Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, chtela bych se zeptat zda-li jste mela nektera opakovaneho streptokoka a jak jste s tim bojovaly. Me streptokoka poprve zjistila dr v tehotenstvi…vylecily jsme ho, ale ted je tam nerad znova a dela peknou neplechu. Uz cca od prosince se trapim se zanety, vytoky, svedeni, zanety moc.cest apod…hruuuuza
. Ted mi rekla o nejake vakcine. Udelala stery a budeme cekat na vysledky. Setkaly jste se s tim nektera? Moc dekuji za odpovedi…popripade za jakoukoli radu, jak to zmirnit ci odstranit. Mejte se hezky ![]()
Streptokok se nedá vyléčit. Většinou potíže nezpůsobuje, ale antibiotika ho zničí, ale on zase přeleze. Doktoři ho ani neléčí, protože to nemá cenu a tu vakcinaci mi silně odborníci nedoporučovali
Mne bylo řečeno, ze se úplně vyléčit nedá. Jen zalecit antibiotiky při akutních potížích. A pak se zase po čase objeví. Většinou mi žádné potíže nedělá. Tu vakcínu mi tedy vůbec nenabizeli
Posilovat imunitu. Mam dobre zkusenosti s dlouhodobym branim jecmene a spiruliny.
Syn měl tuto vakcínu dělanou na streptokoka v krku, a pomohla mu moc. Už je to dost let. Měl před jejím braním pořád bolení v krku a ve stěrech streptokoka, po dobrání už se problém nikdy neopakoval.
@RČ mi byla kdysi nabídnuta, ale neměla jsem obtíže, jen neplodnost.
Dneska bych si
protože jsem těhotná a streptokok je tam pořád, do toho je i v moč. trubici TO hlídají, zda nenasadí atb, mám totiž i imunologický nález a každý zánět by se měl hned řešit.
V mém případě bych ATB brala celé těhotenství
tak jen trnu, ať neporodím.. vlastně kdykoliv během těhotenství ![]()
@Anonymní píše:
Dneska bych siprotože jsem těhotná a streptokok je tam pořád, do toho je i v moč. trubici TO hlídají, zda nenasadí atb, mám totiž i imunologický nález a každý zánět by se měl hned řešit.
V mém případě bych ATB brala celé těhotenstvítak jen trnu, ať neporodím.. vlastně kdykoliv během těhotenství
celý těhotenství brát antibiotika? streptokok se léčí až při porodu
@Anonymní píše:
@linda755 ano, ale ne, když je ten samý i v močových cestách
aha, tak to je špatné. Je to střevní bakterie, ale popravdě já mám hygienu velice dobrou, ale také streptokoka mám, ale nic mi teda nedělá
Ja uz jsem z toho prave docela na prasky
. Hlavne zacinam mit ze vseho strach (spat s manzelem, druhe otehotneni, porod - prvni jsem mela sekci kvuli KP a nedokazu si predstavit, ze bych druhe rodila normalne a mela tyhle problemy…to bych si ji rovnou nechala odoperovat
). Chteli bychom prave druhe miminko a tak bych byla uz rada fit. Ted jsme s manzelem meli po mesici konecne intim. chvilku a ja to odnesla zanetem mocaku. Pry jsem jeste nebyla ok a ten zanet se stykem prenesl tam. No tak, ale jako ja nejsem jeptiska
.
@Anonymní píše:
Dneska bych siprotože jsem těhotná a streptokok je tam pořád, do toho je i v moč. trubici TO hlídají, zda nenasadí atb, mám totiž i imunologický nález a každý zánět by se měl hned řešit.
V mém případě bych ATB brala celé těhotenstvítak jen trnu, ať neporodím.. vlastně kdykoliv během těhotenství
Tak to me mrzi. Ja byla v tehotenstvi taky z toho spatna. Hlavne kdyz si pak prectete co vsechno muze zpusobit…vse co se pise beru s rezervou, ale stejne. Tak drzim pesti at vse dobre dopadne.
Jinak s tou imunologii to Vas tam poslala doktorka nebo jste sla sama o sobe. Ja uz totiz taky premyslela jestli toho v sobe nemuzu mit vic. Hlavne ted kdyz uz jsem byla nabehla na svou obvodacku s tim, aby mi udelala veskery testy jestli se mi v tele neco nehoni, tak ma dovolenou ![]()
@Hanka 02 píše:
Já jsem vakcínu měla byly to takové kapičky brala jsem je tři měsíce. A řekla bych, že mi i pomohla. Ale paní doktorka říkala, že ne každému to pomůže. Ale já mám i jiné zdravotní problémy takže záněty mohly souviset i s tím.
Aha, to se bere tak dlouho a v kapkach…ja myslela, ze mi neco pichne
. No jsem na to zvedava, hlavne aby to vazne zabralo. A hradi to pojistovna nebo necham zase majlant v lekarne. Zrovna dneska jsem rikala doktorce, ze jsem u ni casteji nez kdyz jsem byla tehotna a kazda navsteva me stoji minimalne 500,–… Hruuuuza
, ale co clovek nadela kdyz chce byt zdravy ![]()
@RČ imunologie byla reprodukční - MUDr Malíčková z důvodu neplodnosti a potratů.
No a zrovna tohle nikdo jiný nevyšetřuje…
Má to pomalu každá druhá, takže klid. A gynekolog říkal, že sexem se tyhle bakterie nepřenesou ani, že na muže nejdou moc. To samý bakterie e coli. Hold máme nevýhodu, že máme řiť blízko pochvy a močové trubice. I při perfektní hygieně si to rádo přeleze.