Velký strach z maturity

Anonymní
14.11.23 16:00

Velký strach z maturity

Ahoj, jsem v maturitním ročníku a na jaře mě čeká maturita. Mám neskutečný strach. Opravdu neskutečný. Pořád jsem nervózní, mám stažený žaludek, často třes a nevolnost. Bojím se, že to nedám, protože sice se špatně neučím, ale nejdou mi didaktické testy. Nějaké rady jak zvládat stres a učení? Jsem úplně na dně

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Duk.KV
14.11.23 16:02

Pokud je strach neskutečný, není skutečný.
Až se skutečným strachem se dá pracovat.

• Citovat
  • Upravit
32193
14.11.23 16:50

Nejdou ti testy? Vždyť abys prošla, stačí výsledek kolem 50 %, ne? Což je směšné. Bát se ti nepomůže…prostě je to zkouška, tak se uč a nějak to dopadne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.23 16:57

Ahoj, ničeho se neboj, není to tak těžké, jak to vypadá. Já se toho neskutečně bála a až jsem měla po ústních, tak jsem si říkala tyjo to bylo ono? To je jako vše? Doporučuju si didaktické testy dělat třeba ob dva dny a já měla koupené takové tabulky neboli přehledy české a anglické gramatiky a ty mi v průběhu studia na střední moc opravdu moc pomáhaly. Dají se koupit v papírnictví nebo v knihkupectví. Na angličtinu jsou ještě pak dobrá videa na YouTube. Knihy si ideálně vybrat, co by tě bavily a pokud máte možnost si to cvičné zkoušet na konzultacích, tak tam chodit si to zkoušet, protože já si třeba vytáhla knížku, co jsem si zkoušela rozebrat na konzultaci. Na stres být tebou, tak bych si koupila medunkovy čaj a nebo bylinkový čaj, který je ze směsi bylinek na stres. Ještě by měl být dobrý hořčík na stres. Pak je ještě fajn inhalační tyčinka proti stresu od Nobilis Tilia, ta obsahuje éterické oleje uvolňující. Hlavně se neuč moc dlouho, každý den něco. A otázky na ústní se uč průběžně, jinak z toho budeš mít guláš, když se to budeš vše učit naráz. Přeji hodně sil, štěstí a zdraví a úspěšné složení maturitních zkoušek. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
14.11.23 17:02

Se stresem a strachem se nauč bojovat. U dcery tedy neudělalo z 21 6, takže asi úplně tak směšné to není. Ale uč se, máš ještě čas. Hlavně pracuj na psychice, protože můžeš umět vše, ale nervozita umí taky své :kytka:
Držím palec, věřím že to dáš.

• Citovat
  • Upravit
654
14.11.23 18:00

A potrebujes to udelat na same jednicky? Jestli neplanujes vejsku, ktera o prijeti rozhoduje na zaklade vysvedceni, tak to muzes uplne v klidu prolezt se ctyrkama, nikdo se te na to nikdy ptat nebude :lol:

Memu synovi je 12 a jek tam ze zvedavosti si zkousel zkousel maturitni didaktak z matiky, a prosel. Samozrejme by nemel zrovna peknou znamku, ale proboha, prosel by, na nicem jinem nezalezi :lol: zvladnes to, uvidis, neni se ceho bat.

Jestli mas fakt nesnesitelny strach, urcite se neboj o tom nekomu rict, treba jestli mate skolniho psychologa nebo postaci i oblibena ucitelka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
3.12.23 16:52

Bojí se asi každý. Premiant i průměrný žák. Jenomže prostě tou maturitou konci studium na škole, kterou si člověk vybral sám. S tím se nic neudělá. Za nás vyučující poměrně pomáhali. Kantoři nemají zájem na tom, aby kdokoliv propadl. Maturita se za nás skládala z písemné a ústní části, to by člověk nesměl nic napsat a nic neříct, aby to neudělal. Zbytečně si připravuješ nadměrnou nervovou zátěž. Prostě to buď uděláš napoprvé nebo pak je možnost opravné zkoušky, za nás teda byla. Věř mi, že jsou horší věci, před kterými se nedá utéct. Maturitní zkoušku budeš potřebovat. Ten papír je důležitý. Proto se na ni příprav, jak nejlíp umíš a bez na ni. Já si ten měsíc špatně rozvrhla, a na češtinu a dva jazyky mi zbylo málo času. Drtila jsem se obávaný dějepis. Z jazyků jsem měla kliku, vyžila jsem z toho, co jsem měla v hlavě a známky celkové byly mnohem lepší, než bych byla čekala. Znám jednu, co před maturitou ze školy odešla. Se základním vzděláním je bez práce, nikde o ní nemají zájem. Takhle asi dopadnout nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze