Velké mimčo - bude císař?

973
14.5.13 17:08

Velké mimčo - jak to bude?

Ahoj holky, jsem teď ve 28+3tt a malý má 2110g :roll: mám těhu. cukrovku, což určitě má na tu váhu nějaký vliv i když nevím kolik :think:
co myslíte hrozí, že bych rodila císařem? Nebo že by mi porod vyvolali, kdyby byl malý ke konci už fakt velký? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28
14.5.13 17:15

Možné je všechno, ale myslím, že tomu nechají volný průběh… Mě doporučoval doktor se v porodnici domluvit na vyvolání v termínu, ale tam o tom nechtěli moc slyšet, říkali že plod je větší, ale že je to normál… Malá měla skoro 4,5kg a nic hroznýho to nebylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
14.5.13 17:26

@ewyčka já bych právě taky chtěla aby to šlo samo bez vyvolávání a přirozeně :) víc se děsím císaře, tak snad mi to i splní :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
14.5.13 17:27

Vaha mimca z ultrazvuku je jen orientacni. Taky jsem mela tehotenskou cukrovku a ke konci tehotenstvi mi delali ultrazvuk snad co 14 dni kvuli velikosti mimca. Odhad jsem mela na 3.5 kg a maly mel nakonec jen 3110g. Glykemii po porodu dobrou on i ja. U nas cukrovka vliv na velikost nemela. Jestli jste oba velci tak mate sanci mit vetsi mimi i kdyby cukrovka nebyla.
Rodila jsem normalne, ve 39.tydnu jsem byla na kontrole a doktor mi rikal, ze kdyby se to do pristi kontroly ve 40.tydnu nepohlo, tak se domluvime na vyvolani. Syn se narodil ve 39+2. :)
Bratrancova zena rodila o dva tydny driv, kvuli jeji glykemii, ne kvuli velikosti mimca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
14.5.13 17:34

@Moodymare orientační určitě a kolem 2kg bude mít určitě, protože se na tom shodli 3 doktoři nezávazně na sobě ale pokuď bude mít u porodu míň jak 4kg tak bych se vůbec nezlobila :mrgreen:
no já měla při narození 3,2kg a přítel něco přes 4kg, takže je to asi i v genech… ale zkracuje se mi čipek a u prvního jsem měla to samé a rodila jsem v 36tt tak možná ani do konce nedojedem :mrgreen:
ale vše může být i jinak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
14.5.13 17:46

Zdenko - pokud to bude 36.tyden, tak uz to bude v pohode. Urcite porodis normalne, pokud nebudou nejake zdravotni komplikace jako treba otoky, vysoky tlak a spatna poloha mimca. Urcite jsou maminky, co mely problem s cipkem a dotahly to do konce nebo i prenasely. Hlavne klid a odpocinek. Budete oba s mimiskem v poradku, neboj. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.5.13 17:46

Vzhledem k tomu, že máš cukrovku, tak mimino budou asi hlídat a přenášet Tě nenechají. Většinou ten postup takový bývá, že v termínu se nastupuje na vyvolání, pokud je dítko velké. Já teda cukrovku u syna neměla, měla jsem porušenou toleranci (i když prý 7,8 hodnota už cukrovka je…) a protože neustále přibíral jak ďas, tak byly pokusy o vyvolání v 38tt. K tomu ale nedošlo, protože nález nulový a nikdo si to nelajzl. Nakonec jsem šla na vyvolání dva dny po termínu, syn měl 4490g s odhadem 4500g.

Příspěvek upraven 03.12.15 v 13:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
14.5.13 17:48

Mě dr. nechtěla strašit takže mi ani odhad neříkala. Byla ráda, že jsem donosila do termínu. Jen pro orientaci před otěhotněním 153cm a 45kg. Manžel měl při narození přes 4kg. Já břicho jak blázen, že mě sestra každou kontrolu litovala. Řešil to až dr. na příjmu v porodce. Nejdřív měl ze mě srandu, že jsem mu trhla rekord nejmenší rodičky. Pak odhad na mimčo 3kg. Chvilku se dohadovali a pak, ať zkusím přirozeně, že uvidíme. Takže jsem porodila a skoro 3,5kg. Znám paní co měla 2× mimča přes 4kg a vždy přirozeně. Já myslím, že si tě ohlídaj a ono to stejně neovlivníš. Stát se může cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
14.5.13 17:55

@gabi.design vím že u cukrovky se přenášet nesmí a ani s tím nepočítám, že bych přenášela :mrgreen: jen nechci aby když bude mít maly už 4kg aby mi to chtěli už dřív vyvolávat nebo nedej bože císař…sice pokuď bude nutné tak postoupím vše jen aby byl malý o. k. ale jsem z toho nervózní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
14.5.13 17:58

@Ajuše u mě mají zase doktoři srandu, že mám rozdíly v termínech od 16.7 - 3.8. a když malého měří tak už prý jsem v 33tt, jinak jsem 29tt :mrgreen: vždy na mě hledí jestli jsem si opravdu jistá který jsem týden… ale jinak drobná nejsem, takže s tím jsem v klidu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
14.5.13 18:23

Ahoj, kámoška měla 5kiláčky, jednoho rodila normálně, u druhého si zažádala o CS… já měla první 3650g a druhé 3450g.. nicméně ten menší měl větší obvod hlavy jak kámošky 5kiláček a hlavička je asi to nejhorší, zbytek se zmáčkne :mrgreen: a v pohodě, přežila jsem :mrgreen: rodil se mi líp jak první která měla o 1 cm méně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
14.5.13 18:25

@t-jani a kde rodila, že si to mohla o něj požádat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
14.5.13 18:27

@Zdeňka86 Jihlava.. ona měla odhad přes 5kg… nakonec měl 4960kg..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
14.5.13 18:29

@t-jani aha, no pokuď už mám mimčo tak moc tak je to asi lepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
14.5.13 18:31

O CS si můžeš říct, můžou napsat, něco jako, že to žena nezvládne po psychické stránce..nebo tak něco.. ale u cukrovky se vyvolává právě ´kvuli velikosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí