Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@offi Ahoj, tak můj syn s porodní váhou 4 kg měl v 7 měsících 10 kg a 76 cm. Tlustý nebyl, jen je prostě obrovský. Přibývání váhy se zpomalilo kolem 10 měsíce, kdy začal lézt po 4 a teď v roku má 12 kg a 83 cm (oblečení kupuji 18-24 měsíců
).
Takže si z toho nic nedělej… Já ti přesně rozumím, jak tě poznámky okolí trápí, mám to taky tak. Teď jsem se nedávno přistihla, jak jsem psala známým, že nemám odpoledne čas i když jsme byli doma
Neřeší se nic jiného než: ježiš ten je obrovskej, to je medvěd oproti té mé, po kom to má (mám tak 55kg), čím ho krmíš atd atd ![]()
A co už dělá? pokud přibírá a roste do výšky, tak dokud to nemůže moc vyběhat, tak by to asi taky moc neřešila…když to děcko od kamarádky ty vyšetření mělo, přišli na něco? pomohlo to nečemu? jinak mi taky chvílema přišlo, že naše je po mamince a přibírá ze vzduchu, ale to spíš, že má ve zvyku držet půsty občas… a teď jsem viděla o dva tři týdny staršího chlapečka než je naše a naše má 6,5 kg, on měl 10 v 5ti měsících…
Neblazni, krasny kluk.
Foto davat nebudu, ale dcera teda byla jak reklama na Michelline ![]()
Vyrostou z toho!
@offi na lidi kašli, teď mě zastavila sousedka, že je malého kus, že to je buřt a co s tím budeme dělat… No a malý má v 9 měsících 74 cm a nemá ani 8,5 kg… Je pravda, že teď hodně přibral, ale on to potřeboval, takže vykrmujeme neslazenýma kašema. Lidi nemají odhad a ani soudnost.
Pro svůj klid bych se objednala na konzultaci k jiné doktorce, na to máš nárok.
Maminky moc děkuji, uklidnili jste mě. Mě nejde tak o to, že je tlustý, ale o to zda v tom není nějaký zdravotní problém, ale když tu čtu některé příběhy, tak si myslím, že opravdu nejsme nějaký extrém. Já neměla moc čas si s ní psát, bylo to večer, takže vím jen, že ji hnaly na vyšetření ŠZ a musí držet dietu a nesmí nic sladkého. Co se týče doktorky, tak tu budu v nejbližší době měnit, protože s ní mám víc problému. Je to lempl, který nic neřeší, všechno je pro ní normální, když jsem žádala o žádanku na vyšetření, vysmala se mi a odmítla mi jí dát. Teď zjišťuji na doporučení kam ho mám přihlásit a zda to udělat hned nebo až dokončíme očkování, on měl odklad, tak jsme teprve v polovině.