Domácí test na plodovou vodu

2451
10.5.13 11:50

Domaci test na plodovou vodu

Ahoj holky, mate nektera zkusenosti s domacimi testy Al-Sense, ktere zjistuji, jestli z vas odteka plodovka? Je to pry baleni tri vlozek a stoji okolo 500,–Kc. Znama si je chce koupit, aby poznala odtok PV. Ja jsem to tedy poznala i bez testu, protoze toho bylo hodne, ale chapu, ze nekdo to muze mit min a je na pochybach.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4263
10.5.13 11:55

Za mě je to zbytečné! Když odtéká, tak jednou doteče a začnou kontra ;-) Tudíž zkušenost nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lamicka
10.5.13 11:56

Příspěvek upraven 18.09.15 v 17:10

• Citovat
  • Upravit
1998
10.5.13 12:02

@Lamicka presne tak, me plodovku pichali az na porodnim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
10.5.13 12:02

@Lamicka
tak tesne pred porodem ti asi je zbytecne. ale nekdo miva problem s unikajici plodovkou uz behem tehotenstvi. znama takhle jela do porodnice asi trikrat - ukazat vlozku, jestli to je plodovka nebo ne. neco na to nalili, rekli, ze neni a zase jela domu. tak pro tyhle pripady to je asi fajn, otestovat v klidu doma :nevim:
nevim teda na co to chce konkretne ona…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
10.5.13 12:03

Podle mě jsou to zbytečně vyhozený peníze, radši bych je investovala do kvalitní podprsenky ;) Když z kamarádky něco poteče, tak ať frčí do nemocnice, výtok snad pozná a pokud je to plodovka, tak i když jí odteče málo, tak bude odtýkat průběžně pořád, je to teplý a má pocit, že se počůrala (teda alespoń moje zkušenost) a ať nepočítá s tím, že po odtoku musí nutně přijít kontrakce, mě třeba přišli až po 6 hodinách po odtoku a byla to bolest, jak při menstruaci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
10.5.13 12:03
@Lamicka píše:
@Lada84 ted to nemyslim zle, ale prijde mi to prehnane :) kdyz bude problem a plodovka zacne odtekat predcasne, tak stejne bude zena muset do nemocnice. kdyz bude mit pred porodem, tak to pozna. navic muze mit kontrakce a plodovka odtekat nemusi… takze nebude co testovat :)
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tterrezzkaa
10.5.13 12:06

Hlavně testy již nejsou v ČR k sehnání, už se k nám nedováží…taky jsem je sháněla a tohle mi bylo řečeno od dodavatele.

• Citovat
  • Upravit
2451
10.5.13 12:08

@Denpry @Lamicka No, tak zrovna ja jsem treba pripad, kdy jsem rodila ve 34tt a jela jsem do porodnice po odtoku (nedal se nepoznat). Ale rozhodne bych netvrdila, ze po odtoku prijdou kontrakce (jak u koho). Po trech dnech na ATB mi museli na jejich rozjeti dat oxytocin. Ona se boji, ze bude mit taky predcasnej (je pro to sledovana) a ze ten odtok nebude tak markantni. Nebyla by jedina, kdo by jezdil do porodky a zpatky nejisty, jestli jako je to ono, nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
10.5.13 12:09

@tterrezzkaa Tak to je novinka! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tterrezzkaa
10.5.13 12:12

http://www.zzm.cz/…l-sense.html
@Lada84 Sháněla jsem je cca před 4 měsícema. Nejenom přes lékárny, kde to ani neznali.
Tady máš dodavatele a už to má i napsaný na stránkách.

• Citovat
  • Upravit
2451
10.5.13 12:18

@tterrezzkaa Dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
10.5.13 12:20

Já si teda dovolím nesouhlasit, že je to nutně zbytečné. kolik ženských projezdí desítky kilometrů jen aby v porodnici ukázaly vložky, jestli už je to plodovka nebo jestli učurávají :lol: mě se to naštěstí nikdy nestalo a ani nejsem v pohodbné situaci, ale třeba při představě, že bych měla jet 30 km daleko do porodnice, 30 zpátky, shánět si odvoz, třeba hlídání pro starší děti a pak v porodnici zjistit, že to plodovka není, tak to radši dám to pětikilo…a že takových maminek, co to nepoznaly, je :nevim: každopádně jsem o ničem takovém nikdy neslyšela, ale jako úplná zbytečnost mě to nepřijde, jsou mnohem větší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.5.13 12:35

Ja jsem v prvnim tehotenstvi vysilovala, ze mi unika plodovka, byla jsem na vysetreni kvuli tomu 2×, pak jsem si vyzebrala v Podoli trosku temeswaryho (nebo tak nejak) cinidla a testovala se doma - no to bylo prokleti. Ono to cinidlo reaguje pouze na zmenu ph, takze reaguje i s vytokem a podle stravy i s moci. Furt pozitivni vysledky :-) No dobry, donosila jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
10.5.13 12:37

@El-Brno souhlasím s tebou. Určitě jsou situace, kdy to může být velmi přínosné. Já mám doktorku asi 10 minut autem a není problém k ní dojet, ale když někdo bydlí na vesnici, nebo daleko od doktora a třeba měl nějaké potíže s plodovou vodou v minulém těhu, tak to může být ku prospěchu. Ono zaplatit cestu do porodnice a zpět také na něco vyjde a toho času :roll: :roll: :cert:

A já při jednom těhotenství také měla mokro na vložce a tedy byla to plodová voda, ale pár kapiček, ani doktor pak nevěřil sestře, že ten test jí vyšel pozitivní na vodu. Nepoznala bych to, že je to plodová voda a kvuli infekci se to pak musí hlídat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí