Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak co dámy, jdete do toho? ![]()
http://www.prozeny.cz/…upecni-snuru
Tak samozřejmě je to možné jen v případech, kdy partner nechce placentu hned po poorodu sníst ![]()
@tamata píše:
Tak samozřejmě je to možné jen v případech, kdy partner nechce placentu hned po poorodu sníst
Nektere matky to s tim „BIO“ uz fakt prehani…
I moje morceci samicka placentu oddelila zuby a sezrala…
Tak ten poslední odstavec je dobrý blud, přemýšlím, co dělalo lidstvo, než se naučilo pupečník podvazovat a stříhat. Jak jen jsme mohli přežít ![]()
Ale jinak je to nesmysl, pupečník zaschne, nic jím neproudí. I zvíře v přírodě pupečníky překouše.
Nejlepší je nechat pupečník správně zbortit, tj. dotepat, aby se velké cévy v něm uzavřeli a pak normálně fiknout.
Už jsem o tom slyšela, i tady na emiminu v nějaké diskusi se to řešilo…
za mě je to pěkně nebezpečnej humáč a bála bych se infekce…
i každá koza pupečník překouše a nenechá ho mládě tahat s sebou
když už sme teda u tý přirozenosti.
@tamata píše:
Tak samozřejmě je to možné jen v případech, kdy partner nechce placentu hned po poorodu sníst
Já už tedy nehodlám dál rozšiřovat svou dokonalou genetickou informaci, ale i kdyby, tak toto ne. Mazlit se v porodnici s miminkem a placentou, tfuj. Že něco pochází z mého těla, neznamená, že se toho nemůžu štítit (stolici si doma taky nevystavuji, přestože v ní jistě zůstala řada nevyužitých živin).
Ne, děkuji. Budu ráda když placenta skončí mezi biologickým odpadem jak má, ani pod strom za úsvitu ji zakopávat nebudu.
@Samamama píše:
Já už tedy nehodlám dál rozšiřovat svou dokonalou genetickou informaci, ale i kdyby, tak toto ne. Mazlit se v porodnici s miminkem a placentou, tfuj. Že něco pochází z mého těla, neznamená, že se toho nemůžu štítit (stolici si doma taky nevystavuji, přestože v ní jistě zůstala řada nevyužitých živin).
ale i stolice se vystavuje, dokonce i tady na emiminu ![]()