Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny
Chtěla jsem se zeptat, na léto máte zaplacenou dovolenou do termálů - bohužel mi na ten termín vychází špinění - mám zavedené tělísko Mirena, takže jednou měsíčně 4-5 dní špiním (stačí mi tak 2-3 intimky na den). Chtěla jsem se zeptat, máte někdo nějakou radu jak si pomoci - do tampónů se mi jít moc nechce
Jak to nějak šetrně odsunout nebo jak to vyřešit
Díky moc za rady a tipy!
Ne, to nejspíš neodsuneš. Nevím, jak dlouho už máš Mirenu zavedenou, mně po prvních několika týdnech intenzivního špinění vše ustalo a pak jsem ani nemenstruovala, ani nešpinila. Tak třeba… A pokud ne, těch pár tampónů jistě zvládneš, stejně se tam nebudeš máchat 8 hodin denně
. Kup si ty do vody.
@nani77 Mám ji zavedenou rok a půl. 2 měsíce po zavedení jsem špinila téměř v kuse, ale pak jsem měla pokoj - ani menstruace, ani špinění. To až teď, už druhý měsíc. Vím, že bych to s tampónama zvládla, ale budu sama na 2 děti a běhat pořád kvůli tomu na záchod se mi nechce. Před koupáním, po koupání… ![]()
@EvikM zkus probrat s gynekoložkou, mě kdysi když jsem jela k moři dala prášky, které menstruaci oddálily. Jinak na špinění u tělísek se doporučují vyšší dávky vitamínu C, ty špinění zastaví.
@EvikM, mám to úplně stejně. Po zavedení jsem cca 2 měsíce špinila, pak klid a teď po roce už druhý měsíc špinění, vždy 2-3 dny v měsíci… Ale není to přesně jako menstruace, spíš mi přijde, že špinim, když jsem oslabená…a to ještě kojim…jinak neporadím, ale to cečko zní dobře…
… jinak možná bude lepší menstruační kalíšek… Ten netřeba po koupání měnit… ![]()
@MarieP píše:
@EvikM, mám to úplně stejně. Po zavedení jsem cca 2 měsíce špinila, pak klid a teď po roce už druhý měsíc špinění, vždy 2-3 dny v měsíci… Ale není to přesně jako menstruace, spíš mi přijde, že špinim, když jsem oslabená…a to ještě kojim…jinak neporadím, ale to cečko zní dobře…… jinak možná bude lepší menstruační kalíšek… Ten netřeba po koupání měnit…
aby si tím to tělísko nevytáhla…Nedoporučují se ani tampony kvůli tomu…
@pe-terka píše:
Jj, to je pravda, je tam silon jak na žraloka… ![]()
@pe-terka píše:
mojí gynekoložce tampony nevadily, prý se jich bát nemusím
ale je pravda, že ona ty drátky hodně zkrátila.
Zkusím se zeptat na gyndě, zda to řešit tampónem nebo prášky nebo jak
A ten vitamín C vážně zabere? Máte s tím někdo zkušenost? Bylo by fajn, kdyby to špinění vymizelo úplně ![]()
Já používám kalíšek.. ten při mireně nevadí.. Tampony se nedoporučují proto, že by se vlákna mohly zamotat do té „vaty“.
S kaliskem nemam vubec zkusenost. Mela bych to tam spis jako „spunt“
, protoze opravdu jen malilinko spinim. Ale nejak to poresit musim. @Králičice
@EvikM píše:
Zkusím se zeptat na gyndě, zda to řešit tampónem nebo prášky nebo jakA ten vitamín C vážně zabere? Máte s tím někdo zkušenost? Bylo by fajn, kdyby to špinění vymizelo úplně
já na špinění brala ascorutin a pomohlo to.
@EvikM Já kalíšek mám už roky a Mirenu rok. Poslední dobou už taky jen špiním, ale kalíšek si na ty 3-4 dny dávám. Dá se koupit už levněji a je třeba už v DM drogerii.