitala. Nozicky mela mala oprene o delohu a vypadala, jako by si vyhodila nohy do hury a relaxovala. ![]()
Ty jo, jak rada bych to zazila jeste jednou. To trapeni, ty sladke UTZ, to teseni, nakupovani oblecenicka. Ah jooooo.....
@warita přesně, hlavně že je všechno v pořádku a jestli má 6,8 nebo 7,9 cm je jedno
však i ve všech knížkách a tak píšou nějaké rozmezí „od - do“ a kdyby se to nezdálo Dr tak to snad řekne ![]()
Ahojky holky.
Na screeningu jsme byli 13+2tt, velikost 64mm. Na ultrazvuku v číslech vyšel prcek o den menší, dokonce se mi i TP posunul o ten jeden den.
Je mi jasné, že každé dítě je jiné, každé jinak roste. Ale mě by zajímalo, jak jste na tom byly vy, co jste měly taky takovou délku, jestli se Vám mrňous vytáhl do porodu nebo byl menší, když šel na svět? Nic nehrotím, jen mě to zajímá ![]()
Nejak nerozumim, jeden den je prece nic?
U prvniho ditete jsme byla 3 dny napred, narodila se 47cm a 2980g.
Druhatko je o skoro tyden pozadu. Tyden je nic. Neresim. Jeste se nenarodilo, takze tezko rict. Ale druhatko je klucik a ty byvaji o nejaky ten cm vetsi nez holcicky.
Zdravím
mužů se zeptat jsem podle MS 14+4 dle UTZ 13+6 ( 5 dni menší ) měří 7,7 Cm zda jste měla některá podobné rozměry plodu.