Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Tvůj přítel je asi technický ignorant, a to nemyslím jako urážku. iPhone 17 je právě proto všude vyprodaný anebo aspoň donedávna byl, a i teď je to s dostupností všelijaké, že technicky se od iPhone 17 Pro moc neliší, ale cenově je to velký skok. V předchozích generacích tomu tak nebylo, ale nyní má iPhone 17 Pro smysl jenom pro skupinu lidí, která věci navíc oproti iPhone 17 fakt využije.
Já osobně bych si Pro mohl dovolit, ale nepůjdu do něj hlavně kvůli váze, v menší míře kvůli ceně. Momentálně mám iPhone 13 Mini, hlavně kvůli velikosti, ale již nějakou dobu uvažuji, že mírně větší by mi nevadil, a občas by byl vhodnější než Mini, ale až iPhone 17 mě oslovil natolik, že časem do něj asi půjdu.
Pokud se k tomu odhodláš, tak si myslím, že přítel Ti časem poděkuje, a pokud ne, tak toho technického ignoranta už můžeš brát jako nadávku.
![]()
@Anonymní píše: Ahoj, potřebovala bych poradit. Příští týden jsou Vánoce a já vždy na Vánoce, narozeniny chci dát příteli dárek co mu udělá opravdu radost. Pak mam velkou radost já. Už se mi párkrát povedlo ho překvapit, vždycky něčím co vím že si přeje a vůbec netušil že to dostane. Mohla to být dražší věc a nebo klidně jen oblíbeny kousek oblečení a také ponožky. Tento rok mam docela trable, už pro něj mám pár dárků, avšak tento rok jsme se domluvili, ostatně jako každý rok že si dáme zájezd do hor do itálie. Díky přítelovi jsme ovšem velmi dobře zabezpečení a tak vše co potřebujeme si koupíme sami. Takže na to že by si třeba přál něco rok na to nedochází. Přítel už nějakou dobu mluví o novém telefonu. Má teď 2,5 roku iphone 14 a chtěl by nový ale jelikož je i finančně gramotný tak to zas tak akutní není a radši si koupil nový počítač. Příští rok bysme chtěli na dovolenou do austrálie tak chce odkládat víc peněz bokem. No já jsem od něj dostala na narozeniny iphone 16 pro max a jsem maximálně spokojená. Jenže já ten telefon využívám fakt naplno, pracuji v podniku v restauraci kde každý den na ten telefon fotím, koukám na něj na seriály atd…. počítač ani nemám, vše mám na mobilu. Dneska jsem to téma nakousla nenápadně a rikala jsem jak je ten telefon super že vydrží nabitý celý den. To u přítelova mobilu vím, že bohužel moc uz nevydrží. Zmínil se, že už by také chtěl nový ale že bůhví kdy si ho koupí že teď chce našetřit co nejvíce na tu austrálii a že by si koupil pouze PRO verzi. Chtěla jsem mu ten telefon koupit jenže jediná pro verze nova je momentálně 17 pro. Ta cena je šílená. Přemýšlela jsem pouze o té 17. která je o něco levnější ale přítel mi řekl že ty pro verze prý vydrží více let. Že prý jeho kamarád má 12 pro a vůbec se neseká po několika letech. Takže prý 17 by si nekoupil. No ja jsem ted nahlodaná když mě takhle neco napadne tak se toho nemůžu pustit, spíš mě zajímá, zda někdo má zkušenosti s tím že by opravdu 17 byla tak horší? Přítel telefon má pouze na volání zprávy a koukání na reels …. na to mi přijdou tři foťáky celkem zbytečný …. Vím ze mam velké problémy ale co byste dělali vy? Koupil levnější verzi, dražší verzi nebo mam mu jít radši koupit ponožky? 😅
Tak já tu smolím svůj příspěvek, abych Ti poradil a Ty to nakonec smažeš?
![]()
@jege píše: Více
A přitom stačilo diskuzi přejmenovat na něco jako „Nevím, jaký vybrat telefon pro přítele“… ![]()
Já beru výběr dárku jako osobní věc s nápadem. Takže telefon, natož u bohatých lidí, mi přijde jako dárek totálně neoriginální, a vůbec nechápu, že se z toho někdo dospělý raduje. Za mě nuda největší ![]()
Přítel se evidentně upnul na tu Austrálii, takže já bych mu dala nějaký koš australských věcí, hudbu, filmy, klokaní maso na steak, rozplánované varianty výletů a toho, co chcete vidět apod.
A co tematický dárek, který v Austrálii využije? Mapu, cestovního průvodce, knížku, pohodlný boty? A balicí papír s klokanem…
Ne vážně. Mobil by si měl každý vybrat sám. Je to zbytečně drahý dárek, když šetříte.
Pokud ti vyloženě řekl, že chce 17 pro, tak mu rozhodně nekupuj jiný model. To by byl dost divný dárek.
Pokud je to pro tebe příliš peněz, tak nech koupi telefonu na nej a sama porid něco jiného
Ty nápad s darky k tématu Austrálie jsou super - pokud tedy skutečně pojedete a není to jen v rovině zbožného přání. Pokud chceš jít cestou elektroniky, tak co třeba nové Apple Watch?
„Přítel telefon má pouze na volání zprávy a koukání na reels …. na to mi přijdou tři foťáky celkem zbytečný …. Vím ze mam velké problémy ale co byste dělali vy?“
Já osobně bych koupil jeden telefon.
.
Příspěvek upraven 18.12.25 v 23:37