Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
29 ale tam jsem se dostala až den před porodem, ze začátku mi to nešlo vůbec. Nástřih žádný.
Koukni na tuto diskuzi - tam máš kupu názorů a pěkně přehledně ![]()
@kaspluc a začínala jsi cvičit dost brzo? Já u prvního začínala na 5cm a končila nějak na 9..u druhého jsem začínala rovnou na 7 a končila za 10..nebylo to ani tím, že bych se od prvního porodu nějak zvětšila, ale spíš jsem měla v sebe větší důvěru, nebála jsem se hned zpočátku nafuoknout na víc. Ale jako i těch 6-8cm jsem cítila solidně, pak mezi 9 a 10 byla krize, to jsem byla tři dny na stejném číslu a pak se to zas posunulo. Rodila jsem o 9dní dřív, takže dobře že jsem začala včas, i když jsem začínala na dobrém čísle.
Záleží taky jak cvičíš..já zásadně v kleče, a s lubrikantem..prodýchávat když je Epino uvnitř a pak pomalinku nechat procházet balonek ven. V podstatě je to stejné jako u porodu.
@andelka83 Tak já cvičím už tak měsíc…ale nehnu se ze 7
…cvičím v leže…aha…v kleče je to lepší?
@kaspluc rozhodně…já poprvé taky cvičila v polosedě teda a podruhé už zásadně v kleče a je to mnohem lepší. Však je dobré takhle i rodit. ![]()
Ahojky holky, chci se zeptat, jak jste nakonec dopadly u porodu s epinem? Ja si ho poridila a zatim se donutila cvicit 4×. Poprve jsem nafoukla (asi jsem si napoprve dost nalozila) a kdyz jsem ho vytahovala malem jsem se po..
takova bolest, ze jsem si rikala, ze se potrham jeste pred porodem!
takze jsem ufoukla, vyndala a na podruhe se musela hodne premlouvat.. Opravdu jsem de polekala, ze jsem neco podelala. Zadnou sablonu jsem v balicku nemela, tak merim krejcovskym metrem. Jsem na 19cm obvod (6,5cm), ale priznam se, ze si nedokazu predstavit, ze to pujde jeste vic??! ![]()
Prosim poradte nejake figly jak na to.. Balonek zavadim vleze, jsem po operaci kolene, takze na kolenou me to dost boli.
Rodila jsem dvakrat. Nakoupeny malinik i lnene seminko zustalo bez povsimnuti stejne jako plejicek na masaz hraze. A u obou porodu jsem se natrhla na jeden steh, coz fakt nic neni a zadne negativni nasledky nejsou. Na balonek bych se vyprdla.
@Alickaaa
Já žádný balonek nepoužívala, syn měl 4 kila a 54 cm a porodila jsem ho v pohodě.. Podle mě je zbytečný se tahle drásat dopředu. Kamoška měla značně menší miminko, s balonkem cvičila a stejnak jí to bylo nakonec prd platný..
Tak ja uz se pro nej rozhodla. Byla to nemala financni investice, takze to chci vyzkouset. Ohlasy a reference jsou na to vyborne. Nechci to nechavat nahode, jestli budu mit u porodu stesti. Podle me stesti preje pripravenym ![]()
@Alickaaa rodila jsem dvakrat s epinem a zadne zraneni a zadny nastrih…napoctvrte je 19 prumer nahodou dobry!!!
mě to taky neslo hned, nekdy jsem si udelala den pauzu, ale vic jak den neni moc dobry. Hlavne pomalu, nespechat, behem cviceni zkouset pomalu prifukovat, zkouset ruzne prumery. Hlavne se uvolnit a nikam se nehonit ![]()
@balestra to je teda rada. Ona uz ho ma koupenej a cvici, proc by nepokracovala ![]()
@Alickaaa Tak ja znam z porodky plno rodicek, kterym to pomohlo. Ja bohuzel nakonec cisar, mala se zacuckala do pupecniku. Jinak jsem cvicila tak, ze jsem se mazla slunecnicpvym olejem z lekarny. Na plnou velikost jsem to ale nedala nkdy…
@Alickaaa píše:
Tak ja uz se pro nej rozhodla. Byla to nemala financni investice, takze to chci vyzkouset. Ohlasy a reference jsou na to vyborne. Nechci to nechavat nahode, jestli budu mit u porodu stesti. Podle me stesti preje pripravenym
ja jsem taky za ![]()
me se podruhe do cviceni moc nechtelo a sice dobry, ale pri porodu to bylo podle mne trochu znat.
jde hlavne i o to, zvyknout si na ten tlak, prodychavat bolest…
v mem okoli pomohlo epino skoro vsem.
@Alickaaa píše:
Tak ja uz se pro nej rozhodla. Byla to nemala financni investice, takze to chci vyzkouset. Ohlasy a reference jsou na to vyborne. Nechci to nechavat nahode, jestli budu mit u porodu stesti. Podle me stesti preje pripravenym
Připravovat se můžeš jak chceš a pak může být všechno jinak.. porod není písemka:-) Nicméně proč to nezkusit.. Přeji, ať to má úspěch ![]()
@Alickaaa píše:
Presne tak. To, ze se pptom porod semele jinak, tp uz se neda nic delat, ale priprava pomuze i hlave. Jinak neverim, ze bych zvladla 27h v porodnim boxu bez jedineho leku…mela jsem to v hlave. Mne hodne pomohla joga, naucila jsem se tam vypnout se, hodit se offline, to mi pomohlo.