Velká emoční touha

15.1.25 00:17

Velká emoční touha

Zdravím, tímto bych vás chtěla poprosit o radu.
Už nevím jak dál začala bych asi tím že mám dlouholetého přítele, s kterým už je to jen o stereotypu, ví to i on i já ale nechceme se sami sebe vzdát.
Jde o to že v našem vztahu je to pořád stejné žádný impuls nic takového jsem dlouho nezažila, jde o jeden velkej problém kterej mi leží v hlavě 24/7 chovám city k jeho kamarádovi, který o ničem neví chodili jsme ven vždy za přítomnosti mého přítele, a tak čas plynul a já si začínala všímat že po mě kouká když se nedívám, smál se mým vtipům, nikdy jsme spolu nic neměli, ale vždy jsem se ho chtěla aspoň dotknout bylo mi vždy jeho přítomnost moc příjemná, později jsem si začala uvědomovat že se do něho zamilovávám a to pro mě byl šok, být ve vztahu, být zamilovaná do někoho jiného, co dělat nechceš opustit přítele, ale ten cit který cítím k tomu kamarádovi neubývá je to silnější a silnější když ho nevidím jsem z toho smutná, myslím na něj dnem i nocí, nemůžu z toho spát a tak se trápím.
Nikdy jsem s ním nic neměla a to mě ještě víc zabíjí že jsem se do něj zamilovala z pouhých pohledů, chtěla bych abych mu to mohla dát ňák najevo, že k němu něco cítím, nechci mu to říct úplně na rovinu ale chci vědět jestli je má intuice správná a jestli to tak má taky.
Jak asi beze slov někomu dokázat že k němu chováte city?.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1347
15.1.25 04:26

To, že se na tebe někdo usměje a zasměje se tvému vtipu, ještě neznamená, že tě miluje. Stejně tak ty s největší pravděpodobností nemiluješ toho kamaráda. On jen udělal něco jiného, než tvůj stereotypní přítel a tak sis namalovala vzdušné zámky, tak je báječný. A všechno jen proto, že současný vztah stojí za prd, ale zbaběle z něj nechceš pryč.
Doporučuju dospět a otevřít oči. Vyřešit současný problém a současný stav, rozejít se a teprve potom „beze slov někomu dokazuj, že k němu chováš city“.
V případě jiného postupu se může stát, že kamarád tě podle k šípku, řekne vše tvému příteli, který tě pošle do oběhu, ztratíš je oba a ještě si vysloužíš nelichotivý titul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.25 06:47

A proč se jeden druhého nechcete vzdát, když je to mezi vámi mrtvé? Proč teda nějaký impuls nevyvoláš ty, na co čekáš? Na vztahu se musí makat, dokud ti tohle nedojde, žádný pěkný kamarád to nespraví. Buď mákni na stávajícím vztahu, nebo se normálně férově rozejdi a pak si dělej co chceš. Jen abys ale nebyla překvapená, když tě „kámoš“ odmítne. Tohle si totiž chlapi obvykle nedělají, zničil by tím přátelství s tvým přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.1.25 07:32

A co od toho čekáš, že mu budeš něco dokazovat? Že podrazí kámoše a bude s tebou? Tvůj vztah s partnerem jde do háje, protože na něj kašlete oba dva. Kdy jsi naposledy dala ty nějaký nový impuls, něco pěkného vymyslela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2497
15.1.25 07:39

S kamarády svých partnerů se nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
15.1.25 08:20

Je možný, že k tobě něco cítí, ale taky je možný, že bude z tebe v šoku, nebo se ti vysměje, nebo se naštve.
Někdy máme pocit, jak se na nás chlap osudově dívá, flirtuje, provokuje.. a on ani neví, že existujeme. Pozor i na tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.25 08:23

Ty vážně přemýšlíš, jak se „beze slov“ dostat k přítelovu kámošovi, zatímco pořád sedíš doma vedle svého dlouholetého přítele? To jako vážně? Máš vztah, který tě údajně nebaví, a místo toho, abys s tím něco udělala, fantazíruješ o tom, jak tě miluje někdo, kdo ti možná jen podržel dveře nebo se smál tvým vtipům ze slušnosti :roll:

Pokračuj takto dále a skončíš sama a ještě s pocitem, že jsi rozbila dva vztahy najednou…

