Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tampon mi přijde že i když je do vody určen, tak strašně rychle nacucne vodu a může se měnit i co hodinu
Takže já když šla plavat ve svých dnech, používala jsem kelímek, kterej teda používám i běžně…
Ja plavala s tamponem bezne ale nikdy cele odpoledne v kuse, menila bych tak po hodine, rychle se nacucaj. Do vody pouzivam vetsi velikost, ty maly maj tendence po nacucani vyklouzavat…
Správně by se měl měnit pokaždé když vyjdeš z vody..ale já si ho tam běžně v létě nechávám normálně ( podle síly ms )..( 4-6h) nebo teda když přijdu domů od vody - tedy až po skončení koupání.
Mám pocit, že do vody jsou určené jiné tampony než běžně používané a prodávané v drogeriích- dají se koupit v lékárně
Mne vydrzi tak 2hodky, pak me boli bricho. Kalisek je fajn, ale zacinat s tim zrovna takhle, to bych teda nedoporucovala. Hm, ja teda nepamatuju, ze by mi nacucaval vodou nebo vyklouzaval, mivam vzdy tu nejmensi velikost. Radeji si bez vymenit tampon treba po hodine a podle tohojak to bude vypadat zhodnot situaci a zarid se dal…
@smudlinky nejsou to ty pro tehotne? Ja teda o specialnich tamponech do vody neslysela ![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se za takový asi hloupý dotaz. Máme jet do aqua centra a zrovna v ten čas budu mít své dny. Používám normálně tampony, ale měla jsem je na plavání asi jenom jednou a byla jsem z toho hrozné nervózní. Budeme tam cele odpoledne, poraďte mi jak často měnit či jak se v tom zaridit
záleží, jak silné to máš, ale já ho běžně u vody měním asi po 2-3 hodinách a v pohodě ![]()
A co ty soft tampony? jsou myslim na sex a na koupani. nemaj snurku, tak tak rychle nenacucnou. jinak za sebe, ja se nikdy nekoupu kdyz mam menses. bojim se infekce a proteceni
maximalne bych si orachala nohy.
@Kriss Tina píše:
@smudlinky nejsou to ty pro tehotne? Ja teda o specialnich tamponech do vody neslysela
jj to jsou pro těhotné..
do vody se používají normální tampony jako se dávají při ms ![]()
Měnila bych podle síly krvácení, ale já osobně bych měnila asi po 2 hodinách s tím, že kdybych věděla, že mě čeká třeba půl hodiny na vzduchu (odpočinek, svačinka), tak si vzít nový.
Ahoj holky, chci jít na bazén, ale vypadá to, že začínám špinit (zítra má dorazit ms). Zatím je to takové velmi slabounké občasné špinění. Nikdy jsem tampony nepoužívala, proto se ptám - můžu mít tampon, i když nekrvácím? Jaké tampony do bazénu se vám osvědčily? Pokud možno co nejmenší. Jsem hodně citlivá na to cokoliv TAM mít
(kdysi jsem tampony zkoušela, ale bolelo mě z nich břicho a bylo mi prostě blbě) :-/ Děkuju ![]()
Pokud je to jen velmi slabé špinění, tak bych se na tampon vyprdla úplně. Pokud přesto na něm trváš, tak já osobně ráda používán mini tampony z DM na dny, kdy to mám nejslabší. Nicméně i když to mám slabé a mohla bych jít do bazénu, tak bych nešla, protože je mi nepříjemné plavat, když to mám
Omlouvám se za takový asi hloupý dotaz. Máme jet do aqua centra a zrovna v ten čas budu mít své dny. Používám normálně tampony, ale měla jsem je na plavání asi jenom jednou a byla jsem z toho hrozné nervózní. Budeme tam cele odpoledne, poraďte mi jak často měnit či jak se v tom zaridit