Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, omlouvám se za fotku, ale asi dva měsíce mi hodně padají vlasy. Toto je pokaždé po mytí hlavy, a přes den padají cca po 10. Léčím se se štítnou žlázou, na kontrolu jdu v listopadu a samozřejmě to řeknu. Je tohle ještě normální? Kdo s tím máte zkušenosti, pomohlo vám něco? Děkuji.
@Anonymní píše: Více
Takové množství mi padá už cca 2 roky (z celkem 6 let, co mám problémy s padáním)
Bohužel ale nic extra nepomáhá a to nemám problémy problémy ani se žlázou, ale s pokožkou hlavy, nic
Vyzkoušela jsem snad všechno…od různých vitamínů, doplňků stravy, přes kosmetiku, séra, tonika až po vlasovou mezoterapii (ta jediná mi pomohla na růst nových vlásků a zatím musím zaklepat, že vlasy podrůstají
)
Nic nedáš za to, když si koupíš nějaký doplněk stravy, dobré jsou vitamíny na vlasy z DM asi za 70,–
a třeba nějaké to tonikum na podporu růstu, nejlépe rozmarýnové ![]()
Nelze od toho čekat extra zázraky, kor když máš problémy se žlázou, ale jako nějaká podpůrná péče je to fajn ![]()
@Anonymní píše: Více
Záleží jak často si myjete hlavu. Pokud jednou do týdne, je to na podzim ok množství. Pokud každý den nebo obden, je to trochu moc… Naa jaře a na podzim je totiž poměrně normální, že víc padají vlasy. Já to obvykle řeším doplněním vitamínů a minerálů. A zábaly z ricinového oleje. Ale ten nesedne každému. Obvykle se to tak do týdne zlepší… Já ovšem nemám problémy se štítnou žlázou, které na to můžou mít vliv. Jelikož hormony vcelku ovlivňují množství vlasů, tak to může být tím… Ale v úvahu přichází i stres, špatný jídelníček, prozatím neodhalená nemoc… Je toho zkrátka hodně a chtělo by to asi řešit s lékařem.
Ahoj, měla jsem podobný problém, vlasy mi padaly hrozně moc, hlavně v období stresu. Také jsem si nechala udělat krevní testy, které nic zvláštního neukázaly. Co mi ale opravdu pomohlo, bylo zařazení malého množství zinku do stravy (nebo jako doplněk). Zinek podporuje růst vlasů a zdraví pokožky.
Kromě toho mi skvěle pomohl i přípravek Rogaine (Minoxidil). Tento lék stimuluje vlasové folikuly, což vede k obnovení růstu vlasů. Klíčem k úspěchu je používat kvalitní Rogaine (Minoxidil) od ověřených výrobců a aplikovat ho podle návodu – pravidelně a dlouhodobě. Na výsledky jsem čekala několik měsíců, ale rozdíl je opravdu znatelný. Pokud zvažujete jeho použití, rozhodně ho doporučuji, jen nezapomeňte být trpěliví! 😊
Ahoj, mam stejný problém, za jak dlouho ti zabral ten Biosil?