Velký dort

Anonymní
22.8.17 17:56

Velký dort

Ahoj holky,
předem se omlouvám, že píšu anonymně. Nepíšu nic citlivého, ale bude to překvapení a jeden nikdy neví, kdo si to tady přečte.
Je vás tu spousta, co pečete dorty. Taky se chystám jeden péct. Ale potřebuji s tím poradit. Měl by to být veeeliký dort. Chci, aby se na něj vešlo 100 svíček, takže fakt veliký. Třeba jste už některá takový dělala, tak bych i uvítala inspiraci. Dort nebude potahovaný. Líbí se mi takové ty nahé dorty, ale nevím, jestli by to v takové velikosti vypadalo dobře :nevim: No a hlavně, co řeším. Dort se asi bude muset převážet a do druhého dne někde uskladnit. Předpokládám, že do lednice se asi ani nevejde. Tak nějakou radu, jak se tohle řeší :nevim:
Budu vám moc vděčná za jakékoliv rady, postřehy, inspirace, fotky apod. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9947
22.8.17 18:06

Taky peču dorty ale jestliže chceš nějaký veliký tak bych si ho nechala upéct, a neřešila bych uskladnění ani nic podobného. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
22.8.17 18:11

Tak zas tak velký dort to být nemusí, já taťkovi nacpala 60 svíček na dort o průměru 25 cm a to jsem měla ty silné dortové svíčky o průměru 0,5 cm a myslím, že tak dalších 10-15 svíček by se vešlo, ale byl to pořádný fajrák. Jo a svíčky jsem bodala rovnou do dortu nebyly k nim takové ty plastové kalíšky. Teď jsem viděla i hodně tenounké dortové svíčky, v podstatě knot v troše parafínu, byly hodně elegantní. Ještě doporučuji na zapálení použít plynový krbový zapalovač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
22.8.17 18:15

A ještě doporučuji svíčky před dáním na dort zapálit a sfouknout, budou se pak rychleji zapalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí