Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@fragola píše:
Naši 3 nejstarší kluci takhle podobně přibývali. V roce měli cca 13kg. Teď jsou to kluci tak akorátDvojčata jsou na tom podobně v 8m - 11kg a 10,25kg (por. váha 3050 a 2650g). Plně na UM, že by se nějak přežírali, nemůžu říct. MUDr. s tím nemá absolutně žádný problém. Ono to přibývání letí teď, pak se to zastaví. Osobně bych se neplašila
Souhlasím, pokud jinak syna nic netrápí, tak bych to taky nijak neřešila a počkala do roka, až začne chodit a sama uvidíš jak bude přibývat na váze pak, starší kluk měl taky v roce 12,5 kg a teď je úplně normální.
@offi
tak fakt neji moc. to moje obe deti v tom veku jedny 7×denne a doktor me plasil, ze syn je podvyziveny, jak byl hubeny ![]()
doktorky se zeptej. pokud se jen zacne smat, tak se zeptej znova, rekni, ze te to trapi, ze ji malo a hodne pribyva. nemyslim si, ze by mel problem, ale proste to prober, uvidis, co ti rekne. preci jen doktorky tech deti za svuj zivot videly mraky, my mame nekdy zkresleny pohled z toho maleho vzorku, co mame kolem sebe (deti kamaradek a v rodine).
@offi krásnej je.. to náš má michelinské tvary tedy mnohem horší
Jinak jak už psaly holky - čim víc se bude hýbat, tím míň bude přibírat
max bych mu nechala dělat testy z krve - ale já se znam, nechtěla bych ho mučit..
@Inam Ok, tak já tomu ještě dám čas a zkusím se uklidnit. To víte, ja jsem strašný plašan, je to mé první dítě, vymodlené po několika potratech, tak nechci nic zanedbat aby neměl pak zdravotní problémy jako mám já.
@offi Kouknu a vidím - úplně normální krásné mimčo
Náš Kubík je proti němu soudeček
MUDr. se pro klid duše zeptej, pokud tě to trápí (a nenechala bych se plašti kamarádkou). Já mám za to, že naše MUDr. je hodně pečlivá a radši pošle zbytečně, když se jí něco nezdá, ale jak jsem psala, tohle opravdu neřeší ![]()
@fragola mě taky nepříjde až tak moc tlustý, ale celkově obří, ale kamkoliv jdu, tak hned "jé, to je pořádný buřtík " a to včetně všech doktorů kam příjdu.
Malej má ve 4m 70 cm a 7 kg, já myslím že pokud přibírá na tloušťku tak to zas tak nevadí, tak malá mimča stejně dietu nemůžou. Do půl roka je běžné že přibírá kilo za měsíc, pak se to trochu zpomaluje. ale kamarádky malej přibírá kilo furt, ale to už je v 8m doktorka moc nepochválila, ale na vyšetření je teda nehnala, jen naznačila že hodně jí
Myslím že mudr by posílala na vyšetření spíš kdyby nějak hrozně rychle rostl, ale 74 zas není tak moc, to maj některé větší děti v naší listopadové skupině už teď ![]()
@Hanka_S_V opravdu? ty jo, tak to v naší skupince ještě nedávno nikdo neměl snad ani 70cm, jen my, ale nás tam moc není snad ani né 10,takže to není až tak s kým srovnávat.
Můj kluk měl v necelých 4 měsících 8960g… to jsem přestala kojit! Byla to neschopnost ukojit to dítě ve dne v noci. V půl roce měl 10kg. Byl obří. Nikdy jsem to neřešila. Teď bude slavit 3 narozeniny. Je vysoký oproti ostatním dětem stejného věku. Váží i víc, ale zas na tu výšku je to v pořádku. Řekla bych, že je hubenější než tlustší. Já se s naší doktorkou vždycky jeho zevnějšku zasmála. Říkala, že jsme rekordmani v její databázi pacientů
Sama mi říkala, ať to neřeším, že z toho vyroste.
@offi píše:
@Inam Ok, tak já tomu ještě dám čas a zkusím se uklidnit. To víte, ja jsem strašný plašan, je to mé první dítě, vymodlené po několika potratech, tak nechci nic zanedbat aby neměl pak zdravotní problémy jako mám já.
Tak se doktorce svěř, ona neví čím jsi si prošla, než se vám malý narodil a určitě pochopí i tvojí obavu o něj. Třeba mu i pro tvůj klid udělá krevní testy. Určitě bych na doktorku nešla nějak tvrdě, jen si s ní v klidu popovídala. Napiš, co ti doktorka řekla a jak jste se domluvily. ![]()
@offi píše:
@fragola mě taky nepříjde až tak moc tlustý, ale celkově obří, ale kamkoliv jdu, tak hned "jé, to je pořádný buřtík " a to včetně všech doktorů kam příjdu.
Na lidi se vykašli. Ať si plácají co chtějí, to svědčí o jejich inteligenci.
Moje dcera se narodila s váhou 3170 g a 49 cm a teď má v 6. měsících přes 9 kg a 70 cm a i když ze srandy říkáme, že je basťouš, tak mě nikdy nenapadlo řešit, že je tlustá
Na období „jsem tlustá“ má ještě několik let čas ![]()
Moje mladší měla při narození 3,6 kg a ve 3 měsících 9,335 kg. Plně kojená. V pul roce cca 11, v roce skoro 15. Ona je teda i vysoká. Teď jí je rok a pul a je vidět, že hubne. Jediné, v čem jsem jí omezila, tak nikdy neměla kaše ani sladké přesnídávky (starší to nechtěla jíst, mladší jsem to ani nezkoušela dávat) - mimochodem starší taky byla tlustá jak prasátko a teď je hubeňour. Neřešila bych to.
Příspěvek upraven 15.04.15 v 09:25
Taky bych to neřešila, vycházela bych z toho, že syn je spokojené mimo. Nárůst je individuální, nemá smysl porovnávat. Navíc bych rozhodně počkala, ten nárůst se teď dost zpomalí. Syn narozen 3,2 kg, měl v 8 měsících 9,2 kg a v roce 10,2 kg, v 1,5 roce 12 kg a ve 3 letech 14,5 kg. Nestresuj se tím.
Syn má 4,5 měsíce váží něco přes 8 kg (měří kolem 65 cm).. Já bych se nebála. A nebo pokud ti to nedá, zkusila bych se informovat u jiného lékaře. Lepší když ti dva řeknou, že je vše tak, jak má být, než spoléhat na jednu dr. ![]()