Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Začala jsem cvičit 3 týdny před porodem (poslední týden jsem cvičila 2× denně). Nacvičila jsem na 25 cm (obvod balonku měřený kr. metrem). Dál jsem se prostě nemohla dostat… No a porodila jsem miminko s obvodem hlavy 35 cm bez nástřihu a jediného poranění. Hodně mi pomohla porodní asistentka, která při porodu masírovala a roztahovala hráz.
Holky, oživuje diskuzi. Poraďte mi, prosim, jsem asi uplne blba
koupila jsem si epi-no balonek. Cvičim dva dny a z návodu ani na netu jsem se proste nikde nedocetla na kolik nafouknuti je kolik cm!? Ve všech příspěvcích vsichni píšou automaticky o centimetrech, tak jsem asi první blb, kdo se na to ptá
je to jedno nafouknuti = jeden cm? Nebo? Díky za odpovědi.
@Šťopík nevím epi no jsem nepoužívala ale v příspěvku nad vámi paní píše že měřila krejčovský metrem
@Šťopík Cvičila jsem s Aniballem, tam byl metr přiložený, ale myslím, že klasický krejčovský bude úplně vyhovovat
Ono se to nedá říct obecně, kolik stisků, kolik centimetrů, protože každá mačká jinak (možná i každá pumpička) a rozdíly jsou opravdu výrazné. Časem si to dokážeš odhadnout, řiď se ale hlavně pocitem a nejdi přes bolest. Centimetry budou přibývat tak jako tak, i když chápu… ten pocit vítězství za každý milimetřík ![]()