Velké miminko, problém?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2976
15.4.15 07:18

Velké miminko ,problém ?

Ahojte maminky,
mám takovej problém, že můj syn v 7 měsících má 11 kg, narodil se s porodní váhou 3700g a každý měsíc nabíral přes 1kg, teď naposledy 800g. Všude kde se kouknu do knížek píšou, že se rychlí nárust má řešit, ale jeho dokotrka se mu akorát směje, že je tlustý. Včera mě kamarádka psala, zda to doktorka řeší, když jsem jí řekla, že né, že se tomu jen směje, ona mi řekla, že mám změnit doktorku, protože ona měla stejný problém, malá jí taky strašně rostla a doktorka je hnala na všechny možný vyšetření aby se zjistilo proč. Byla bych klidnější kdyby to měl po kom zdědit, ale oba jsme s partnerem hubení i jako miminka, malej se nepřejídá, nesní ani to co by mělo sníst půlroční dítě, nedávám mu kaše které jsou přeslazené, je jen na mléku, MZ a ovo příkrmech (ovocný jsem začala dávat tento týden) a aktivní je taky dost. Prosím, jak jste řešily tuto situaci? Zítra jdu k doktorce na očkování a chci jí dát pořádnou čočku, už mě vážně štve, ona na každý problém řiká, že je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
15.4.15 07:21

@offi z tohoto nechápu - kojený či na um? U kojeného a pak přikrmovaného bych to též neřešila, u dítěte na um asi ano :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
15.4.15 07:24

Můj bratr mel ve 4m 9980 g :mrgreen: a ted je jak vyzle :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
15.4.15 07:24

@martina.se od narození na Um.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.4.15 07:26

@offi tak to bych potom řešila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346

On jiz ted bude pribirat min.. Dcera tez ze zacatku mela cca 1kg/mesic.. Od tech 8m se hodne zpomalilo a v roce mela pres 11kg.
Zmin dr, ze te to trapi, zda je bse v poradku.
Jinak deti z te miminkovske tloustky vyrostou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976

@Noelie2726 opravdu? :-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
15.4.15 07:29
@offi píše:
@Noelie2726 opravdu? :-o

Opravdu ;) ted je jak lunt a zere jak čuně :mrgreen: doktorka ho jen poslala na vyšetření ale byl zdraví, nic mu nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
15.4.15 07:32

@MV313 Ta kamarádky holka z toho nevyrostla, na 3 letech má 24 kg v roce měla 15 kg, ale spolužačka je taky kus ženský, ale já mám 42 kg a nikdy jsem tlustá nebyla ani partner. No tak ta se mi zase vytlemí do ksichtu, jako vždy, když jsem jí řekla o nějakém problému. chci změnit doktorku, ale nevím kam, neznám to tu, jsem tu nová tak hledám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
15.4.15 07:34

@Noelie2726 tak s tím žraním to máme s partnerem stejné, taky nemůžeme přibrat, já teda teď nejím moc ze zdravotních důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.4.15 07:39

@offi
42kg? to je na hranici preziti, ne? jak to dite uneses?

jinak 11kg v 7m je hodne. jake UM davas? a kolik a kolikrat denne pije? pije v noci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
15.4.15 07:41

To dáváš Sunar ne? Jako není to zas takový extrém :-) ale vezmi si žádanku k odborníkovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
15.4.15 07:47

@Ali-Ali @JaneDoe od narození je na Nutrilonu jí 5× denně tento týden jsem už začala dávat příkrm bez mléka, takže mléko má 3× a nevypije mi celou dávku 210ml. ve 20h chodí spát a spí do 6 hodin už od 3 měsíců. No tak já jsem celej život dost hubená po mámě a ještě se k tomu přidala celiakie a štítná žláza, takže pro mě to je normální stav i když po porodu jsem dost zhubla a můj zdravotní stav se zhoršil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.4.15 07:52

Naši 3 nejstarší kluci takhle podobně přibývali. V roce měli cca 13kg. Teď jsou to kluci tak akorát :D Dvojčata jsou na tom podobně v 8m - 11kg a 10,25kg (por. váha 3050 a 2650g). Plně na UM, že by se nějak přežírali, nemůžu říct. MUDr. s tím nemá absolutně žádný problém. Ono to přibývání letí teď, pak se to zastaví. Osobně bych se neplašila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
15.4.15 07:59

@fragola Tak mě se nezdá, že by byl strašně buřtí, protože on je dost i velký má 74cm, což je na 7 měsíců taky dost teda aspoň podle tabulek a v porovnání s miminkama z mé srpnové skupiny(vím, že nemohu srovnávat děti, ale když je dítě o měsíc starší a říkají o něm, že je to cvalda a nemá zdaleka co my… ). Mám ale doktorku které nedůvěřuji a pak mi psala ta kamarádka, tak mě dost vyděsila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí