Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn má taky velkou hlavu, doktor to neřeší, tak neřeším ani já. Při narození 35,5cm, ve dvou měsících 42 cm. On roste celkově docela rychle, ve třech měsících je větší o 13 cm. Velká hlava, velký mozek, třeba budou aspoň chytří. ![]()
No, vždyť teď jsi si odpověděla
Kdyby byl problém, tak to dr řeší ano, za A je správně ![]()
Já vím ale tak jsem z toho vyplašená…
Je mi divné že z tak malého percentilu se dostala až někde k 90 ![]()
@Anonymní píše:
Já vím ale tak jsem z toho vyplašená…Je mi divné že z tak malého percentilu se dostala až někde k 90
Neboj se, dr ví co dělá a nejjednoduší je, když jí zavoláš a zeptáš se.. Prostě tak..
No jo ale co bych jí řekla? “Viděla jste ty údaje hlavičky?”
Nechci působit jak hysterka a tak se spíš ptám na zkušenosti ostatních
@Anonymní píše:
No jo ale co bych jí řekla? “Viděla jste ty údaje hlavičky?”Nechci působit jak hysterka a tak se spíš ptám na zkušenosti ostatních
Neboj se, nebudeš za pitomce. Spoustu holek se ptá na všechno možný. A hlavně, ona ví, ona ti odpoví ![]()
Za zavolání nic nedáš, může ti odpovědět třeba jen sestra, nás poslala naše Dr nakonec na sono kvůli rychlému růstu hlavy, nic to ale nebylo. A měřila jsi ho doma sama, jestli se třeba i Dr trošku nesekla teď u měření?
Syn měl při narození 34 a v 6 týdnech 39 cm, řešila to sonem až v 8 měsícich, to měl 47,5 cm ale šlo o ten nárůst mezi kontrolama. Asi bych teda nevolala a zeptala se až příště
Syn 8 měsíců, 48 cm a s paní doktorkou jsme jen konstatovaly, že je to lebkoun… To mu zůstalo, jinak ok. Žádný korzet na lebku není, takže je zbytečné se stresovat…
V té průkazce dětské jsou na konci uvedené percentily na velikost hlavičky, takže si můžeš porovnat, jak moc je to v normě.
Mně zas dneska ale podle těchto standardů vyšlo, že má dcera úplně spodní hranici váhy ku délce v 10 měsících.
Pokud doktorka nic neříkala, tak bych byla v pohodě a kdyztak se zeptala na další kontrole. Jinak můj starší to měl podobně. On měl tedy horší porod, tlačení trvalo skoro 2 hodiny, nakonec ho tahali. Obvod hlavy měl 32,ale měl ji tedy dost natahlou
můj bratr, když došel do porodnice tak měl výbuch smíchu, že je jak šišoun a jestli mu to tak zůstane
takže v 8 týdnech měl hlavu 39 cm, ale normálního tvaru
takže mu ty cm dělal návrat do normálního tvaru. Ve 3 měsících měl 41cm. Mladší měl rychlý porod, hlavu jen trošku šiškatou a při porodu 35 cm, v 6 týdnech 39cm a teď 3 měsících 41 cm. Ale zase na délku roste rychle, teď má v těch 3 měsících 69 cm. U nás to lékařka neřešila a asi by to začala řešit az později. Takže klid a nestresuj ![]()
@thalasan Tedy, to mě vůbec nenapadlo ale je pravda že v 35tt mi gynekoložka řekla že dítě bude mít velkou hlavu. Když se potom narodila dcera s 32cm tak jsem si ťukala na čelo ale dcera měl velký poporodní nádor, hlavu hodně šišatou a do špičky
rychle se to spravilo, tak si říkám jestli to není tím.. ![]()
Zdravím
Nevím, zda jsem jen hysterka ale byla jsem s mimi na 6ti týdenní prohlídce a vše ok, zmeřili, prohlídli atd. Potom jsem ale v očkováku si všimla že jí vyrostla hlavička o 6 cm! celkově moc nevyrostla, je spíš drobnější ale mudr říkala že u ní jsou tyhle přirustky ok, že jí to stačí. No ale 6 cm mi přijde hrozně moc, ale prostě vůbec to nekomentovala a objednala nás za 3 týdny na dvouměsíční prohlídku. Prosím uklidněte mě, že to je třeb jen skokový narůst a teď už to bude v pohodě? Taky si říkám, že z porodnice máme napsáno 32cm oh při porodu ale ona má od té doby stále stejnou čepičku, dokonce jsem jí i jednu pletla a ani jedna ji neni nijak těsná tak nemohli se v porodnici přepsat? Nezdá se mi že bych 6cm nezaregistrovala alespoňa ne té čepici,…

Všichni mě uklidňují že kdyby byl problém tak to dr řeší
Díky