Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den asi před týdnem se mi udělala pohyblivá bulka na pravé straně prsa. Je docela velká asi 3 až 4 cm velká a bolí mě ta pravá strana prsa a teď začalo i v podpaží. Na gyndu jdu až v úterý. nevite co by to mohlo být? Mám docela strach ![]()
No to ti nikdo neřekne, co to je. Může to být rakovina, tuková bulka… Ja bych šla už zítra.
Cokoli by to mohlo být! Co chceš slyšet? Někdo to měl a měl tukovou bulku, jiný rakovinu. Dojdi si k doktorovi co nejdřív…
Ja bych neotalela a rovnou si zasla na sono. Gynda ti stejne prso jen prohmata a posle na sono
Objednala bych se na sono a mezi tím šla na gyndu pro žádanku. Jinak i jako samoplátce bych si zašla na sono, nestálo by mi to za ty možné nervy co to je.
Tak zajdi zitra k praktickemu, vsak nemusis cekat na gyndu. Pravdepodobne to nic vazneho nebude, ale jen by ses cely vikend bala a myslela na to.
Muze to byt cokoliv, tukova bulka, cysta, nezhoubny nador, bohuzel i rakovina..ale pravdepodobnejsi je neco z prechozich variant. objednej se na sono, stejne te asi objednaji az pristi tyden, a v ut na gyndu, popr. i k obvodnimu pro zadanku. drzim palce.
A taky to muze byt jen nabehla zdurela uzlina anebo prsni zlaza
me takhle nabiha prsni zlaza vzdy po ovulaci a zustava v tehotenstvi ![]()
@Natalipot kolik Ti je let? Nekojíš třeba? Pak by to mohla být retence mléka a k tomu reaktivní zánět v lymfatické uzlině. Zvlášt když říkáš, že to bolí. Ale určitě zajdi zítra k praktickému lékaři. Jinak samozřejmě připadá v úvahu cokoliv - zánět, cysta, nádor. To Ti nikdo po internetu neřekne.
Zajdi pro žádanku na gyn nebo praktik…objednej se na sono, nevím tedy odkud jsi ale měli by tě vzít do 14 dnů s bulkou(pracuji v oboru) ![]()
@Lucka1111 je mi 20 a jsem 9 měsíců po porodu ale nekojila jsem. každopádně děkuji za odpověď ![]()
@Natalipot píše:
@Lucka1111 je mi 20 a jsem 9 měsíců po porodu ale nekojila jsem. každopádně děkuji za odpověď
Pokud se to objevilo náhle, a hýbe se, bude to něco zduřelého…na rakovinu nemysli, tak bují nějaký čas..Zajdi si co nejdříve..
Předevčírem jsem zjistila, že po straně prsa mám asi 4 cm velkou bouli, občas i bolí, někdy v souvislosti s pohybem ruky. Na gynekologii je až v úterý. Nechci otálet a hledám sono vyšetření jako samoplátce. A zatím nejbližší termín v okruhu 50 km jsem objevila až v půlce července
Poradíte, jak to chodí, dá se vůbec nějak dostat k dřívějšímu termínu? Nebo pokud máte tip, kde cca okruh Třebíč-Znojmo-Brno nemají šílené termíny, budu vděčná.
Ještě dodám, že boule jsem si dřív nevšimla, ale nemohu vyloučit, že už tam něco dřív bylo. Také mě napadla souvislost s tím, že jsem nedávno začala posilovat s činkami a beru novou antikoncepci, ale nechci něco podcenit.
@Anonymní píše: Více
Vzhledem ke svátkům asi stejně dřív nic nevyřešíš. Takže v úterý jdi na gynekologii. Gynekolog ti dá žádanku. Může ti domluvit i akutní termín. Na poliklinice v Třebíči by tě pak vzali dřív.
@Anonymní píše: Více
Boule v prsou mám i ze zatuhlých zad. U tebe bych se přikláněla s novým posilováním.
Určitě bych nepanikařila.