Epidurál nebo Entonox?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3678
8.5.13 18:10

Ja jsem mela epidural, ale popravde mi pomohl jen castecne. Mela jsem takove bolesti, ze jsem alespon na dve hodinky byla v klidu, ale po odezneni se mi zdalo, ze bolest je intenzivnejsi. Jinak ja mela porod vyvolavany, takze i to u me hralo roli. Nicmene mi nabizeli i vdechovani, ale to mi doktor rikal, ze budu spis takova „sjeta“ a ja chtela maximalne vnimat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
8.5.13 18:21

@tamata ale to jo, já se bavím o průběhu, kdy to je normalka. Já to měla rychlý, ale kontrakce po 2 minutách od 11 do 16, pak jsem mohla tlačit, tak to bylo lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
8.5.13 18:22

.

Příspěvek upraven 27.01.14 v 17:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
8.5.13 18:26
@tamata píše:
Já s tímhle jela do porodnice a po 13 hodinách pořád stejný. A co jsem tu četla, tak to si ještě nemám na co stěžovat :mrgreen: Tak jsem to myslela :palec:

No tak po 13ti hodinách bych si udělala císař sama nebo skočila ventilačkou z okna. Ono je ta bolest i vnímání u každýho asi individuální, ale mně se třeba kroutily palce na nohách, můj z toho měl strašnou prdel… Ale já fakt zkoušela to co radila pa na kurzu o porodu. Myslet a těšit se na mimino, snažit se být aktivní, chodit, houpat se v bocích a tak. Akorát mě teda mrzí, že mi aspoň nepráskla voda sama, to jsem chtěla zažít ten pocit, jaký to je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
8.5.13 18:29

@Seizdra Jo, ta prásknutá voda nás mrzela všechny, přály jsme ti to zažít :kytka: :mrgreen:
Mír a slunce v duší :hug: :hug: :hug:
A zapni někdy komp, počebuju ikonku :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
8.5.13 18:31
@Seizdra píše:
Ani jedno :pankac: jsem strašně ráda, že jsem to dala bez jakékoli chemie (krom vyvolávací tablety). Následků epi jsem se bála, kámoška má dodnes problémy, a to je už nějakých 5 měsíců od porodu. A PA mi říkala, že jsou matky, co si nechají napíchat co jde, pak necítí kontrakce, nespolupracují, tlačí blbě atd. a končí to vexem, kleštěma či císařem :nevim: ono úplně stačí se na to miminko těšit a být pozitivní a hormony se vyplaví samy

Tak to budu já :lol: Měla jsem vyvolávanej, epidural jsem si nechala dát a kontrakce necítila. Musela jsem se hodně soustředit, abych věděla kdy tlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
8.5.13 18:35
@Tereza1986 píše:
Tak to budu já :lol: Měla jsem vyvolávanej, epidural jsem si nechala dát a kontrakce necítila. Musela jsem se hodně soustředit, abych věděla kdy tlačit.

No mně to právě říkala ta, co mě rodila. Že ty kontrakce pak nemusí být cítit jak je potřeba a ženská netlačí jakoby nohama k sobě, ale od sebe. No prostě blbě. Každopádně já mít trpět víc než 10 hodin, jdu do něj taky, to zas nejsem blázen, už tak jsem občas říkala chlapovi, že bych si nejradši něco nechala dát, ale když se zeptal, jestli má říct pa, tak jsem řekla, že ne :lol: ale zpětně jsem fakt ráda, že jsem to zvládla bez toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
8.5.13 18:36
@Lonna píše:
Mě zub nikdy netrhali, ani nevrtali, tak si to nemam s čim spojit :nevim: tak snad no… moje mamina mě rodila 6 hodin a říkala že bez komplikací. Ale partnerovo mamina to měla nějaký ošklivý. 13 hod, komplikovanej porod a prý to jeden z nich málem nepřežil, tak snad já budu mít tu zlatou střední cestu a stihne se epi :)

Moje porodní bolesti=tlak na konečník. Představ si, že zadržuješ průjem :lol: Neznám poslíčky ani kontrakce po nějakých minutách. Já měla jen tlak na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
8.5.13 18:43
@Seizdra píše:
No mně to právě říkala ta, co mě rodila. Že ty kontrakce pak nemusí být cítit jak je potřeba a ženská netlačí jakoby nohama k sobě, ale od sebe. No prostě blbě. Každopádně já mít trpět víc než 10 hodin, jdu do něj taky, to zas nejsem blázen, už tak jsem občas říkala chlapovi, že bych si nejradši něco nechala dát, ale když se zeptal, jestli má říct pa, tak jsem řekla, že ne :lol: ale zpětně jsem fakt ráda, že jsem to zvládla bez toho

Kdybych měla bolesti jaký jsem měla, když mi ho píchali, tak by to bylo ok, ale já se bála, že je to jenom začátek a že bude hůř. Navíc mi říkali, že jako prvorodička tam můžu být spoustu hodin.Pak jsem se jenom strachovala, jestli mají dost materiálu do tý doby, než malýho vytlačím :lol: Já měla skvělý personál, vysvětlovali mi i tlačení :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
8.5.13 18:53

Já jsem neměla ani jedno a taky jsem v pohodě porodila. Entonox jsem chtěla, ale nestihlo se to. Kamarádka ho ovšem měla a říkala, že jí to vůbec nepomohlo. V porodnici kde jsem rodila epidural taky moc dávat nechtějí. Ovšem někde jsem slyšela, že když ti po epiduralu prakticky vymizí kontrakce, tak potom nevíš kdy máš přesně tlačit. Nám teda na přednášce v porodnici staniční říkala, že s epiduralem jim maminky špatně tlačí, takže proto ho moc nedávají..každopádně já bych si epidural teda rozmyslela, nese to s sebou určité riziko. Já jsem teď na sebe zpětně pyšná, že jsem to dala bez všeho.. Ale pokud ti to samozřejmě pomůže, rozhodně to neodsuzuji..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
8.5.13 19:07

@Lonna dej si oboje, pokud to bude trvat víc jak dvě hodiny :mrgreen: bolí to jak sv. iňa :roll: kdybych měla jít rodit znova, tak si nechám epidurál píchat od 8 měsíce, pro jistotu ;) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13073
8.5.13 19:07
@Jasněnkaa píše:
@Lonna dej si oboje, pokud to bude trvat víc jak dvě hodiny :mrgreen: bolí to jak sv. iňa :roll: kdybych měla jít rodit znova, tak si nechám epidurál píchat od 8 měsíce, pro jistotu ;) :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Luciak82
8.5.13 19:44

Neměla jsem ani jedno. Epidurál jsem nechtěla, představa, že mi něco píchají do páteře byla pro mne horší, než představa bolesti během porodu. Ohledně Entonoxu, o tom jsem slyšela, ale nevím a neznám nikoho, kdo by jej zkoušel.

• Citovat
  • Upravit
131
8.5.13 20:23

@Lonna Ahoj, tak já sice nemam zkušenost ani s jedním přímo při porodu, ale při komplikaci, která následovala ihned po porodu mi dali dýchnout(ale že jim to sakra trvalo :zed: :pocitac: )…No jako nevim jestli jsem to s tim vdechováním nepřehnala, ale byla jsem uplně totálně sjetá. Od té šílené bolesti to teda pomohlo (na tu chvíli než mě stejně uspali kvůli revizi), ale byla jsem docela slušně mimo a dost „happy“. Pak jsem si vzpomněla na to, že mi to na příjmu nabízeli k porodu (epi nedávají), takže jsem byla zpětně teda fakt ráda, že jsem do toho nešla. Asi by mi řekli tlačte, a já bych se začala řechtat jak šílená a nebyla schopná ničeho :lol:
Tak přeji rychlý a pohodový porod, ono stejně na tu bolest částečně zapomeneš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3648
8.5.13 20:25

U prvniho mi epi doporucila dr, porod nepostupoval a kontrakce po 1-2 min. Za 2 hod jsem sla rodit. Ale je fakt, ze jsem poradne necitila kontrakce ani jak se mimi tlaci ven, tak jsem tlacila blbe. U druhyho jsem epi nestila, tak jsem parkrat dychla entonoxu, ten se mnou nic nedelal, tak jsem pak pri nejake kontrakci tu hadici zahodila a radeji jsem drtila postel a manzelovu ruku. A musim rict, ze druhy porod se mi libil vic, i kdyz to bolelo jak svi… a dokonce jsem si i zakricela (to jsem u prvniho vubec nechapala proc u porodu nekdo krici :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí