Epidurál nebo Entonox?

1701
8.5.13 16:37

Epidurál nebo Entonox ?

Ahoj holky. 19.6. mám termín porodu a teď zvažuju, do čeho jít. Máte zkušenosti? Epidurál nebo Entonox (vdechování)? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6836
8.5.13 16:41

Měla jsem epidurál a luxus :palec: Bolest hned zmizela a bylo mi, jako bych ani nerodila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
8.5.13 16:44

@Tereza1986 nu já jsem rozhodnutá taky pro epi, bez něj prostě nerodim!! :D ale teď jsem si přečetla, že nabízí i možnost toho entonoxu, tak by mě zajímalo, kdo s tim má jaký zkušenosti. Jinak jako taky jdu do epi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
8.5.13 16:46

To je to s tim epidurálem fakt takovej rozdíl? a v čem všem je to lepší než bez? já jsem teda ještě nerodila, ale abych do budoucna věděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
8.5.13 16:52
@Lonna píše:
nu já jsem rozhodnutá taky pro epi, bez něj prostě nerodim!! :D
:D To si radši moc nevsugerovávej, mně pořád tvrdili, že je na epidurál brzy a pak mi řekli, že už je pozdě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
8.5.13 17:11

@Hadí ocásek nu tak říkají, že s epi to tolik nebolí a v něktrých případech to může i urychlit porod. Samozřejmě to má i svoje rizika. Přečti si o tom na netu. Ale já nejsem žádnej hrdina a když mam tu možnost ulevit si od bolesti, tak proč ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
8.5.13 17:12

@meduzza nu tak když se epi nestihne, tak holt zatnu zuby, pěsti a vydržim to, ale když se nestihne, to bude znamenat, že to postupuje rychle, tudíž pohoda :) a když se to stihne, tak taky pohoda :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
8.5.13 17:16

Já určitě epi. doporučuju. S ním se mi hrozně ulevilo a do hodinky jsem porodila. Urychlilo mi to i porod a vůbec si nepamatuju žádnou bolest. Teď budu rodit podruhé a bojím se, že mi ho nepíchnou, protože rodím v jiné porodnici a tam ho moc dávat nechtějí :(

• Citovat
  • Upravit
26574
8.5.13 17:22

Při prvním jsem měla epi, bolest se zmírnila na cca hodinu, pak jsem rodila.
Druhý porod byl hodně rychlý, PA mi tvrdila, že epi nelze, že jsou všichni anesteziologové na salech.
Měla jsem entonox. Bolest nemírní, sfetuje tě(dítě neovlivní)a bolest pak nevnímáš tolik. Ale já měla pocit, že se neovládám, že to nemám pod kontrolou a ten pocit ve mne je ještě teď, nerada na to vzpomínám.
Ovšem po epidurálu u prvního jsem pak 6 dní tahala za sebou jednu nohu, zřejmě kombinace epi a starého zranění páteře. Říkala jsem si, že bych už epi nechtěla, ale když na to pak přišlo, tak jsem ho samozřejmě chtěla, bolest nenesu dobře :roll: Takže teď říkám, že bych entonox znovu nechtěla, ale je mi jasné, že kdyby nic jiného nebylo, tak bych ho chtěla. Ale snad to znovu nebudu muset řešit :mrgreen:

Příspěvek upraven 08.05.13 v 17:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
8.5.13 17:39

@jenny.fields hm, taky jsem slyšela, že je člověk po entonoxu pitomej. to bych asi nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
8.5.13 17:40

Já taky byla domluvená na epidurál, ale nakonec se k němu nedostalo. Rodila jsem přirozeně docela rychle (4 hod od první kontrakce) a na nějaký epidurál nebo jinou látku na bolest jsem si ani nevzpomněla, tedy já si nevzpomněla ani na přítele. Kdyby mi neřekli, že si ho mám zavolat tak by tam nebyl. Bolelo to, ale myslím, že vysekávaná osmička bolela víc. Třeba budeš mít taky tak pohodový porod a nebude třeba nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
8.5.13 17:57

Mě zub nikdy netrhali, ani nevrtali, tak si to nemam s čim spojit :nevim: tak snad no… moje mamina mě rodila 6 hodin a říkala že bez komplikací. Ale partnerovo mamina to měla nějaký ošklivý. 13 hod, komplikovanej porod a prý to jeden z nich málem nepřežil, tak snad já budu mít tu zlatou střední cestu a stihne se epi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
8.5.13 18:05

Ani jedno :pankac: jsem strašně ráda, že jsem to dala bez jakékoli chemie (krom vyvolávací tablety). Následků epi jsem se bála, kámoška má dodnes problémy, a to je už nějakých 5 měsíců od porodu. A PA mi říkala, že jsou matky, co si nechají napíchat co jde, pak necítí kontrakce, nespolupracují, tlačí blbě atd. a končí to vexem, kleštěma či císařem :nevim: ono úplně stačí se na to miminko těšit a být pozitivní a hormony se vyplaví samy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
8.5.13 18:07

Podľa mňa s epidurálom sa nedá nič porovnať..akékoľvek uľavenie od bolesti je len kúsok toho, čo poskytne epidurál - t. j.žiadna bolesť :palec: Ja som 3× rodila normálne, bola to hrozná bolesť a 4.krát s epi a to sa nedá zrovnať, NIČ ma nebolelo! Keď sa aj začínala bolesť vracať, doplnili mi tú „dávku“ a zase to prešlo. Akurát pri tlačení mi museli pomôcť zvonom, ale aj tak to bolo rýchlo a v pohode :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
8.5.13 18:09

.

Příspěvek upraven 27.01.14 v 17:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...