Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den, omlouvám se za anonym ale jde o mou dceru… dcera bude mít 12 let, je trochu silnější ale nevím zda je to normální. Ve svých 12 letech má už dostatečné ochlupení to bych i přisuzovala hormonům ale i dosti velké pysky. Když má nohy u sebe, tak ji cca 1cm čouhají ven… přijde mi to takové nepřirozené ani já v dospělosti to tak nemám… bojím se aby jí to potom v dospělosti nevadilo… co myslíte, mám s ní zajít k dětské gynekoložce? děkuji
No na gyndu bych ji vzala..jinak nadvaha ovlivňuje nepřirozené hormonální odchylky.. tak dokud je čas měla by zhubnout.
No kdyby to zhubnout šlo, tak by zhubla… není to tím, že by byla tlustá kvůli jidlá a málo pohybu… ale i tak děkuji za odpověď
Jak to vis? Tyjo ve 12 jsem syna ani dceru nahe uz davno nevidela.
Vycnivajici pysky nemaji s tloustkou nic spolecneho, nekomu vycuhuji a nekomu ne, je to na prirode a neni to nic neobvykleho ![]()
Je to přirozené, každý genitál je originální a vypadá trošku jinak. Pokud by jí to samotné vadilo, řešila bych to, až taková situace nastane. Už je myslím ve věku, kdy by o sobě mohla rozhodovat sama.
Myslím, že se s tím nic neudělá, jsou holky co prostě plandavé pysky mají. Mně to přijde hezké ( v neúchylném slova smyslu).
@Malike Proboha proč by ve 12 nemohla mít už ochlupení??? Mívaji holky běžně a nemají nadváhu ani žádnou poruchu.
Holčičku bych nechala v klidu, hlavně jí na to neupozorňuj, ani se nepozastavuj, ať z toho nemá mindrák. Stejně bys jí na žádnou kosmetickou operaci nebrala, to nech na ní, až vyroste ![]()
@jahuhudka taky se mi na tom nic divného nepříjde… normálně se přede mnou převlíká..to není nic divného přece ![]()
Holky, moc děkuji, hrozně moc jste mi pomohly a oddechla jsem si, že to nic není… děkuji ![]()
@Nadavilero můžeš mi prosím odcitovat kde jsem psala že nemůže mít ochlupení?
Pokud vím řešil se nepřirozeně velký klitoris..
Ja to mam taky od puberty, matka se mnou o tom nemluvila, ona me taky nahou x let asi uz nevidela a ja myslela, ze jsem jedina na svete a mela z toho mimdrak
Az pak dlpo dvacitce teprv jsem zacala zjistovat, ze je to normalni
Ono staci zadat do googlu odlitky vagin, jeden pan udelal spouste zenskym bez ohledu na vek odlitky prirozeni a mel dokonce vystavu. Ale tam je videt ze vetsi pysky ma minimalne kazda treti a fakt je kazda dole jina ![]()
Ahoj ja byla ve 12 ochlupena komplet-musela jsem si holit podpazi a nohy. ac mam svetlou plet tak ochlupeni huste a cerne. maly stydky mi precuhoval
taky, ale jen jeden- nechala jsme si ho zmensit na plastice aby byly stejne velke, ale ten co mi zmensili je ted mensi nez ten puvodne mensi
kamaradka ma taky velike ale je s tim spokojena. taky by mi to nevadilo nebyt te asymetrie. to mate jak s prsama nekomu se libi male a nekomu velke…
Ano, je to normální, vulvy chodí ve všech tvarech…
Rozhodně ji kvůli tomu netahejte k lékaři.
Dobrý den, omlouvám se za anonym ale jde o mou dceru… dcera bude mít 12 let, je trochu silnější ale nevím zda je to normální. Ve svých 12 letech má už dostatečné ochlupení to bych i přisuzovala hormonům ale i dosti velké pysky. Když má nohy u sebe, tak ji cca 1cm čouhají ven… přijde mi to takové nepřirozené ani já v dospělosti to tak nemám… bojím se aby jí to potom v dospělosti nevadilo… co myslíte, mám s ní zajít k dětské gynekoložce? děkuji