Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, mám dotaz…Na kolik jste natáhly balonek a měli jste porod bez nebo s minimálním nástřihem? Až na tu konečnou hodnotu? Děkuji. ![]()
Co já vím, tak @valina1 28 cm a bylo to úplně bez jakýhokoli poranění, nastřihu.
Ja nepouzivala zadny balonek a nastrih byl minimalni, ze jsem si mohla v klidu sedet a nic jsem necitila.
@Seizdra píše:
Co já vím, tak @valina1 28 cm a bylo to úplně bez jakýhokoli poranění, nastřihu.
Jééé čau:-)…No mně se to jaksi nedaří na moc…tak si říkám, jestli se to u porodu ještě dole nějak samo neroztáhne… ![]()
První porod něco mezi 26 a 27 (měřila jsem jen přiměřením k tomu jejich měřítku a až za dlouho jsem zjistila že to nesedí na převod obvodu), cvičila jsem jen 3× týdně, celkem asi 10×, nástřih mám malý.
Druhý porod 30cm, měřila jsem obvod krejčovským metrem, cvičila jsem opravdu poctivě celkem 13× a při porodu ani škrábnutí. Perfektní pocit ![]()
Já cvičila dost, dostala jsem se na 31cm a nastřižená jsem byla, ale jen pár stehů, prý kvůli vysoké hrázi ![]()
@kate02 píše:
https://www.emimino.cz/…rodem-60543/Jedna diskuze už běží…
jojo tam se spis resi kde ho koupit, jak cvicit a jestli je to treba…o rozmerech se tam nemluvi. Diskuze mam nactene.
@andelka83 Jeeeee ja to jdu tedy premerit metrem…ale jaksi jsem se sekla na 7 a dal to pali a bojim se, at se jeste nenatrhnu pred porodem… termin mam v utery.
Mam dotaz. ja si misto Epi-no koupila nafukovaci kolík, ale… rekla bych, ze se deformuje, kdyz ho vytlacuji. nevite jestli epi-no drží stále tak velky rozměr i pri pruchodu přes posevni vchod? ten kolik je nafoukly dost, ale z koule se stava ovoid kdyz tlacim (aspon bych řekla)
@kaspluc píše:
Jééé čau:-)…No mně se to jaksi nedaří na moc…tak si říkám, jestli se to u porodu ještě dole nějak samo neroztáhne…
pri porodu sa to tam určite roztiahne aj samo
len pokiaľ to bude možné nič neuponáhľať, nechať pôrod plinúť prirodzene, ja sama som epi no nepoužívala a nástih som nemala žiadny ![]()
@silvik88 píše:
Mam dotaz. ja si misto Epi-no koupila nafukovaci kolík, ale… rekla bych, ze se deformuje, kdyz ho vytlacuji. nevite jestli epi-no drží stále tak velky rozměr i pri pruchodu přes posevni vchod? ten kolik je nafoukly dost, ale z koule se stava ovoid kdyz tlacim (aspon bych řekla)
Ano, epino drží tvar, kdyby nedržel, je to k ničemu. @kaspluc já dala 26,5, moc jsem tomu nedala, jakože pravidelnost a tak, a nástřih mám prej malinkej. Kdyby se tak rychle nervala ven, mohlo se to dole líp připravit. Ale taky jsem hned mohla sedět, všechno.
@kaspluc píše:
Jééé čau:-)…No mně se to jaksi nedaří na moc…tak si říkám, jestli se to u porodu ještě dole nějak samo neroztáhne…
neboj ono sa to pri pôrode určite samo roztiahne
len necháť plynúť pôrod prirodzene a nič neuponáhľať, ja sama som epi no nepoužívala a bola som bez nastrihnutia
Za ten príspevok predtým sa omlouvám mám tam tvrdku
no jo dieťa mám v náručí a píšem jednou rukou a tak to tak aj niekedy vypadá ![]()