Jestli tě přítel nebaví, tak to ukonči. Jestli ho chceš zachránit, tak na sobě zapracuj a přestaň po večerech snít o jeho kámošovi. V hlavě si děláš scénář jak z laciný telenovely. Spadni nohama na zem a začni se chovat jako dospělá ženská :roll:

• Citovat
  • Upravit
34
15.1.25 08:42

Rozhodne to nedelej. Ted si zamilovana, protoze jsi ve vztahu ve kterem to stoji za backoru. Rada je takova… rozejdete se co nejdriv, stejne setrvavate ze zvyku, ale ani jeden z vas v tom vztahu neni stastny. I presto ten rozchod bude bolet, ale casem si oba uvedomite, ze to bylo to nejlepsi pro vas oba. Dej tomu vsemu cas a pokud ti bude v hlave lezet kamarad i po x mesicich, tak proc ne. Tvuj ex uz bude taky davno nekde jinde a mozna i s nekym jinym a vsechno bude mnohem prirozenejsi. Je nejhorsi jit ze vztahu do vztahu a popravde si myslim, ze i kdyby kamos neco citil, tak to ted kvuli svemu kamosovi/tvemu priteli neda najevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
15.1.25 09:14

@Velkatouha Ahoj,
svým způsobem procházím něčím podobným a spíš se tedy snažím rozumem veškeré emoce brzdit, a to z několika důvodů. Partnerku mám opravdu rád, vím, že nechci ublížit ani jí ani dětem, ani jedno bych si neodpustil, protože na rodině mi opravdu záleží, vnímám obrovskou hodnotu toho, že ji máme takovou, jakou ji máme, a také proto, že v těžkých chvílích mi partnerky vždy byla oporou.
Přesto, aniž bych po tom toužil, se prostě objevil někdo, kdo vedle nemocné, unavené, vlastně můžu napsat že v důsledku toho občas i protivné partnerky působí jako ona kdysi, když jsme začínali. Úsměvy, energie, zájem… a podlehnout by bylo lehké, asi krátkodobě krásné, ale z hlediska dlouhodobého bych nebyl šťastný. To jsem a budu v rodině, kterou mám nyní. A proto rozum a city k současné partnerce převáží.
Nevím, jestli ti to pomohlo, třeba prostě zkus zvážit věci z jiného úhlu. Nepochybně totiž i ty věci nové, neznámé jsou vždycky lákavější, malujeme si je v lepších barvách, než reálně jsou a dříve nebo později by došlo ke zklamání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
15.1.25 09:49

A ty se divis že ses zamilovala když váš vztah je na bodu mrazu? Proč se prostě nerozejdete a nejste oba šťastní s někým jiným?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106262
15.1.25 10:06
@Premek_Orac píše: Více

to koukám…skoro to vypadá, ze na každého jednou dojde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
15.1.25 10:27
@Venetia píše: Více

Myslím, že většině lidí se něco takového skutečně přihodí a v podstatě bych považoval za zvláštní, kdyby si partnerka dříve nebo později jako atraktivní a inteligentní žena neprošla něčím podobným, kdy pocítí sympatie k někomu jinému.
A jde o to zvládnout to tak, abych především sám před sebou obstál. Možná to pak vytvoří ještě silnější pouto ke vztahu, ve kterém jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.25 12:39

Nejde o to že bych chtěla ublížit svému příteli, ale se svým přítelem jsem tuhle zamilovanost jako mám k tomu kamarádovi neměla, on má svoji rodinu, a já taky nechci rozbíjet vztahy, ale prostě se na něho nemůžu vynadivat, to pouto je tak silné že na něj myslím prostě pořád a hlavně ho chci pořád vidět, ale asi to tak nikdo neměl ještě když to nedokáže nikdo pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vepřoidka
12.8.25 03:52

@Velkatouha ne to že ty víš že se na tebe dívá i když ty se nedíváš, že se zasmál vtipu a že po tomto, této lacinosti která může být taky dohodnutou hrou mezi něma dvěma, kdy se tě „přítel“ chce zbavit tak tě jakože balí jeho kámoš, fakt nechápu.
Kdyby ti bylo 13 tak jo, je to totiž jako z Brava:KÁMOŠ NA MĚ KOUKÁ…MILUJU HO :roll: Ale u dospělý je to prostě k smíchu, to sorry jako. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová